Skip to main content

Andreea Marin, ambasador în lupta împotriva violenței în familie

 

Publicitate

Andreea Marin Banică a fost numită Ambasador Național pentru Campania Respectului  pentru implicarea sa de până acum în lupta împotriva violenței domestice.

Andreea Marin Banică: „La fiecare 30 de secunde, o româncă e victima violenței în familie. Doar în primele 3 luni ale acestui an au fost înregistrate 1400 de cazuri de violență domestică și 27 de persoane au murit, dar nu uitați: doar 25% dintre cazurile de violență domestică sunt mărturisite. În Campania Respectului, ne propunem un lucru concret: să strângem bani pentru 1.000 de paturi destinate adăposturilor pentru mame și copii din România, adică dublarea numărului de locuri existent.”

În Romania, există 53 de adăposturi, mult prea puține pentru nevoia existentă, pentru victimele violenței domestice.

O poveste tragică:

Povestea cutremurătoare a Ramonei: a fost violată de soț de față cu copiii sai, acesta i-a deschis operația făcută în urma cancerului de col uterin să le arate că nu are nimic, și a fost bătută cu capul de perete în prezența lor, astfel încât copiii au ajuns să creadă că așa e normal și le-au spus la un moment dat asistenților de la Centrul Tranzit să nu cheme salvarea, să o lovească cu capul de perete, că astfel îi trece.

Așa l-au văzut pe tatăl lor făcând și așa au înțeles că e firesc să se întâmple. Dupa toate astea, Ramona, care până la cei 30 de ani ai săi a trăit durerea cât alții într-o viață, și-a luat inima-n dinți și a părăsit domiciliul conjugal și a ajuns la Centrul Tranzit din Baia Mare, unde a primit adăpost și sprijin spre a începe o nouă viață. În emisiunea Trezește România de vineri, 22 iunie, a primit doua vești: Fundația Prețuiește Viața îi va plăti chiria unui apartament până la toamnă, când primarul din Baia Mare a promis că cei trei vor avea propria lor locuință.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • nu ar vrea tanti sa fie si imaginea campaniei pentru protejarea romanilor de vedete ratate si sacaitoare ? eu as fi primul care ar sustine aceasta campanie. De le ce mai resusciteaza oameni buni ? Le fac si lor un rau pentru ca le cuprinde depresia cand vad audientele (dar parca era si imaginea unei campanii cu depresia asa ca se descurca) si noua, pentru ca tin ocupate cate 2-3 ore ale unui canal de stiri cu tot felul de lucruri deja prezentate (intr-adevar cu un ton mai putin miorlait) de alte posturi/ziare etc.
  • Foarte buna emisiune, se pare ca in Romania mai exista calitate unde pitipoancele analfabete si cocalari nespalati nu murdaresc cristalele lichide ale tv-ului. BRAVO ANDREEA SI REALITATEA TV!!!

Trimite un comentariu