Skip to main content

26 Iunie. Claudiu Săftoiu are cele mai mari șanse la șefia CA a TVR

 

Publicitate

SĂFTOIU, FAVORIT LA ȘEFIA TVR. PNL a obţinut, la negocierile cu PSD, preşedinţia Consiliului de Administraţie al TVR, cel mai probabil postul urmând să îi revină lui Claudiu Săftoiou, au declarat surse politice, scrie Adevărul, care citează Mediafax.

Pentru cele două locuri ale PNL sunt nominalizaţi, ca titulari, Claudiu Săftoiu şi Lucia Hossu-Longin, iar ca supleanţi, Dida Drăgan şi Stejărel Olaru, au declarat sursele.
PC o va nominaliza, ca titular, pe Irina Radu.
Postul de preşedinte-director general al TVR revine, ca urmare a negocierilor, PNL.
Claudiu Săftoiu, proaspăt revenit în PNL, are cele mai mari șanse la șefia CA al TVR


POSTUL PUBLIC, TOT MAI POLITIZAT. Dacă până acum componenţa Consiliului de Administraţie al TVR dădea un oarecare echilibru politic la adoptarea unor decizii, de astăzi, noul Consiliu va fi dominat clar de USL, scrie Adevărul.
PDL nu va avea niciun reprezentant în noul Consiliu de Administraţie (CA) al TVR, conform deciziei luate, ieri, de majoritatea liderilor de grupuri parlamentare, care au stabilit că în CA vor fi câte trei reprezentanţi de la PSD şi PNL şi câte unul de la UDMR şi UNPR.

Măsura parlamentarilor face ca postul public să devină şi mai politizat ca până acum. Deşi aleasă politic, componenţa consiliilor anterioare asigura un oarecare echilibru de forţe. De exemplu, din forul condus de Alexandru Lăzescu făceau parte trei membri desemnaţi de PSD şi unul ales de PNL.
TVR, din ce în ce mai politizată


ATMOSFERA DIN TVR. Constantin Trofin şi Dan Manoliu vorbesc despre atmosfera de pe coridoarele instituţiei, potrivit Evenimentului zilei.
Între atât de multe lupte la "nivel înalt", dintre care majoritatea ţin de sfera politicului, angajaţii din Televiziunea Publică nu mai înţeleg nimic.

După ce La mustaţă, show-ul de pe TVR 2 a fost trecut pe lista emisiunilor "bugetofage" şi fără au¬dienţă, Constantin Trofin nu are nici cel mai mic indiciu despre ce va urma. "Nu ştiu nimic. Pe aici, toată lumea aşteaptă ceva. Ca stare de spirit, simt că nu mai am chef să fac vreo emisiune câte zile voi avea. Aştept să văd cum va primi noua conducere show-ul meu. Nici nu ştiu dacă voi mai avea cu cine să lucrez, pentru că mulţi oameni nu au fost plătiţi de mai multe luni", a spus Trofin.
Neîncredere şi teamă printre angajaţii TVR


CUM VREA BBC SĂ FACĂ BANI. Jurnaliștilor de la BBC li s-a cerut să vină cu idei care sa aduca bani companiei, potrivit unui mail intern care a ajuns în presa internațională, potrivit DailyBusiness.ro.

Șefii de la BBC le-au transmis reporterilor să se gândească la diferite strategii care ar putea crește veniturile trustului și să le prezinte apoi managerilor de department. Mesajul i-a șocat pe jurnaliștii de la BBC, care sunt îngrijorați că aceste cerințe ce țin de marketing s-ar putea să compromită calitatea și standardele editoriale din presă.
Jurnaliștii BBC, puși să scoată bani din marketing


BLOGGERII ȘI CUMPĂRĂTURILE. Mai mult de jumătate (63,1%) din cititorii blogurilor au cumpărat produse și servicii la recomandarea blogurilor pe care le citesc, se arată într-un studiu de audiență al blogurilor românești, potrivit DailyBusiness.ro.

În plus, 70,6% dintre cititorii blogurilor si-au schimbat sau și-au întărit cel puțin o dată părerea despre un produs, un serviciu, sau o companie în urma citirii unor păreri ale bloggerilor despre acestea.
Cum influențează bloggerii comportamentul de cumpărare al cititorilor


ROMÂNII INVESTESC MAI PUȚIN ÎN SERVICIILE DE TELEVIZIUNE. Românii au cheltuit anul trecut circa 370 de milioane de euro pentru servicii de televiziune, în scădere ușoară față de 2010, când românii au platit pentru a se uita la televizor în jur de 378 de milioane de euro, arată datele Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), citat de Wall-Street.ro.

În țara noastră erau anul trecut circa 5,85 milioane de abonați la serviciile de televiziune, rata de penetrare la nivel de gospodării fiind de circa 82,6%.
Câți bani dau românii pentru a se uita la televizor


Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Nici nu s-a terminat bine petrecerea PDL si deja ati uitat ca la TVR erau invitati in fiecare seara ori Boc , ori Basescu, a ?
  Mintea cea scurta a romanului, heh !...
  Cat depre Saftoiu... sunt de acord cu parerea celor multi - habar n-are cu ce se manaca.
 • Cum sa ajunga boss la TVR, un fost sef al SIE aflat in solda lui SOV? Adica punem un securist cu staif sa transforme TVR in FNI?
 • Competente profesionale?
  Pai n-a fost el director SIE?
  Nu este el mare combatant pnl-ist al celui care l-a saltat in diverse alte functii? ce vrei mai mult?
 • Claudiu Saftoiu?
  In ce televiziune si-a demonstrat, pana acum, competentele profesionale specifice acestei meserii?
  Era vorba ca SEF va fi "salvatorul" Nicolau!
 • Prezentatorii de stiri sunt emblema unui post tv si lucrul asta il cunsc cel mai bine cei de la super-televiziunile occidentale si nu numai(si Al-Jazeera aplica politica asta)Ma uit cu deosebit interes la CNN unde vad persoane trecute de 35-40 de ani care inspira si transmit increderea ca ceea ce spun ei acolo sunt date sigure,verificate.Acestia sunt impartiali,nu apartin unui grup de interes.La noi in romania asta mica,sunt pur si simplu tinuti pe rezerva adevaratii profesionisti,cei care sunt prezentatori de stiri dar care s-au incapatanat sa nu apartina unui partid politic.Acestia ar trebui adusi la TVR,caci ei exista!!!!

Trimite un comentariu