Skip to main content

Forbes USA are articole semnate de ...roboţi

 

Publicitate

Revista economica americana Forbes propune pe site-ul sau o serie de articole bursiere semnate Narrative Science, altfel spus un robot, scrie Le Figaro.

Site-ul Forbes propune cititorilor sai o serie de previziuni ale mai multor societati, a caror publicare este asteptata in urmatoarele zile.

Nimic surprinzător, doar că articolele privind actualitatea bursiera a Abercrombie & Fitch, Limited Brands sau Saks sunt scrise de ...un robot, releva The Guardian.

Revista americana a ales sa foloseasca tehnologia propusa de Narrative Science, o mica societate americana cu sediul in nord de Chicago, intr-un campus universitar.

Munca unor specialisti in inteligenta artificiala, Larry Barnbaum si Kris Hammond, in aceeasi masura si profesori de jurnalism, acest program "transformă articolele de o asa maniera astfel incat rezultatul sa nu fie diferit de un articol scris de un jurnalist", explica compania de inteligenta artificiala pe site-ul sau.

Zeci de institutii de presa folosesc programul dar nu vor sa recunoasca

Daca compania si-a concentrat acum eforturile asupra articolelor sportive, acum se concentreaza pe domeniiile financiar si imobiliar. Rezultatul este factual, dar "foarte apropiat de stirile scrise de Associated Press", spunea in martie 2011 in Le Monde Nick Allen, care participa la dezvoltarea programului.

In plus, algoritmul Narrative Science este de o rapiditate imbatabila, mai putin de doua minute sunt necesare pentru producerea unui articol si de un cost modic, 10 dolari pentru 500 de cuvinte.

Potrivit New York Times, Narrative Science are zeci de clienti, dar cei mai multi doresc sa-si pastreze anonimatul. Canalul de televiziune sportiva din SUA The Big Ten Network a recurs la acest program pentru a acoperi competitiile locale.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Titi Titi
    Acest articol este scris execrabil, si spun asta fara sa fac vreo legatura cu felul in care scrie un robot. Un exemplu: "Daca compania si-a concentrat acum eforturile asupra articolelor sportive, acum se concentreaza pe domeniiile financiar si imobiliar." Rusinos!

Trimite un comentariu

sus