Skip to main content

Traian Băsescu: TVR trebuie desfiinţată şi reînfiinţată pe alte baze. E evident că acolo sunt afaceri de familie

 

Publicitate

Preşedintele Traian Băsescu a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că televiziunea publică trebuie desfiinţată şi că în acest post se adesfăşoară afaceri de familie.

"TVR trebuie desfiinţată şi reînfiinţată pe alte baze. Nu poate funcţiona aşa. Vezi o televiziune în două camere care funcţionează şi e mai dinamică decât TVR, şi fără datorii. Sigur, nu spune nimeni că nu trebuie să avem o televiziune de stat, dar această televiziune a ajuns o afacere. Iar această realitate v-o poate confirma domnul Lăzescu, că am discutat cu el", a spus Băsescu, citat de Mediafax.

"E evident că acolo sunt afaceri de familie, sunt afaceri intertrusturi, o televiziune cu 3.500 de salariaţi care cumpără atâta producţie de pe piaţă, nu ştiu ce face cu atâţia salariaţi", a mai spus şeful statului.

De asemenea, el a arătat că nu există decât o singură soluţie privind rezolvarea problemei TVR: "desfiinţarea televiziunii, numit un manager de televiziune care să o facă o televiziune publică, care să răspundă unor exigenţe date de lege, pentru că e televiziune publică şi să aibă şi cultură câtă trebuie, să ne transmită şi tot Campionatul european de fotbal, chiar dacă nu suntem calificaţi, dar fotbalul e un spectacol, să ne transmită integral Jocurile Olimpice, pentru că nu văd de ce nu m-aş uita şi la cursa de 100 de metri plat unde avem un fenomen - da? - ca şi competitor. De ce trebuie să văd numai fracţiuni din Jocurile Olimpice? E complicat."

Traian Băsescu a mai arătat că la Radio România lucrurile sunt "mai curate" decât în Televiziunea Română.

"Eu cred că la Radio România sunt mai curate decât în Televiziunea Română, din câte ştiu, din informaţiile pe care le am. Vă pot spune că Preşedinţia a avut o intervenţie săptămâna trecută legat de Radio România, atunci când s-a pus problema sistării emisiei pe unde scurte şi asta ar fi afectat recepţia postului românesc exact de către cei din afara graniţelor, iar Preşedinţia s-a adresat preşedintelui director general cu rugămintea să analizeze dacă pot găsi o soluţie să menţină în funcţiune aceste programe", a mai spus şeful statului.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • aidan aidan
    asa-i cum zici presedintele meu!afaceri de familie!numai ca-i vorba despre FAMILIA TA! si probabil ca la radio e mai curat pentru ca acolo n-a taiat si spanzurat cuplul de cercetati dna din 2006, lazescu si radu!dosar penal!cum de-ai observat?ca de doi ani urlam cat ne tin bojocii si n-ai auzit!poate pentru ca-ti convenea?oamenii luati individual stiu si nu pot face nimic, luati ca mase, stiu si devin tauri furiosi.

Trimite un comentariu

sus