Skip to main content

Răsturnări de situație la Realitatea: Cozmin Gușă devine principalul creditor

 

Publicitate

Procesul de insolvență al Realitatea Media vine cu noi surprize. Astfel, GMG Media Box, companie în care sunt majoritari Cozmin Gușă și Maricel Păcuraru (prin PSV) devine principalul creditor al Realitatea Media.

Totodată, GMG Media Box a preluat și conducerea Comitetului Creditorilor.

Conform unei hotărâri a instanței, intrate în posesia Paginademedia.ro, GMG Media Box intră între creditorii Realitatea cu o datorie de recuperat de apoape 16 de milioane de euro.

Datoria a fost făcută înainte de preluarea GMG de către Cozmin Gușă și Maricel Păcuraru, atunci când Sorin Ovidiu Vîntu era acționar și la GMG, dar și la Realitatea Media.

În hotărârea pe care o prezentăm în continuare, creanțele GMG se ridică la 16 milioane de euro dar, în prezent, se judecă majorarea lor la 28 de milioane de euro.

Conform hotărârii instanței (vezi facsimil), în comitetul creditorilor sunt acum:

  • GMG Media Box: creanță de 16,1 milioane de euro (70,9 milioane de lei)
  • Asociația Salariaților din SNP Petrom: creanță de 3,46 milioane de euro (15,2 milioane lei)
  • Sindicatul Național Petrom Energie: creanță de 1 milion de euro (4,5 milioane de lei)
  • ANAF: 3,9 milioane de euro (17 milioane de lei)
  • Space Comunication ltd.: 1,4 milioane de euro (6,3 milioane de lei)

ZARVĂ LA PROCES. Realitatea Media și GMG au avut termen ieri, într-o ședință cu spirite încinse. Reporterul Paginademedia.ro a fost în sală. S-a cerut chiar, fără succes, recuzarea completului de judecată. La pauză, judecătoarea a fost fermă: "într-o oră, toată lumea să fie aici, altfel veți fi amendați".

Dacă componența creditorilor a fost acceptată, a rămas încă în dispută noua plajă de creanțe cerute de GMG Mediabox: 28 de milioane de euro, față de 16 milioane în prima hotărâre a instanței.

Potrivit hotărârii instanței, cel mai mare creditor de până acum E-Boutique (peste 20 de milioae de euro creană) iese din Comitetul Creditorilor.

Din hotărârea instanței:

"În cadrul Comitetului Creditorilor a fost ales ca și membru un creditor cu creanță subordonată, modul de distribuire al acestor creanțe fiind reglementat expres de legiuitor ca având o ordine îndepărtată, interesele acestuia nefiind astfel prioritare asupra creanțelor garantate".

Cum a ajuns GMG pe listă? Contactat de Paginademedia.ro, Cozmin Gușă spune că “aceste sume reprezintă banii încasați de Realitatea de la GMG, care nu au avut acoperire nici în servicii și nici în returnări de plată”.

Ce răspunde Gușă la întrebarea “Dacă în spatele mișcării este Sorin Ovidiu Vîntu”, în continuare:

Petrișor Obae: Ce reprezintă suma?
Cozmin Gușă: Conform rapoartelor de expertiză, aceste sume reprezintă banii încasați de Realitatea de la GMG, care nu au avut acoperire nici în servicii și nici în returnări de plată deci, în mod firesc, se pot constitui ca aport la masa credală.

Când GMG a dat bani către Realitatea, și GMG și Realitatea aveau același proprietar: Sorin Ovidiu Vântu. Vântu îl împrumuta pe Vântu.
În mod normal, grupul PSV, reprezentat se Sorin Ovidiu Vîntu, era acționar majoritar la GMG. Noi, când am cumpărat GMG de la SOV, ne-am asumat și activul, dar și pasivul.

Putem considera creanțele de la Realitatea sau de la OTV ca fiind parte din activul PSV. Dar ne-am asumat și pasivul PSV, respectiv datoriile la creditori importanți, printre care ANAF, Petrom și alții.

La ce nivel sunt datoriile?
Sunt zeci de milioane de euro.

Cum răspunzi la ipoteza că în spatele mutării tot Vîntu ar fi?
Nu e o întrebare potrivită pentru mine, având în vedere faptul că am intrerupt relațiile cu SOV de peste doi ani și, în plus, faptul că SOV face subiectul unor plângeri penale din partea noastră, atât în Cipru, cât și în România. Ea ar putea să fie o întrebare potrivită mai degrabă pentru titularii din Ungaria ai creanței E-Boutique.

 

 

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu