Skip to main content

Evenimentul zilei, cu un supliment special: o serie de articole din anii '90

 

Publicitate

 

Evenimentul zilei vine astăzi, la pachet, cu o ediție specială, cu ocazia aniversării a 20 de ani de la lansarea cotidianului. Suplimentul este un ziare cu același format pe care îl avea în anii '90, ce conține cele mai importante subiecte din perioada 1992-1996.

De pe prima pagină nu lipsește faimoasa știre, publicată în 1993 de EVZ: O găină a născut doi pui vii!

Alte subiecte din ziar: 

  • Șoc în lumea muzicală. Asasinarea lui Ioan Luchian Mihalea.
  • Se caută firmele care să vâneze mașinile parcate ilegal (1992)
  • SRI se pronunță în scandalul listei de informatori (1994)
  • Miron Cosma a cerut legitimații de intrare peste tot (1992)
  • Michael Jackson a părăsit scena zburând.
  • ”Se amplifică scandalul dintre președinte și presă” (1992)

Articolele sunt semnate de jurnaliști precum Dan Andronic, Mirel Curea, Simona Ionescu, Adrian Halpert, Cristina Trepcea, Horia Tabacu, Alin Paicu.

Tot astăzi, jurnalistul Ion Cristoiu, unul dintre fondatorii EVZ, lansează cartea cu numărul 21, Agentul CIA cu talpa ruptă.

Ion Cristoiu: 

Pe copertă este un fragment din proza mea, numit Fantoma de la TVR, în care este vorba despre o fantomă care intră în direct și se ceartă cu realizatorul.

Multe din prozele acelea satirice sunt inspirate din România așa cum o prezenta Evenimentul zilei, adică România tembelă, România găinii care naște pui vii, că numai la noi se putea întâmpla așa ceva.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Daca va mirati ce de pustii de azi judeca precum niste carnati, trebuie sa-i multumiti lui "acest Brucan al presei roamnesti , supranumit "ardei gras".
    Este unul dintre cei care au educat jurnalistii sa puna mai presus banul, decat stirea, mai presus stirea decat adevarul.

Trimite un comentariu