Skip to main content

Mamuţi 3D interactivi şi expoziţie de graffiti

 

Publicitate

HyperActive şi Mobile Works  au creat Orange Explorer, o platformă de aplicaţii pentru mobil bazată pe Augmented Reality (AR). Antipa şi Graffiti sunt denumirile primelor aplicaţii de tip AR pentru smartphone-uri dezvoltate şi lansate de cele două agenţii.

Disponibilă pe o gamă selectată de telefoane iPhone şi Android, aplicaţia Orange Explorer este interactivă şi se adresează tinerilor.

Aplicaţia Antipa este realizată pentru Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” din Bucureşti şi propune utilizatorilor o călătorie în timp, cu ajutorul propriului telefon mobil, pentru a vedea două specii de mamuţi în mişcare. Modelele 3D de mamuţi din Antipa pot fi vizualizate prin scanarea, cu ajutorul aplicaţiei, a markerelor aflate pe două postamente din interiorul muzeului.

Aplicaţia Graffiti a fost gândită ca o competiţie adresată tinerilor, centrată în jurul conceptului de artă urbană. Utilizatorii sunt încurajaţi să-şi încerce talentul creativ prin graffiti. În urma unei selecţii, lucrările câştigătoare vor fi expuse în cadrul unei expoziţii virtuale la metrou.

Autor: George Hari Popescu george.haribicla.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus