Skip to main content

EXCLUSIV. Cosmin Cernat explică, pentru paginademedia.ro, de ce şi-a dat demisia

 

Publicitate

Cosmin Cernat, fostul director al Departamentului Sport din cadrul Direcţiei Emisiuni Informative şi Sport, a trimis, în exclusivitate pentru paginademedia.ro, o scrisoare legată de motivele plecării sale de la TVR.

”Am decis să demisionez. După săptămâni întregi, în care o parte a presei, extrem de tabloidizată, a considerat că trebuie să ridice piatra (mai degrabă cataroaie) şi să arunce, într-un excerciţiu de o frenezie diabolică, vecin cu schizofrenia, în instituţii şi oameni, am decis să mă retrag din televiziunea publică”, a scris Cosmin Cernat.

Pe scurt din scrisoare: 

  • ”Sunt consternat, cum oameni pe care îi cunosc de-o viaţă, ziarişti, au scris tot ce le-a venit în condei, fără măcar să încerce să îşi aloce o oră din viaţa personală sau profesională pentru a discuta cu mine
  • ”În ultima şedinţa a CA, chiar înainte de începerea EURO 2012, personal le-am prezentat membrilor CA contractul. Şi asta este consemnată in stenograme! Şi în vechiul, dar şi în actualul CA”.
  • ”Excludere mea din " lotul olimpic" pentru Jocurile de la Londra, parafată de un for "superior" COSR, mă va face un telespector fidel al producţiilor TVR pe care le-am imaginat în cele mai mici detalii.”

Demisia lui Cosmin Cernat a fost anunţată astăzi de preşedintele interimar al TVR, Radu Călin Cristea. Potrivit acestuia, Cernat a renunţat la perioada de preaviz.

„Domnul Cosmin Cernat, director al Departamentului Sport din cadrul Direcţiei Emisiuni Informative şi Sport, mi-a solicitat astăzi, 3 iulie 2012, la ora 11.00, să iau act de demisia sa, cerând totodată încetarea raporturilor de muncă avute cu SRTv, fără perioadă de preaviz. Am acceptat demisia domnului Cosmin Cernat, fiind de acord cu renunţarea la perioada de preaviz.”

Scrisoarea integrală a lui Cosmin Cernat, în continuare:

Am decis să demisionez. După săptămâni întregi, în care o parte a presei, extrem de tabloidizată, a considerat că trebuie să ridice piatra (mai degrabă cataroaie) şi să arunce, într-un excerciţiu de o frenezie diabolică, vecin cu schizofrenia, în instituţii şi oameni, am decis să mă retrag din televiziunea publică şi să scriu aceste rânduri.

Înainte de toate mi se pare INCREDIBIL, cum într-o perioadă în care TVR se află practic în faliment, lumea vorbeşte de un contract care a adus televiziunii publice milioane de euro, dar şi meciuri de Liga 1 şi nimeni nu şopteşte o vorbă sau scrie un rând despre zecile de milioane de euro plătite de TVR , adică de voi cei care plătiţi taxa, care vă puteţi constitui oricând în audiori publici.

Sunt CONSTERNAT, cum oameni pe care îi cunosc de-o viaţă, ziarişti, au scris tot ce le-a venit în condei, fără măcar să încerce să îşi aloce o oră din viaţa personală sau profesională pentru a discuta cu mine.

Mi se pare ULUITOR, cum după luni de zile, diverşi membri din Consiliul de Adminstraţie al TVR continuă să mă acuze sau să mă intrebe despre contracte, când există consemnată în stenograme informarea departamentului sport despre ambele contracte!!! Casa de avocatură care a făcut consultanţa juridică, pentru aceste contracte a lucrat şi pentru alte angajamente anterioare ale TVR şi nu a fost solicitată de Departamentul Sport.

Anexa "pitită" e aprobată de UEFA, sosită de la EBU şi trimisă tot atunci către Romtelecom.

Mai mult, în ultima şedinţa a CA, chiar înainte de începerea EURO 2012, personal le-am prezentat membrilor CA contractul. Şi asta este consemnată in stenograme! Şi în vechiul, dar şi în actualul CA. Contractul cu RTC nu a fost ascuns de nimeni, niciodată! El există, în copie, la cabinetul preşedintelui, la Direcţia Economică, dar şi la Departamentul Sport.

Excludere mea din " lotul olimpic" pentru Jocurile de la Londra, parafată de un for "superior" COSR, mă va face un telespector fidel al productiilor TVR pe care le-am imaginat în cele mai mici detalii.

Cu respect pentru colegii din TVR şi pentru oamenii care mi-au privit emisiunile si mi-au ascultat comentariile vreme de două decenii.

Cosmin Cernat

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Reporter Reporter
    Poate noul presedinte TVR, Claudiu Saftoiu, va analiza si prestatiile pe bani buni ale celor de la TVR Sport pe la alte televiziuni private. Nu e corect ca pe la TVR sa treci din cand in cand, ca si cum ai fi in vacanta, sa-ti iei leafa si sa nu produci nicio stire ascunzandu-te dupa jobul de parerolog, dar sa fii tot timpul la Digi, Sport 1, SportKlub si Eurosport. Bataie de joc pe banii nostri. Iar daca verifici nepotismele de la Spot, te doare creierul! TOTI au pe cineva in spate.
  • burningsnowflake burningsnowflake
    hahahahahahaha....domnul iagar este uluitor de consternat!
    nedreptatitule de soarta care esti, putina puscarie ti-ar prinde bine, sa-ti implinesti sentimentul....
  • aidan aidan
    sa-i mearga dupa caracterul lui! atat!un nimeni cu pretentii mai putin! si o leafa grasa mai putin. astept concluziile dosarului penal.
  • Macumba Macumba
    Puşcăriaaaa!
  • diana diana
    sa fi fost eu nu iti acceptam demisia.trebuia facuta o ancheta, daca se dovedea ca ai inselat TVR, telespectatorii de buna credinta trebuie sa faci INCHISOARE (in principiu cred ca ai o mare parte de vina, dar nu sunt organ de ancheta). Si nu iti acceptam demisia pentru ca respectiva ancheta putea sa spuna ca, dimpotriva, nu ai nicio vina, si atunci ii dadeam, eu ca sef al TVR, in judecata pe toti cei care au scris. dar asa este la noi, poti face orice, iti dai demisia si apoi gata, te aciuiezi in alta parte.
  • livia pila livia pila
    Eu sper sa nu ajunga demisia din TVR. Astept o ancheta penala. Incepind cu concursu,l falsificat pentru ocuparea postului de director (fiindca asa a ordonat colonel Rodica Culcer) si terminind cu minaria cu DOLCE, Cosmine, si ca sa nu fii singur, sper sa fii anchetat impreuna cu Culcer si cu Lazescu.
  • pipo inzaghi pipo inzaghi
    interesul este sa fie un om al lui digi acolo, adica mitran, iar despre asta nu se va scrie nici un rand niciodata ;) si cate competitii vor fi acum furate cu adevarat de digi insa deontologii nu vor scrie nimic...
  • pipo inzaghi pipo inzaghi
    interesul este sa fie un om al lui digi acolo, adica mitran, iar despre asta nu se va scrie nici un rand niciodata ;) si cate competitii vor fi acum furate cu adevarat de digi insa deontologii nu vor scrie nimic. ghici de ce. prietenia mitran - tolontan
  • bahmuteanca bahmuteanca
    Cosmine, multumim ptr tot ce ai facut ptr DolceSport...iti dorim mult succes la DolceSport!!!
  • Cris Cris
    Schizofrenici au fost comentatorii TVR1 la meciurile Europ 2012 bey Cosmine!
  • tudor tudor
    Cum i-am ascultat comentariile vreme de doua decenii? Doua decenii nu inseamna douazeci de ani? Stiam ca a ajuns in TVR in 1996, cand avea 21 de ani si era coleg de IEFS cu Enachescu. 2012-1996=16. Sa nu mai vorbim ca nu a comentat de la inceput.
  • ratzone ratzone
    ca si el a avut grija de vladuta, nu i bai sunt toti ruda
  • Andy Andy
    Eu chiar incep sa cred ca Tolontan si alti jurnalisti compromisi l-au terminat pe Cernat fara sa abia ceva concret impotriva lui.E clar ca Tolontan si Voiculescu au un interes la TVR.Cred ca si Crenat trebuia sa vina mai devreme cu replica.
  • deac deac
    nu-i nimic..vine in direct si in reluare sa se aciueze in echipa DolceSport
    . Are grija Vladut de el ;)

Trimite un comentariu

sus