Skip to main content

Rodica Culcer: False discuţii despre independenţa TVR

 

Publicitate

Rodica Culcer, fostul director al ştirilor din TVR vorbeşte despre presiunile politice din interiorul TVR şi despre scoaterea de pe post a emisiunii moderate de Ioana Lupea şi de Mircea Marian.

Rodica Culcer, pe blogul său, într-o postare cu titltul: "False discuţii despre independenţa TVR"

Nici PDL, nici colegii sai de coalitie, nu au nici un drept sa se lamenteze de rele tratamente in media, pentru ca nu s-a ocupat absolut deloc de crearea unor institutii media publice independente si bine administrate care ar fi putut fi o alternativa la trusturile mogulilor”, spune Rodica Culcer, fost director al Direcţiei Emisiuni Informative şi Sport din TVR.

Nici un partid politic nu şi-a propus vreodată să schimbe statutul de instrument politic al TVR. Nu mă aşteptam ca PSD să iniţieze o nouă lege, dar PDL şi PNL ar fi putut s-o facă”, mai spune Culcer.

Rodica Culcer spune că suspedarea emisiunii realizat de Ioana Lupea şi Mircea Marian de la TVR Info a fost motivată politic.

“Nu am nici un dubiu că suspendarea emisiunii a fost motivată politic, pot presupune chiar că a fost cerută – probabil – de USL, dacă judec după vehemenţa cu care Crin Antonescu şi Lucia Hossu-Longin s-au pronunţat cu privire la realizatori şi după campania dusă de mercenarii Antenelor împotriva lor.

Bănuiesc că atunci când s-au negociat emisiunile electorale s-au negociat ţi moderatorii şi astfel a ajuns TVR Info cu un moderator absolut inofensiv, ca să nu spun inert. Tuturor partidelor politice le convine acest lucru”, a adăugat fosta şefă a ştirilor din TVR.

Rodica Culcer mai spune că USL a făcut presiuni asupra TVR din ianuarie-februarie 2012.

“Las la o parte şi faptul că presiunile USL asupra TVR datează din ianuarie-februarie şi au fost de o violenţă fără precedent”, subliniază Rodica Culcer.

Emisiunea Foc Încrucişat de la TVR Info, moderată de Ioana Lupea şi Mircea Marian, a fost suspendată în perioada campaniei electorale.

Ioana Lupea a declarat că ea şi Mircea Marian au fost înştiinţaţi, pe 10 mai, că emisiunea lor se suspendă pe parcursul campaniei, urmând să fie înlocuită de o emisiune de dezbateri electorale.

Ioana Lupea a precizat că decizia conducerii TVR a fost luată deşi, pe 8 mai, ea şi Mircea Marian îşi exprimaseră acordul să realizeze dezbateri electorale pe parcursul campaniei.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • ileana lucaciu ileana lucaciu
    Toate canalele de televiziune sunt supuse inflenței politice. Grav este că postul public căruia cetățenii îi plătesc obligatoriu o taxă lunară, practică, evident , aceiași metodă de informare și are o audiență jalnică prin programele sale. Profesioniștii nu mai funcționează la televiziunea publică.
  • marin locovei marin locovei
    Specialista in dezinformare,colonel Culcer Ioana Rodica Alexandra uita sa ne spuna ca ea (ferventa bashesciana), Lazescu (individ gelatinos) si Carla Tompea i-au adus pe Lupea și Marian pe niste sume imense sa faca propaganda pedelista. Cum putea fi lasat Marian sa faca pe echidistantul seara cind dimineata publica in Ev.Z articole in favoarea PDL?In loc sa dea sfaturi in legatura cu independenta TVR pe care ea insasi a calcat-o cu cisma ei securistica, madam colonel ar trebui sa isi caute un avocat caci si ea, si Lazescu vor fi curind cercetatti pentru ilegalitatea prelungirii contractului pensionarei in TVR. Rusine, Culcer!
  • aidan aidan
    aceasta persoana pe nume culcer ar face bine sa taca.daca tace mai are sansa s-o uitam. cat rau a putut face omul asta,mai rar asa ceva! cand vor incepe oamenii sa vorbeasca nu vor mai putea fi opriti si atunci aceasta persoana nu va sti pe unde sa se ascunda!o sa umble cu sacul pe cap sa nu fie recunoscuta. EA vorbeste de presiuni? EA???
  • gascanul gascanul
    Florian Petrica
  • gascanul gascanul
    Individa asta o sa inunde cu veninul ei tot cartierul Primaverii, locul in care isi mananca pensia "mizera" pe care a invocat-o atunci cand s-a incapatanat sa incalce legea. In plus, cred ca ipocrizia poate avea, de-acum, unitate de masura: rodiculcerul. A avut grija sa depuna si o gramada de oua la tvr, au iesit deja "pui vii" care promit sa-si depașeasca maestrul...
  • kiko kiko
    is curios cine e moderatorul inert?
  • bipbip bipbip
    Dar de fapt d-na Lupea si d-l Marian erau perfect echidistanti, acum un pic de vreme cand il aparau vehement pe presedinte si criticau opozitia pe la B1TV...Ajunsese perfect simetric fata de Antena3...doar directia sagetilor diferea, mesajul era la fel de vehement
  • Wish d'aici Wish d'aici
    Ar trebui sa-ti fie cel putin rusine doamna culcer!Nu neaparat pentru toata viata dar macar pentru ultima parte ai ei,cea dinspre pensie.Probabil ca daca ai nepoti,o sa le fie lor atunci cand vor constientiza.

Trimite un comentariu

sus