Skip to main content

DOCUMENT. Avocata care a cumpărat Click reprezintă agenția lui Patriciu și cere ieșirea Odyssey din insolvență

 

Emilia Ciucan, avocata care a cumpărat marca Click! la licitație, reprezintă Odyssey Communication, agenția de publicitate aflată în insolvență și deținută de Dinu Patriciu.

Publicitate

Paginademedia.ro a intrat în posesia documentului prin care Ciucan & Associates, în numele Odyssey, cere instanței ieșirea din insolvență a agenției de publicitate. Ieri, 13 iunie, a fost termenul de judecată. Acțiunea a fost introdusă în aprilie.

CONTEXT. Licitația pentru vânzarea Click! a fost făcută, săptămâna trecută, în contul unei datorii de 3,5 milioane de euro a Adevărul Holding (deținută de Patriciu), către Odyssey (firmă în insolvență, tot a lui Patriciu). Dinu Patriciu nu avea dreptul să participe, nici direct, nici prin interpuși.

PROCES. Ce solicită instanței Ciucan și Asociații, în numele Odyssey:

 • Măsura închiderii insolvenței față de subscrisă, ca efect al renunțării creditorului introductive la cererea de deschidere a procedurii insolvenței.
 • Într-un limbaj mai accesibil, Ciucan, în numele Odyssey, cere ieșire din insolvență pentru că firma care a introdus cererea de insolvență anul trecut, New Age Advertising, și-a recuperat banii.
 • Din informațiile Paginademedia.ro, după deschiderea insolvenței, au apărut și alți creditori, pe lângă New Age, motiv pentru care insolvența și-a urmat cursul.

Argumentele Ciucan & Associates, conform documentului intrat în posesia Paginademedia.ro:

 • În momentul deschiderii insolvenței, Odyssey era solvabilă.
 • Când New Age a formulat cererea de renunțare la judecată, nu mai erau alți creditori participanți la proces. “Judecătorul sindic, cu nesocotirea gravă a normelor procedurale și a principiului disponibilității, a continuat judecata și a dispus deschiderea procedurii insolvenței, contrar voinței persoanei care a investit instanța – creditorul executiv”, susține Ciucan & Associates.
 • Instanța a continuat procedura insolvenței, ignorând cererea de renunțare a creditoarei la judecată.

Deschiderea procedurii insolvenței este nelegală, susține Emilia Ciucan în document.

Emilia Ciucan, avocat și pentru alte filme ale lui Dinu Patriciu

Ciucan & Asociații a reprezentat în instanță în ultimul an companiile Minimax Discount și Bet Cafe Arena, deținute de Dinu Patriciu.

Relații mai vechi:

 • Inainte de a fi partener la Ciucan & Associates, Emilia Ciucan a fost aproape sapte ani consultant juridic independent pentru Grupul Rompetrol, ca avocat pentru companiile din grup si Corporate Secretary, potrivit avocatura.com.
 • A coordonat toate proiectele Rompetrol de finantare, piete de capital si fuziuni si achizitii. Are in portofoliu si coordonarea tuturor activitatilor corporate ale companiilor din Grupul Rompetrol.
 • Potrivit EVZ.ro, în urmă cu doi, S.C. DP Holding S.A.  (n.r. D.P. Dinu Patriciu) a împuternicit-o cu mai multe atribuții în administrarea reaturantului Heritage. Împuternicirea apare în Monitorul Oficial partea a IV-a nr. 3950 din 16 septembrie 2010. Potrivit Hotărârii Adunării Generale Ordinare a Acționarilor SC Heritage Restaurant SA, ea a fost împuternicită de acționarul majoritar S.C. DP Holding S.A. cu mai multe atribuții în activitatea societății.

“Pentru a acționa, individual și nu împreună, în calitate de împuterniciți ai Societății, cu puteri depline și autoritate necesară în scopul reprezentării Societății în fața oricărei autorități din România (cum ar fi Oficiul Registrul Comerțului, autorități fiscale, banei comerciale, notari publici etc.) sau în relație cu terțe persoane, în orice chestiune legată de înregistrarea hotărârilor adoptate la Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul București, inclusiv, dar fără a se limita la semnarea Actului Constitutiv actualizat al Societății, oricărei declarații, formular, plata oricăror taxe etc. cu posibilitatea să delege terțelor persoane pe care le consideră necesare unele/toate puterile cu care au fost investiți.”

Săptămâna trecută, mai multe mărci aparținând lui Dinu Patriciu au fost scoase la licitație după ce agenția Odyssey a executat silit Adevărul Holding pentru datorii de peste 15 milioane de lei (3,5 milioane de euro), după cum paginademedia.ro a anunțat, în premieră, aici.

 • Emilia Ciucan a cumpărat marca Click! (pentru 2,5 milioane de euro), dar și alte două mărci Click FM licitate. Emiliei Ciucan i s-a atras atenția că poate fi un interpus al lui Dinu Patriciu, dar a declarat că participă în nume propriu.

 

 • Anca Constantinescu (autoarea expresiei Ciocu' Mic), care a câștigat două dintre mărcile Click! - Bucuresti 106,2 Click FM doar radio și Clic, a refuzat să plătească achizițiile în valoarea de aproape 13.000 de euro. Ea a depus plângere penală pentru înșelăciune, în cazul licitației, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

 

 • Încă din timpul licitației, avocata Ancăi Constantinescu a atras atenția că unul dintre avocații Adevărul Holding lucrează, în calitate de colaborator, la cabinetul Emiliei Ciucan.

Citește și:

 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu