Skip to main content

Contractul TVR - Dolce iese la iveală. Cât a plătit Romtelecom şi ce competiţii a achiziţionat

 

Publicitate

Televiziunea publică a sublicenţiat, în noiembrie 2011, drepturile pentru Euro 2012, câteva competiţii din Jocurilor Olimpice şi alte competiţii sportive pentru suma de 3,7 milioane de euro, plus TVA, se arată în documentul integral, publicat de Ring şi Jurnalul Naţional.

Documentul a fost publicat în premieră, aseară, pe site-ul cotidianului gratuit Ring şi ulterior pe Jurnalul.ro.

Semnatari contractului sunt, din partea TVR, Alexandru Lăzescu, fostul preşedinte al televiziunii publice, Dan Radu, fost director de programe, Cosmin Cernat, şeful sportului şi  Cipriana Voicu, director economic.

Din partea Romtelecom au semnat doi reprezentanţi greci şi Ovidiu Ghiman, director executiv de strategie şi comercial, însă nu apare şi Vlad Enăchescu.

Cât au costat competiţiile sublicenţiate de Romtelecom (cifrele sunt fără TVA): 

  • Jocurile Olimpice - 600.000 de euro.
  • Liga Campionilor - 250.000 de euro
  • Meciurile Echipei Naţionale a României - 250.000 de euro
  • Campionatul European de Fotbal - 1,1 milioane de euro
  • Campionatul Mondial de Fotbal - 1,15 milioane de euro
  • Campionatul European de Atletism - 150.000 de euro
  • Campionatul Mondial de Schi Alpin - 100.000 de euro
  • Campionatul European de Handbal - 150.000 de euro
Potrivit documentului, Romtelecom s-a angajat să plătească cei 3,7 milioane de euro (plus TVA) în şase rate, ce variază între 500.000 şi un milion de euro, până pe 15 iulie 2014.
În cazul neplăţii la termen a ratelor, se aplică penalităţi de întârziere de 0,075% pe zi de întârziere sau televiziunea publică poate să invoce ”excepţia de neexecutare” şi să interzică Romtelecom difuzarea competiţiilor.

Documentul integral aici.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Georgel Georgel
    Romtelecom foloseste "produsele" in cauza, o parte din ele, incaseaza bani din publicitate si urmeaza ca peste cativa ani sa le dea bani astora de la TVR? Cum vine asta? Ce ma intereseaza pe mine, in calitate de contribuitor la TVR, ca aceste competitiile sportive urmeaza a fi difuzate peste niste ani?

    Mi se pare mult prea deplasat ca Romtelecom sa plateasca pentru aceste competitii , in totalitate, peste doi ani. Chiar nu ma intereseaza ca Romtelecom nu are bani acum sau nu si-a scos banii din publicitate. Eu cand cumpar produse de la un furnizor nu ii platesc produsele peste cinci ani, asa cum face Romtelecom. Jaf pe banii romanilor.

    Angajatii care au intermediat vanzarea catre Romtelecom a acestor competitii sunt foarte prosti. Cum poti sa vinzi competitiile pe care le-ai cumparat sub pretul de achizitie? In loc sa vinzi pentru a-ti crea un mare profit de pe urma vanzarii, noi vindem in pierdere. Mari prosti.
  • steven steven
    adica tvr_ul a platit cateva zeci de milioane de euro pentru liga campionilor si apoi revinde cate 6 meciuri pe etapa catre dolce pentru 250000 de euro!!!CURAT AVANTAJ TVR!!!
  • ce sa mai... ce sa mai...
    Ce e interesant? in sit fin de la sfarsitul lui 2011 apare la rubrica clienti externi (de regula astfel de contracte se inreg la clienti externi, daca nu fac parte dintr-un grup asa cum e SRTV) suma de 598,109 lei adica 142,406 euro (aprox) reprez datoria pe care clientii o au de plata catre TVR. Daca, asa cum a afirmat conducerea TVR ca plata contravalorii contractului cu Dolce va fi fost facuta in 6 rate, atunci la rubrica clienti externi ar fi trebuit sa apara o suma mult mai mare ca datorie ramasa de platit. Daca rubrica clienti externi include numai clientii TVR care nu sunt persoane juridice/fizice romane e mult mai nasol pt TVR ca nu exista nici o rubrica cu clienti diversi care sa aiba un sold care ar fi acoperit datoria Dolce. Ceea ce e de observat e suma din soldul contului de clienti alocat Splendid Media care ar acoperi toate aceste sume :).
  • bobo bobo
    Eu daca eram in locul TVR-ului, dadeam meciurile cadou Dolce-ului. :)) Macar daca si-au scos banii de TVA din ceea ce le-a dat Dolce pe meciuri.
  • Carmen Maria Andronache Carmen Maria Andronache
    Noi am văzut prima oară pe Jurnalul Naţional. Vom verifica şi vom corecta dacă este cazul. Multumesc pentru observatie!
  • Dondonel Dondonel
    E plin de dulghri pe aici. Tvr nu ar fi scos niciodata banii astia din exploatarea acestor drepturi. Nu ar fi scos nici jumatate.
  • George George
    Dle Obae, documentul a fost publicat ieri seara de ziarul Ring, in exclusivitate. Jurnalul National l-a publicat cateva ore mai tarziu. Si dl Tolontan citeaza Ring, numai dvs citati “exclusivitatea” Jurnalul. Vedeti si pe Realitatea.net si alte site-uri. Va rog dati si sursa initiala, asa este corect.
  • Reporter Reporter
    Practic, Dolce Sport a luat aproape gratis fiecare competitie in parte. E clatr ca toti baietii aia de la TVR au fost ori prosti ca noaptea - ceea ce inseamna ca ar trebui dati afara, facuti de ras etc, ori spaguiti de-a binelea. Din declaratiile d-lui RC Cristea am inteles ca ar fi fost "asistati" de o firma de avocatura. La ce le-o fi trebuit, cand TVR are zeci de juristi platiti degeaba, ca sa nu mai vb de Romtelecom?! Nu cumva firma asta o fi vreun prietesug de-al celebrului Horatiu Nicolau? Prietenii stiu de ce!

Trimite un comentariu

sus