Skip to main content

Mamuți 3D interactivi și expoziție de graffiti

 

HyperActive și Mobile Works  au creat Orange Explorer, o platformă de aplicații pentru mobil bazată pe Augmented Reality (AR). Antipa și Graffiti sunt denumirile primelor aplicații de tip AR pentru smartphone-uri dezvoltate și lansate de cele două agenții.

Disponibilă pe o gamă selectată de telefoane iPhone și Android, aplicația Orange Explorer este interactivă și se adresează tinerilor.

Publicitate

Aplicația Antipa este realizată pentru Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” din București și propune utilizatorilor o călătorie în timp, cu ajutorul propriului telefon mobil, pentru a vedea două specii de mamuți în mișcare. Modelele 3D de mamuți din Antipa pot fi vizualizate prin scanarea, cu ajutorul aplicației, a markerelor aflate pe două postamente din interiorul muzeului.

Aplicația Graffiti a fost gândită ca o competiție adresată tinerilor, centrată în jurul conceptului de artă urbană. Utilizatorii sunt încurajați să-și încerce talentul creativ prin graffiti. În urma unei selecții, lucrările câștigătoare vor fi expuse în cadrul unei expoziții virtuale la metrou.

 

Autor: George Hari Popescu george.haribicla.ro

Trimite un comentariu