Skip to main content

ActiveWatch îşi exprimă îngrijorarea faţă de blocarea conturilor TVR

 

ActiveWatch – Agenţia de Monitorizare a Presei a emis un comunicat prin care şi-a exprimat îngrijorarea faţă de blocarea de către ANAF a conturiilor televiziunii publice în plină perioadă electorală.

Publicitate

Pe scurt din comunicat:

  • Reamintim că TVR este singura televiziune care are obligaţia de a reflecta campania electorală  – radiodifuzorii privaţi pot opta să nu facă acest lucru. Măsura ANAF, deşi  legală, este profund inoportună, riscând să priveze atât publicul, cât şi competitorii politici de dreptul de a primi şi, respectiv, furniza informaţii vitale pentru formarea opţiunilor electorale", se mai arată în comunicat.
  •  Facem apel către factorii de decizie – Guvern, Parlament, conducerea TVR – să conlucreze pentru găsirea de urgenţă a unei soluţii de re-eşalonare şi plată a datoriilor TVR, astfel încât aceasta să poată funcţiona în continuare la parametrii impuşi de îndeplinirea mandatului său public.

ANAF a blocat, la 21 mai 2012, conturile TVR pentru recuperarea datoriilor la bugetul de stat, care se ridică la circa 50 de milioane de euro.  Până la stingerea acestor datorii, TVR nu va mai putea face alte plăţi decât cele aferente achitării salariilor către angajaţi.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • reporter reporter
    mircea toma nu știe prea bine ce inseamnă legal vs. profund inoportun (!)
  • gascanul gascanul
    Ce-i, Toma? Esti ingrijorat ca nu-ti mai iei "malaiu' "? Ma rog, tu sau prietenii tai...ca altfel, care-i faza cu dificultatille legate de reflectarea campaniei electorale? Asta zice si Lazescu. Oare sunteti prieteni la bine si la rau? Salariati sunt destui, banii si-i iau si, in plus, pana acum au tot trecut prin campanii...Sau anul asta, de fapt, tvr-ul se pregatea sa rupa gura targului cu programele sale de campanie si acuma nu mai pot? Mor de ras...

Trimite un comentariu

sus