Skip to main content

16 mai. Becali nu mai are voie la jurnalele sportive în campanie electorală

 

Publicitate

BECALI ARE INTERZIS LA ȘTIRILE SPORTIVE. Televiziunile şi radiourile nu au voie să difuzeze în jurnale sportive, în timpul campaniei electorale, ştiri despre oamenii din sport implicaţi în campanie, precum Gigi Becali, informaţiile despre activităţile acestora putând fi transmise doar în emisiunile electorale şi în dezbaterile electorale, scrie Mediafax.

Narcisa Iorga, membru al CNA, s-a plâns în şedinţa de marţi a Consiliului că, deşi s-au angajat să facă emisiuni electorale şi dezbateri electorale, unii radiodifuzori, precum Antena 3, nu dezbat teme electorale.
CNA: Ştirile cu Gigi Becali nu pot fi difuzate în jurnalele sportive, în timpul campaniei electorale


CĂRȚILE ȘI ZIARELE. Vânzările de cărți însoțite de ziare sau reviste au ajuns la saturație, acestea scăzând de la tiraje de 100-150.000 de exemplare în urmă cu doi-trei ani, la circa 50.000 în prezent, declară Dan Vidrascu, cofondator și director general al Editurii Litera Internațional, scrie Wall-Street.ro.
Seful Editurii Litera: Romanii s-au plictisit de ziare si reviste cu carti. Piata a ajuns la saturatie


CAZUL INTERCEPTĂRILOR. Rebekah Brooks, fostă protejată a magnatului media Rupert Murdoch, şi alte cinci persoane, între care şi soţul său, au fost inculpate marţi în cadrul scandalului interceptărilor telefonice care afectează presa, poliţia şi clasa politică britanică, scrie Mediafax.
Acestea sunt primele inculpări în acest caz petrecut la tabloidul News of the World, care a determinat-o pe Rebekah Brooks să demisioneze în iulie din postul său de directoare a News International, trustul din care fac parte ziarele britanice ale grupului lui Rupert Murdoch.


DIGITALIZAREA TV, LA PĂMÂNT. România este pe locul 30 din 35 în privința digitalizării TV, doar 42% din români recepționând servicii de televiziune digitală, potrivit companiei de sateliți SES, care vrea să creeze un grup de inițiativă, alaturi de jucători români, precum TVR, pentru a da "un impuls" digitalizarii.

Finlanda este singura țara din Europa complet digitalizată, fiind urmată de Spania (98%) și Franța (98%), în timp ce în Croația cota de digitalizare TV ajunge la 96%, în Italia și Marea Britanie - 93%, Slovenia - 85%, Republica Ceha - 81%, Germania - 71% și Bulgaria - 56%, potrivit Satellite Monitor, un studiu realizat de SES și în care sunt monitorizate 35 de țări europene în ceea ce privește gradul de digitalizare TV.
Finlanda este singura tara din Europa complet digitalizata. Vezi pe ce loc e Romania


Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu