Skip to main content

GAFĂ DE ZILE MARI. Un reporter zelos sau Cum să dai un vânt de 60 km/oră!

 
Cum sa dai un vant de 60 de km pe ora
Cum sa dai un vant de 60 de km pe ora

Publicitate

FILM DE SENZAŢIE. Un direct de la Constanţa, realizat de un reporter Realitatea TV, a dat un film care va rămâne în antologia gafelor de televiziune din România.

ACTUALIZARE 1: "A fost o glumă proastă a cameramanului de la Digi TV", explică într-un comentariu la acest articol reporterul Adrian Boioglu. Citiţi ce spune el, la finalul articolului.

ACTUALIZARE 2: Cameramanul Digi 24 infirmă acuzaţiile aduse de reporterul Adrian Boioglu. Marius Panţu: “Nu sunt eu în imagini, nu am făcut nicio glumă proastă colegilor mei, Poate era un turist.” Ce spune cameramanul, în articol.

Limitele umane sunt nebănuite. Sub nasul reporterului, un român a provocat o furtună de nisip doar cu picioarele! Cum s-a întâmplat, în continuare:

SUBIECTUL. Furtună de nisip la Constanţa. Corespondentul are legătura.

VÂNT PUTERNIC, ZIARISTUL REZISTĂ. Reporterul începe directul: “Chiar şi în acest moment, vântul suflă cu putere. E aproape imposibil să stai aici, pe malul mării, din cauza faptului că vântul suflă cu peste 60 de kilometri pe oră”. În spate, puternice rafale de nisip.

OMUL-FURTUNĂ INTRĂ ÎN CADRU: Graţie cameramanului, autorul furtunii de nisip care a făcut ravagii intră în cadru. În spate, se vede clar un personaj care dă energic şi zelos cu picioarele în plajă stârnind rafale de nisip. Ironic, o face chiar în momentul în care jurnalistul anunţa viteza vântului: peste 60 de kilometric pe oră.

COMEDIA CONTINUĂ: Involuntar, comicul momentului nu se opreşte aici, pentru că reporterul continuă: “Chiar în acest moment, colegul meu Dorin Boboc (cameramanul, n. red ☺) vă arată cât de repede suflă vântul, iar nisipul este scos de pe plajă şi aruncat aproape de staţiune."

Gafa reporterului zelos a fost sesizată de un cititor la rubrica PaginaTAdemedia. Filmul a fost pus la dispoziţie de agenţia de monitorizare MediaImage.

Reporterul: "A fost o glumă proastă a cameramanului de la Digi TV"

"A fost o glumă proastă a cameramanului de la Digi TV", explică într-un comentariu la acest articol reporterul Adrian Boioglu, cel care a realizat transmisia.

Explicaţia reporterului:

"Nu este gafa de proportii, ci o gluma proasta facuta de cameramanul Digi TV, Corespondent la Constanta, Marius Pantu.

Situatia s-a petrecut in felul urmator: Live-ul de la ora 16:00 pe care l-am facut pentru Realitatea TV era urmat de unul similar facut de colegii de la Digi TV. Cameramanul Digi TV, Marius Pantu a plecat de linga trepiedul lui si s-a apropiat de zona in care faceam noi direct.

Cu citeva secunde inainte sa intram in Live, Marius Pantu a inceput sa dea cu piciorul in nisip. Nu a fost indemnat de nimeni (in niciun caz de mine sau de cameramanul meu) si doar a vrut sa faca o gluma proasta, spune el.

Atunci cind cameramanul meu a miscat camera de pe mine eu eram cu spatele la individul de la Digi TV. Nu am vazut ce facea el. Cameramanul meu era “orbit” de vantul destul de puternic si de nisipul care oricum venea in zona aia, asa ca nu a vazut ce apare pe LCD-ul camerei si nici pe Marius Pantu nu l-a vazut.

Cert este ca la TV s-a vazut cu totul altceva. Situatia nu a fost deloc regizata. A fost doar una dintre glumele proaste facute de Marius Pantu, cameramanul Digi TV.

Pentru cei interesati, exista si un film (fara sigla) in care se vede fata individului."

Un film postat de reporterul Realitatea pe Youtube, cu cameramanul care a stârnit furtuna:

Cameramanul acuzat: “Nu sunt eu în imagini, nu am făcut nicio glumă proastă colegilor mei

“Nu sunt eu în imagini, nu am făcut nicio glumă proastă colegilor mei. Poate era un turist”, spune cameramanul Marius Panţu, într-o poziţie trimisă Paginademedia.ro.

Marius Panţu:

“Eu in acel moment eram concentrat sa strang cablurile, eram in criza de timp, ne grabeam catre un eveniment. In plus pe imagini apare un barbat imbracat in pantaloni scurti iar eu in aceea zi am purtat o pereche de blugi si un tricou rosu. Nu sunt eu in imagini, nu am facut nicio gluma proasta colegilor mei. Poate era un turist.”

Poziţia integrală a Digi 24:

Digi 24, singura televiziune de stiri din Romania care emite in format full HD, infirma acuzatiile corespondentului Realitatea TV la Constanta, Adrian Boioglu.

Acesta l-a acuzat pe Marius Pantu, cameramanul Digi24 ca ar fi facut o gluma proasta in timpul unui transmisiuni live.

“Acela este locul nostru de transmisie si, in timp ce strangeam cablurile, colegii de la Realitatea aveau la randul lor o transmisiune in direct. Eu in acel moment eram concentrat sa strang cablurile, eram in criza de timp, ne grabeam catre un eveniment."

"In plus pe imagini apare un barbat imbracat in pantaloni scurti iar eu in aceea zi am purtat o pereche de blugi si un tricou rosu. Nu sunt eu in imagini, nu am facut nicio gluma proasta colegilor mei. Poate era un turist”, concluzioneaza cameramanul Digi24, Marius Panţu.

Ai văzut vreo gafă? Vreun titlu ieşit din comun? Vreo reclamă remarcabilă? Intră în rubrica PaginaTAdemedia şi spune-ne despre ce este vorba!

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Corina Martin nu ne spune nimic nou pe CityPodcast | Joie Negru
    […] este aparent un jurnalist, pe care bloggerul Sagi mi l-a descris ironic și sumar prin acest link. Prima sa emisiune podcast a avut-o ca invitată pe Regina Tomiris însăși, Corina […]
  • Elena Elena
    http://www.youtube.com/watch?v=RpP-fQuTze0&list=UUbBDlxSx5P0pdLC4WINHj3w&index=4
  • ambrozie my ass ambrozie my ass
    Guys, c´mon, asta e jurnalism??? Seriously? De ce am citit acelasi lucru (si fiecare) spus de trei ori in acelasi articol?
  • Anonima Anonima
    Am vazut imaginiile in cauza atat pe you tobe cat si aici pe paginademedia. Marius Pantu este coleg cu mine la facultate si il cunosc destul de bine si sunt sigura ca nu este el in imaginile cu pricina... El este mereu in fuga cand vine la facultate (ca are nustiu ce stire de filmat etc) asa ca, nu cred ca ar fi avut timp de asemenea glume de prost gust... la ce iar fi folosit va intreb eu pe voi...?
  • Adrian Adrian
    Foarte, foarte tare. :)))) M-am distrat copios.
    Dar de ce oare nu vor sa recunoasca adevarul? Cu cat incearca mai mult sa se scuze, cu atat mai mult se acuza.
    Genial :))))
  • Catalin Catalin
    Si pe mine ma cam enerveaza boioglu asta, dar el este platit pe reportaj si s-a gandit ca unul in plus nu ar strica. nu cred ca cei de la realitatea l-au pus sa faca faza cu pricina, fiind ca era o stire de umplutura. dar la observator a fost penibil si aici au participat la plan si conducerea intact.
  • serghei serghei
    NU pot sa cred ca isi dau cu parerea despre incident atatia asa-zisi ziaristi care folosesc "a-ti" in loc de "ati" si "v-eti" in loc de "veti".
    Vorba Piticului, ba, voi sunteti sanatosi la cap????
  • Madălina Madălina
    Cred că marele reporter Boioglu dacă tăcea și nu încerca cu atâtă înverșunare să se scuze peste tot filazof rămânea. Ca să vedeți cum se face televiziune în Constanța uitați-va pe blogul lui unde a pus imaginile filmate de RTV care au ajuns la Antena 3 și apoi bineînțeles și la Realitatea.V-eți vedea ca sunt aceleaș imagini filmate repet de RTV iar când profesioniștii lui șefi care acceptă colaborările pe schimb de imagini cu RTV și Antenele și cu toate celelalte televiziuni care nu au pic de respect pt public cum sunt Prima tv și Canal D au văzut că Antena a făcut live de pe plajă și a dat pe post tot imaginile de la RTV au sunat pe marele lor corespondent Boioglu și bineînțeles l-au pus să facă live. Ca să nu se facă de doi lei în fața șefilor lui că defapt imaginile cu vântul care spulbera nisipul nu erau ale lui, a încercat să facă omul ce a știut el mai bine, adică regii. Urmări-ți imaginile de pe blogul lui plângăcios, de la Antenă și de la Realitatea să vedeti ca sunt identice. Aveti aici linkul http://www.boio.ro/povestea-nisipului-spulberat-de-vant-de-la-mamaia/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook . Apoi măi Adriene ești, părerea mea de doi lei căt despre cum ești privit tu de către cei din presa locală nu are rost să vorbim, știi tu cel mai bine. Ai uitat cînd râdeai tot pe blogul tău de un coleg de al tău din presă care î-și făcea poze cu morții și altul care este șef la Pro tv iar acum predă la facultate jurnaliștilor? Se pare că ai uitat văd. Apropo tu nu o să ajungi ca ei nici măcar dacă vei mai trăi încă 200 de ani, așa ca nu te mai plânge ca o virgină după 300 de partide de amor că nu te va crede nimeni.
  • scaparici scaparici
    Cred ca se pierde esenta, si anume ca nu era vorba de nicio furtuna de nisip (nici chiar cu efectele speciale care se vad) si nu era cazul sa se faca o transmisie in direct cu reporter trimis special la fata locului.
    Orice stire minora si nesemnificativa e transformata in breaking news doar pentru a se face audienta cat mai mare.
    Din pacate scopul nu mai este sa informezi corect, ci sa faci audienta mai mare, adica sa castigi mai multi bani.
    Si tot din pacate, cei mai multi nu-si dau seama si continua sa creada tot ce se spune la TV, pentru ca "...daca e la TV trebuie sa fie adevarat, sigur e cineva, undeva, acolo care are grija sa nu se spuna neadevaruri la TV".
  • Ela Ela
    Ce ma distreaza e ca exact Romania Tv s-a gasit sa dea pe post gafa Realitatii. Reporterul cu baba care lesina la comanda e acum in ograda lor - adica la Romania TV. Ca sa nu mai vorbim despre cati soferi au "ucis" corespondentii lor, cate "conflicte interetnice" au iscat, de cate ori dau breaking news pe chestii umflate si neverificate .... Rade ciob de oala sparta! On topic: daca un bou dadea cu piciorul si nisipul zbura in halul ala, poate totusi batea vantul ...
  • Mihaela Mihaela
    Sincer,imi este foarte,foarte sila de asa zisele televiziuni:Irealitatea,Latrina 3,OTV...
  • Cristi Cristi
    Eu il cred! Fiindca omul este un profesionist si nu si-ar pata cariera cu un reportaj asa mic.
    Rusine Digi TV, ca si trustului care il detine.
  • marius marius
    sa o vedeti pe aia care se baga in politisti ca sa poate zice ca a fost bruscata
    asa presa asa reporteri
  • Monica Monica
    Too late. Cine te mai crede acum?
  • mica-ta mica-ta
    amandoi sunt prosti. bouoglu a aranjat furtuna, dar a asezat "ventilatorul" prea aproape, iar cameramanul a deschis cadrul fara sa se asigure ca nu ii intra furtunagiul in cadru. acu, daca ala e cameramanul de la Digi, parerea mea e ca tre sa ii intoarceti favorul. sa va inecati amandoi la o furtuna pe mare in direct, in timpul unui live al celor de la Digi.

Trimite un comentariu

sus