Skip to main content

DNA: NUP pentru plângerea Antenei 3 împotriva Narcisei Iorga

 

Publicitate

DNA a decis neînceperea urmăririi penale a Narcisei Iorga, ca răspuns la plângerea înaintată, în luna martie, de Antena 3 pentru mai multe afirmaţii făcute de reprezentanta CNA în cadrul unei conferinţe.

Antena 3 lasă să se înţeleagă, în plângere, că toate celelalte posturi de ştiri ar fi avut de câştigat după ce Narcisa Iorga a declarat că ar fi existat presiuni din partea Antenei 3, de şantaj, jignire, ”atacuri murdare”, ameninţare, inclusiv de ameninţare cu moartea.

Avantajele de care ar fi beneficiat televiziunile s-ar traduce prin creşterea audienţei, implicit a investiţiilor în publicitate şi a încrederii din partea telespectatorilor, dar şi ”avantajarea acestora în cazurile de încălcare a prevederilor Legii Audiovizualului”.

Din conferinţa de presă de pe 1 martie:

  • Narcisa Iorga: Am primit telefoane, e-mail-uri, le-am trimis mai departe la Parchetul de lângă Judecătoria Sectorului 1 şi am primit neînceperea urmăririi penale pentru Antena 1, iar Antena 3 s-a mândrit cu asta.
  • Narcisa Iorga: Am primit ameninţări şi din partea unor membri CNA.
  • Narcisa Iorga a declarat că a primit 3.400 de mesaje cu jigniri, şantaje şi ameninţări cu moartea într-o singură lună, anul trecut, după ce Mircea Badea a făcut publică, pe blogul lui, adresa acesteia de e-mail.
  • Patru membri ai CNA - Ioan Onisei, Dan Grigore, Narcisa Iorga şi Gelu Trandafir - au organizat pe 1 martie o conferinţă în care şi-au prezentat punctul de vedere referitor la o serie de atacuri făcute, în principal, de Antena 3.
  • Paginademedia.ro a scris, pe larg, despre conferinţa de pe 1 martie AICI.

 Ce a contestat Antena 3: 

  • În calitate de membru al Consiliul Naţional al Audiovizualului, cu intenţie, în cadrul conferinţei de presă organizată la data de 1 martie 2012 la solicitarea sa, a creat pentru Antena 3, reprezentanţii acesteia şi pentru realizatorii emisiunilor, realizate şi difuzate de Antena 3, o situaţie de inferioritate pe temei de opinie şi convingeri în raport cu posturile de televiziune concurente şi cu realizatorii emisiunilor difuzate în cadrul acestora şi cu obţinerea de avantaje patrimoniale şi nepatrimoniale pentru respectivele posturi şi persoane.
  • La data de 1 martie, la sediul CNA, Făptuitoarea (n.r. Narcisa Iorga) având reprezentarea deplină a cadrului şi limitelor instituţionale în care ar fi trebuit să acţioneze ca membru al CNA în exercitarea funcţiei de demnitate publică, cu intenţie, a organizat şi a participat la o conferinţă de presă în care, în mod repetat şi sistematic, a făcut afirmaţii cu privire la pretinse acţiuni de presiune constantă ale Antena 3 (exercitate în ultimii 3 ani), de şantaj, jignire, ”atacuri murdare”, ameninţare, inclusiv de ameninţare cu moartea (exacerbând acest element al ameninţării cu moartea), în scopuri vădit politice, împotriva sa şi a unora dintre ceilalţi membri ai CNA, pentru a influenţa manifestările acesteia în cadrul şedinţelor CNA şi, în mod evident, deciziile CNA în favoarea Antena 3. În acest sens, pentru evidenţierea caracterului politic al pretinselor presiuni şi ameninţări, Făptuitoarea s-a referit explicit şi la acţionarii Antena 3 şi la vicepreşedintele Senatului României.
  • Avantajele patrimoniale şi nepatrimoniale în favoarea terţilor concurenţi, urmărite a fi obţinute, şi care au fost obţinute de făptuitoare prin faptele săvârşite, îmbracă multiple forme, cum sunt, fără a se limita la creşterea audienţei emisiunilor posturilor concurente ca efect al migrării telespectatorilor Antenei 3 către posturile respective... în urma acuzelor aduse de Făptuitoare în calitatea sa de membru al CNA, de persoană învestită cu autoritate de stat şi, prin această creştere de audienţă, majorarea veniturilor din publicitate; credibilizarea tuturor posturilor concurente şi avantajarea acestora în cazurile de încălcare a prevederilor Legii Audiovizualului şi a celor relative la aceasta, prin aplicarea unor sancţiuni minore ca efect al raportării la situaţiile de pretinsă ilegalitate extremă a acţiunilor Antenei 3 şi ale reprezentanţilor, realizatorilor, moderatorilor şi invitaţilor din cadrul emisiunilor acesteia.

Narcisa Iorga, membru CNA, pentru paginademedia.ro: Ieri am primit din partea DNA rezoluţia de neîncepere a urmăririi penale. Asa am aflat şi eu acuzele aberante ce mi-au fost aduse de Antena 3. Consider că plângerea este una cu totul ieşită din comun şi că reprezinta, de fapt, o noua tentativă nereuşită a directorului postului Antena 3 de a pune presiune asupra persoanei mele, în mod special, şi asupra CNA în general.

Pentru că Antena 3 nu poate fi mai presus de lege, probabil că directorul Antenei 3 va face în continuare demersuri de a pune legea sub Antena 3. Spun aceasta referindu-mă şi la o emisiune recentă a directorului Antena 3 în care, avându-l invitat pe domnul Victor Ponta, a insistat ca premierul să se refere la necesitatea modificării organizării Curţii Constituţionale şi a Consiliului Naţional al Audiovizualului

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • aidan aidan
    in copilarie aveam toti o vorba: Cine zice ala e! de reflectat!
  • CTL CTL
    Cei de la Antena 3 sunt toti niste viermi.
  • Dragos Dragos
    Writer e un slugoi felixian....un spalat pe creier. Vezi unde duce consumul excesiv de Latrina 3?
  • doberman doberman
    Poate vom scapa de Iorga asta cat mai curand. O incompetenta si o slugarnica
  • Writter Writter
    Colegule de presa Alex(sau Mariana cum te-o chema) ti-a dat Oancea un shoot sa postezi sau ti-e mila de androidul ala vanzator de flote,si batator cu palma-n podea la chefuri?
  • alex alex
    Antena 3 să zică mersi că poate în continuare să-și ducă existența de vierme propagandist. Mi-e silă că trebuie să-i consider colegi de presă.

Trimite un comentariu

sus