Skip to main content

VIDEO. Bucovina Shaolin. Un elev al lui Jackie Chan își caută echilibrul printre mămăligile românești

 

Un călugăr shaolin, aflat în căutarea echilibrului absolut, bate mii de kilometri pentru a învăța de la "maeștri adevărați", bucovinenii. Cam așa poate fi rezumată noua campanie semnată de Leo Burnett pentru Apa Bucovina. Shaolinul din reclamă nu e oricine: a fost elev al celebrului Jackie Chan.

Publicitate

Pentru campanie a fost nevoie de un karatist chinez, de câțiva bucovineni și de un maestru din.... Brașov. Paginademedia.ro vă prezintă reclama, explicațiile, dar și un mult mai vechi și clasic spot cu Shaolini, pentru Pepsi. Reclamele, în continuare:

Reclama Bucovina Shaolin

 

Cum s-a născut spotul pentru apa Bucovina, dar și un alt spot celebru, tot cu Shaolini, în continuare:

Carmen Tiderle, director de creație al agenției Leo Burnett & Targett, a explicat pentru paginademedia.ro cum s-a născut campania.

"Rezultatele cercetărilor unor institute independente au arătat că apa Bucovina e cea mai echilibrată apă din punct de vedere minerale. Deci, dacă apa e perfect echilibrată, și cei care o beau frecvent devin echilibrați. Și cine o bea cel mai frecvent? Bucovinenii, bineînțeles, fiindcă în Bucovina își are apa izvoarele".

"Așadar, bucovinenii sunt cei mai cumpătați oameni. Atât de cumpătați încât chiar și cei mai echilibrați oameni ca shaolinii vin să învețe de la bucovineni echilibrul… suprem".

Campania a fost gândită ca un "clișeu întors". "De obicei, în spoturi, europenii/americanii sunt cei care se duc în mănăstiri shaolin să le deprindă arta. De data asta, e un shaolin care vine într-un spațiu bucovinean, imaginat de noi ca o comunitate închisă asemănătoare mănăstirilor shaolin, să se inițieze în echilibrul, tihnă, cumpătarea specifice locului.", a explicat Carmen Tiderle.

Shaolinul din reclamă, elevul lui Jackie Chan

Actorii din reclamă sunt din Bucovina, maestrul este din Brasov iar shaolinul, din China.

Carmen Tiderle: "Nu ne-a fost ușor să-l găsim atâta timp cât trebuia să fie bun în arte marțiale, sa arate a shaolin și să fie și actor bun. Chinezul nostru, nu numai că avea toate aceste calități, dar fusese și elevul lui… Jackie Chan".

Agenția a lucrat aproape un an la campanie. "Pregătirea producției a durat aproape două luni, iar filmările, 3 zile pline. Am filmat în septembrie, iar spotul a fost gata  în martie. De la idee până la apariția pe ecran a durat un an de zile", a încheiat Carmen Tiderle.

(P) Vrei să explorezi piețe noi și mai riscante, dar cu un potențial de creștere mai mare?

Un clasic cu Shaolini pentru Pepsi

Călugării Shaolini au mai fost folosiți în publicitate. Într-un celebru spot pentru Pepsi, un tânăr este inițiat în tainele artelor marțiale, până află secretul unui simbol ciudat.

Reclama Pepsi Shaolin

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • 1. urci pe Rarau(cu masina se poate) vezi Pietrele Doamnei si tot de acolo ai tasreu pe Giumalau de vreo 5 ore. Poti innopta acolo la cabana Giumalau care e dementiala (nu are curent electric), e liniste si de pe varf ai o priveliste minunata spre Rarau.. si afine la greu 2. herghelia de la Lucina e foarte bine cotata si e multa liniste si putini turisti3. la manastiri iti recomand Sucevita, si poti ajunge la ea din Campulung, spre pasul Palma, unde ai privelisti super si putini turisti 4. salina de la Cacica (nu am fost) dar am auzit ca e foarte faina, e mai industriala asa neamenajata. acolo e si comunitate de poloneziConcediu fain, si iti urez sa vezi Bucovina curata
 • 2 minute pierdute din viata...ptr un filmulet lung si slabut pe care nu il vom vedea niciodata integral la o televiziune de top din Romania. productia a fost lunga si costisitoare...sa ne mai miram de ce cistiga asa de bine oamenii din publicitate...chiar daca produsele sunt de slaba calitate...
 • daca si panasonic. sony, toshiba produc in China pentru ca e mai ieftin, cei de la Pepsi-Rio-Bucovina or fi luat si ei karatisti din China, din acelasi motiv.
 • Este o reclama amuzanta, nu un documentar avizat.
  Nici oamenii cu barba nu sunt nici calugari crestini, nici membrii ai sfatului inteleptilor.
 • Nu stiu altii cum sunt dar mie mi se pare putin exagerata. Bun, promovezi izvoarele din Bucovina dar modul in care este prezentata zona, etnografic vorbind, mi se pare o invalmaseala de costume, obiceiuri si accesorii din total alte zone. Singurii care imi aduc aminte de Bucovina sunt tinerii cu bundite de dihor (doar unii dintre ei, ca majoritatea celor din spot au un port mai degraba din zona Sibiului).
  Nu vreau sa fiu carcotas dar nu ma regasesc deloc in reclama la Bucovina. E o incropeala de elemente traditionale ce au un parfum teribil de urban de parca a fost facuta de niste oameni care au vazut costume populare doar la Muzeul Satului si la televizor.
  Iar tabloul cu cosasii care cosesc fara iarba (cred ca sunt generati pe calculator cei din spate) si care dau din coasa de parca ar vrea s-o rupa e de-a dreptul proverbial ca sa nu-i spun altfel.
 • eu am renuntat de tot la apa plata si am trecut pe apa de la robinet!Apa este filtrata de un carbune special,se gaseste la Carrefour,Real,etc,are si un recipient de 3 litri.Costa cam 30 de lei o rezervamplus recipientul 150 de lei,este cam scump,dar scap de atata plastic sk sticle aruncate prin casa aiurea!De precizat ca eu stau in Sibiu,iar 'moda',am luat-o de la o persoana care a locuit in Germania si mi-a spus ca cei de acolo o folosesc de ceva timp!
 • ar face bine sa reduca acei nitrati, eu chiar de astazi am renuntat la bucovina NO 5,01 pentru aqua carpatica NO 0,80

Trimite un comentariu