Skip to main content

Posturile TV, invitate la CNA pentru campania electorale

 


Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) i-a invitat mâine la discuţii pe reprezentanţii televiziunilor care se ocupă de campania electorală.

Forul şi oamenii de televiziune vor discuta câteva detalii legate de campania electorală pentru alegerile locale, care au apărut în ultimele zile.

Întâlnirea membrilor CNA cu televiziunile va avea loc mâine la ora 11.00.

Ce s-a mai discutat azi, la CNA pe tema campaniei electorale

Răsvan Popescu, preşedintele CNA:

"Trebuie să stabilim un mod de lucru funcţional. Sunt 178 de posturi de televiziune în România.

Ioan Onisei, vicepreşedinte CNA:

"Foarte mulţi radiodifuzori nu respectă grila transmisă la CNA. Radiodifuzorii, în cadrul dezbaterilor electorale, nu respectă legea. Nu pot să facă dezbateri electorale cu jurnalişti şi un candidat, nu pot să facă emisiuni electorale cu jurnalişti."

Narcisa Iorga, membru CNA:

"Campania electorală nu a început în mare parte în audiovizual. Au trecut deja trei zile. Majoritatea sunt emisiuni marcate ca electorale, dar sunt dezbateri pe teme generale."

Serviciul monitorizare al CNA:

"Dacă Silviu Alupei şi Dan Diaconescu sunt reprezentanţi ai PPDD aceştia nu au voie să modereze emisiuni."

Narcisa Iorga: 

"Cred că trebuie să îi punem în vedere faptul că această campanie a început pe 11 mai şi că reprezentanţii Partidului Poporului Dan Diaconescu nu au voie să modereze emisiuni."

Ioan Onisei:

"Craw-ul de la OTV curge şi în timpul emisiunile informative şi în timpul emisiunilor electorale. Conţinutul acestui crawl trebuie să respecte prevederile legii şi ale deciziei. Trebuie să asigure pluralismul, dacă anunţă programul unui candidat trebuie să dau programul şi celorlalţi competitori."

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • monica monica
    II intreb pe domnii de la CNA ce masuri iau ei impotriva candidatilor care REFUZA CATEGORIC sa participe la emisiunile electorale (emisiuni pe care le tot critica doamna Narcisa Iorga, activista PDL!) impreuna cu CONTRACANDIDATII lor!? Acesti candidati fie nu vor sa apara la TV(vezi Piedone), fie nu vor sa participe la debate-uri alaturi de alti contracandidati (vezi Oprescu,Ontanu, Poteras, Liviu Negoita, Vanghelie) Deci?

Trimite un comentariu

sus