Skip to main content

Consiliul de Onoare al radioului public a decis: Carmen Valică a respectat deontologia profesională

 

Publicitate

Consiliul de Onoare al radioului public a analizat situației corespondentului Carmen Valică și a stabilit că jurnalista a respectat principiul informării corecte și deontologia în perioada în perioada la care se referă acuzațiile lansate de cotidianul.ro și de senatorul PSD Dan Șova că ar fi dezinformat-o pe Vivianne Reding, comisar european.

Pe scurt din comunicatul Coniliului de Onoare:

  • În perioada la care se referă acuzațiile, relatările de la Bruxelles ale corespondentului SRR Carmen Valică, difuzate pe postul Radio România Actualități, au respectat principiul informării corecte a ascultătorilor noștri, echidistanța, echilibrul și deontologia profesională.
  • Consiliul de Onoare consideră că astfel de atacuri, lipsite de probe, afectează imaginea Radioului public și credibilitatea profesională a jurnaliștilor Radiodifuziunii Române, fapte pe care le consideră inacceptabile.

Comunicatul integral al Consiliului de Onoare

Jurnalistele Carmen Valică și Liliana Ciobanu au fost acuzate de site-ul cotidianul.ro și de mai mulți politicieni că ar fi dezinformat.

Carmen Valică, corespondentul radioului public la Bruxelles, a fost acuzată de către senatorul PSD Dan Șova că ar fi dezinformat-o pe Vivianne Reding. Cotidianul.ro, deținut de Cornel Nistorescu, a preluat informația fără a cere vreun punct de vedere jurnalistei.

La rândul ei, Liliana Ciobanu, jurnalist freelancer și corespondet la CNN, a fost acuzată că ar fi fost plătită de agențiile de informații, că ar fi scris sub acoperire și că firma ei ar fi primit finanțări de la stat.

Ambele jurnaliste au trimis drepturi la replică la site-ul cotidianul.ro, deținut de jurnalistul Cornel Nistorescu, însă doar cel al Lilianei Ciobanu a fost publicat, după ce presa a scris despre cele două cazuri.

Citiți și:

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • se vede treaba că la radio a mai rămas oleacă de vârtute, nu ca la tv'ul ocupat de măria sa săftoiu elwis c. & fostul jurnalist rc cristea.
    dar e greu de tot cu limba română - să vorbeşti, ditamai consiliul cu pretenţii, despre "deontologia profesională", înseamnă că de abia ai auzit de chestia asta şi ai înghiţit termenul "deontologie" pe nemestecate (pentru curioşi, deontologie=etică profesională).
  • problema acestei ziariste este ca ea nu face presa precum ciutacu, gadea, stancu si alti pupincuristi de la antene.
    In Romania, daca spui adevarul, esti basist, taliban, betiv etc.
  • bai frate.. nastase era mic copil pe langa looserii astia ce baga tara in rahat acum .. Ala cumpara media.. astia o desfinteaza cu totul..
  • de ce nu spuneti ce dinozauri sunt in consiliul ala, care tremura si isi apara ciolanul public intre ei, normal ca nu se musca intre ei..:) mari oameni, ce sa zic,atarnatori la buget

Trimite un comentariu