Skip to main content

Dolce: TVR nu are dreptul legal să oprească meciurile Euro. Suntem dispuși să dăm meciurile simultan

 

Publicitate

TVR nu are dreptul legal de a interzice difuzarea meciurilor din cadrul EURO 2012, scrie Romtelecom într-un comunicat oficial remis paginademedia.ro.

În articol sunt explicate toate motivele pentru care compania Romtelecom consideră "abuzivă" măsura TVR de a rupe contractul.

 

În document se spune, printre altele, că  "Romtelecom își exprimă disponibilitatea de a renegocia contractul cu TVR astfel încât ambele canale să transmită meciurile simultan pentru ca întreg publicul din România să aibă acces la acest conținut".

Poziția Romtelecom, în continuare:

"Ca urmare a deciziei TVR, emisă astăzi, 15 iunie 2012, de interzicere a difuzării meciurilor din Euro 2012 de către Romtelecom, compania face următoarele precizări punctuale referitor la ambele facturi menționate în notificarea TVR:

 

  • Factura pentru suma de 550.000 Euro fără TVA (cu scadentă în data de 10 iunie 2012) la care se face referire în notificarea transmisă de TVR nu a fost achitată până în prezent de Romtelecom deoarece factura corectă, aferentă sumei, a parvenit companiei în după-amiază zilei de astăzi, 15 iunie 2012.
  • Menționam că, anterior, TVR a trimis către Romtelecom o factură greșită pentru suma sus-menționată. În acest context, Romtelecom a fost nevoită să solicite refacerea facturii, care, în forma ei corectă, a parvenit companiei abia astăzi, după cum am menționat mai sus.
  • În ceea ce privește a doua sumă menționată de TVR, cea în valoare de 500.000 Euro, fără TVA, aceasta a fost achitată de Romtelecom, fără a primi niciun fel de obiecții sau nemulțumiri din partea TVR. Conform contractului, TVR poate solicita doar penalități de întârziere pentru cele 17 zile. Este important de menționat că această sumă reprezenta o plată în avans pentru transmiterea competițiilor din cadrul Jocurilor Olimpice de la Londra, din luna iulie.

Considerăm că decizia TVR de a interzice difuzarea competițiilor este abuzivă, respectiv de a întrerupe semnalul de transmisiune în aceeași zi în care factura refăcută a fost transmisă și recepționată de Romtelecom.

Astfel, Romtelecom își rezervă dreptul de a folosi toate mijloacele legale pentru a-și proteja interesele în acest caz.

 

Vrem să asigurăm opinia publică de bunele intenții ale Romtelecom. Compania este pregătită să plătească această factură luni, 18 iunie. În plus, pentru a-și demonstra buna credința, Romtelecom își exprimă disponibilitatea de a renegocia contractul cu TVR astfel încât ambele canale să transmită meciurile simultan pentru ca întreg publicul din România să aibă acces la acest conținut.

 

De asemenea, dorim să subliniem încă o data faptul că prin achiziționarea acestor drepturi, compania Romtelecom a intenționat să le ofere clienților săi conținut de calitate, în exclusivitate, folosind oportunitatea oferită de TVR prin scoaterea, în mod public, spre vânzare a o serie de drepturi de difuzare a unor competiții sportive.

 

Dorim să cerem scuze clienților companiei pentru orice posibile neplăceri care ar putea rezulta din cauze independente de companie."

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • se va dovedi ce manarie grosolana a fost chestia cu dolce si cat de in detrimentul tvr!sper ca lazescu si cernat sa plateasca!si restul!
  • scuzele voastre nu sunt suficiente. ce fac cei care si-au pus special pentru perioada euro antena de la dolce? sunt zeci de terase si baruri care au dat cateva sute de lei pentru a-si multumi clientii si n-ar fi facut aceasta investitie daca meciurile erau doar la tvr. pe ei cine ii despagubeste?

Trimite un comentariu