Skip to main content

ProSport aniversează 15 ani

 

Publicitate

Ziarul de sport al Mediafax Group sărbătorește astăzi 15 ani de la lansare. Cotidianul a apărut în urma unor discuții dintre Adrian Sîrbu, Ovidiu Ioanițoaia și Cătălin Tolontan.

O parte din cei 15 ani, ziarul ProSport a aparținut grupului Ringier. În ianuarie 2003, cotidianul a fost cumpărat de trustul elvețian Ringier, iar în ianuarie 2008, a fost răscumpărat de Adrian Sîrbu.

Din poveștile de început ale ProSport-ului: 

  • La începuturi, nucleul ProSport provenea de la Sportul Românesc, ziar fondat de Dumitru Dragomir în 1991 şi condus de Ovidiu Ioaniţoaia.
  • În martie 1997, aproape toată redacţia Sportului Românesc a demisionat. Dragomir a încercat să se opună, dar n-a reuşit mai mult decât percheziţionarea portbagajelor unor maşini personale ca nu cumva fugrii să plece cu bunurile din dotare.
  • La șase ani de la lansarea cotidianului, conducerea MediaPro a început discuțiile cu trustul Ringier în vederea vânzării ProSport, iar pe 31 ianuarie 2003 s-a finalizat tranzacția.
  • În urma vânzării către Ringier, din cauza neînțelegerilor dintre echipa ProSport și trust, neînțelegeri de natură financiară dar și de viziune asupra perspectivei ziarului, Ovidiu Ioanițoaia, Cătălin Tolontan și încă 106 persoane care lucrau pentru ProSport și-au dat demisia în grup, fiind ulterior angajați la cotidianul concurent, Gazeta Sporturilor, deținut de grupul Intact.

Povestea integrală a publicației, AICI.

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu