Skip to main content

Oamenii de afaceri: Tabloidizarea mass-media şi partizanatul politic afectează negativ societatea

 

Semnal dinspre oamenii de business. 41% dintre oamenii de afaceri din România consideră că tabloidizarea mass-media afectează societatea, iar 14% sunt de părere că acest fenomen nu are un impact negativ asupra mediului de business, potrivit unui studiu realizat de GfK România, la comanda fundaţiei Romanian Business Leaders.

Publicitate

Din acelaşi studiu mai reiese că alte două fenomene din presă afectează societatea. Acestea sunt partizanatul programelor de ştiri şi internetul în viaţa socială.

Astfel, 35% dintre respondenţi consideră că partizanatul programelor de ştiri are un impact negativ asupra societăţii, iar 15% spun că acest lucru nu afectează în niciun fel societatea.

Aproape 40% dintre oamenii de afaceri care au participat la studiu consideră că internetul poate avea un rol negativ în viaţa socială, în timp ce 8% nu sunt de aceeaşi părere.

Cum a fost realizat studiul?

Studiul a fost realizat in perioada 6-25 aprilie, pe un esantion format din 171 de respondenti din mediul de business, care au raspuns online la intrebari (cu auto-completare).

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • aidan aidan
    daca vrei sa supravietuiesti, trebuie sa stii in ce lume traiesti! fara stiri nu se poate! dar nu ma influenteaza ma informeaza!le ascult din doua surse, oficiosii si opozitia si-mi fac propria parere despre adevarul care e mereu la mijloc.
    daca exista o reala viata sociala,internetul cu variantele facebook, twiter nu aparea. dar omului ii place sa se dea altceva decat e si unde se putea mai bine decat pe fb? cu prietenii din copilarie nu tine sa le spui ca esti frumos cand tu esti urat, ca ai muschi cand tu ai burta si ca ai masina de lux cand tu n-ai de-o trotineta! asa s-a nascut fb si fotoshopul! poti minti linistit fotografiindu-te langa masina vecinului procopsit, sprijinit de ea! da, afecteaza relatiile interumane!ne face si mai mincinosi.cand in cele din urma doi amatori de fb merg sa se intalneasca, trec unul pe langa altul fara sa se recunoasca! el se asteapta la o angelina jolie, ea la un brad pitt. in realitate ea e miss piggy si el kermit broscoiul!traiasca facebook-ul!
  • COLYNDFOND SRL COLYNDFOND SRL
    Ar fi interesant daca studiul ar relata raspunsurile oamenilor de afaceri la intrebarea cum? afecteaza aceste activitati ?

Trimite un comentariu

sus