Skip to main content

CNA: Radiourile, mult divertisment şi prea puţine ştiri

 

Publicitate

Posturile de radio au din ce în ce mai puţine emisiuni informative. Constatarea aparţine mai multor membri CNA, care au spus în şedinţa de ieri că vor ţine cont de acest aspect la prelungirea licenţelor de emisie radio.

Răsvan Popescu, preşedintele CNA:

"Constatăm că tot mai multe posturi de radio şi-au redus programele informative în favoarea divertismentului, a muzicii. Ne vom pune foarte serios problema ca, în momentul prelungirii acestor licenţe, să dezbatem această chestiune şi să vedem dacă CNA va mai fi de acord în continuare cu aceste grile în care emisiunile informative sunt din ce în ce mai puţine", a declarat Răsvan Popescu pentru presă.

Preşedintele CNA a mai subliniat că se va întâlni cu reprezentanţii radiourilor şi asociaţiilor de profil pentru a discuta problema reducerii emisiunilor informative.

În şedinţa de ieri, Christian Mititelu, membru al CNA, a fost cel care a deschis discuţia despre tendinţa posturilor de radio de a difuza numai muzică, deşi acestea când au primit licenţa au promis în faţa Consiliului că vor difuza "programe informative în procente semnificative din grilă".

"Eu înţeleg că după căderea regimului Ceauşescu, când nu era acces uşor la muzica occidentală, era o mare sete de muzică la posturile de radio. De atunci au trecut 22 de ani şi ascultătorii din România sunt supuşi aceluiaşi gen de meniu. (...) Credeţi că este un lucru bun ca să licenţiem, să dăm prelungiri cu câte nouă ani pentru genul ăsta de emisiuni?", aşa a sunat problema ridicată de Christian Mititelu, fost director al postului britanic de radio BBC, după cum relatează Mediafax.

Pe de altă parte, Ioan Onisei, vicepreşedinte CNA, a explicat că în mare parte această situaţie este cauzată de problemele financiare pe care le au atât posturile de radio locale, cât şi cele de la Bucureşti.

Narcisa Iorga: radiourile sunt sărace în ştiri

Narcisa Iorga, un alt membru CNA, a spus că împărtăşeşte opinia lui Christian Mititelu şi că posturile de radio vor fi "luate la întrebări" pe această temă când vor veni în faţa Consilului pentru a-şi obţine prelungirile de licenţă.

Ea a mai spus că radiourile mai difuzează programe informative, dar de o durată foarte scurtă şi cu un număr mic de ştiri.

La finalul acestor discuţii, Răsvan Popescu a cerut Departamentului Licenţe din CNA să întocmească o listă cu toate posturile de radio care în până la sfârşitul anului ar trebui să se adreseze Consiliului pentru o prelungire de licenţă, dacă vor să emită în continuare.

Discuţiile au fost purtate în contextul în care Consiliul a analizat şi aprobat o serie de solicitări de prelungire a licenţelor pentru câteva staţii locale de radio.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Catalin Catalin
    Asta este o problema, in Romania toate radiourile se aseamana, au aceiasi muzica in rest nimic, radioul trebuie sa fie ineractiv, trebuie sa se adapteze daca nu..... Voi cei care vreti muzica, n-r fi mai usor sa va faceti 2 cd-uri si sa le ascultati toata ziua. Zu si Kiss aceiasi mizerie :))
  • ziareoffline ziareoffline
    Comunistii astia de la CNA chiar n-au ce face! Ei vara nu dorm! Ce rost au stirile de jumatate de ora la radiourile gen Zuzu sau Sarut FM?
  • aidan aidan
    cand dau drumul la radio mi se rupe de politica! vreau doar muzica! iete, la cerberii lui peste! nu se face politica la radio si ei n-au de lucru! o sa aiba ei grija sa nu mai avem nici muzica! ne dau ei stiri de sa nu le putem duce!mi se pare mie ca e cu amenintare. va ia la mere du diable daca nu dati stiri. si la noi stirile sunt ori politice ori cu tarfe cu respect! vad ca daca fac politica nu e bine, dar nu-i bine nicI daca nu fac! sper ca cna-ul sa dispara!sau sa se ocupe doar de gramatica! politica IMPUTE! tot!

Trimite un comentariu

sus