Skip to main content

Un nou mesaj intern la Realitatea: televiziunea de ştiri, ameninţată cu evacuarea

 

Publicitate

Florin Bercea, administratorul special de la Realitatea Media trimite un nou mesaj intern pentru a lămuri situaţia de la televiziunea de ştiri. În comunicare se precizează că „Elan S. ar fi trimis zilele acestea o somaţie prin care Realitatea Media ar trebui să părăsească spaţiul Willbrook în zilele următoare

Florin Bercea precizează că înainte de venirea sa, Realitatea Media era într-o stare „de derivă”: brandul fusese înstrăinat, iar o treime dintre angajaţi au fost transferaţi pe o companie aflată în proprietatea lui Schwarteznberg.

Pe scurt din e-mailul lui Florin Bercea:

  • Brandul Realitatea fusese instrainat catre o firma cu actionari anonimi, la o suma derizorie, creditorii m-au mandatat sa fac toate demersurile legale pentru recuperarea brandului; acest lucru a fost realizat deja, brandul reintorcandu-se in posesia societatii Realitatea Media, protagonistii tranzactiei fiind insa azi in discutie cu organele de cercetare penala ale statului; faptul ca circa o treime dintre salariati au fost transferati pe o companie aflata sub influenta domnului Elan S., va poate sugera in plus intregul tablou al derivei administrative pe care o sugeram;
  • domnul Sorin Enache este principalul meu colaborator inca de la preluarea mandatului, iar asa-zisul sprijin al domnului Elan S. din ultimele zile, s-a "concretizat" intr-o somatie expresa din partea companiei domnului Elan S. , prin care Realitatea Media ar trebui sa paraseasca spatiul Willbrook in zilele urmatoare (asa am aflat ca societatea domnului Elan S. ne subanchiriaza spatiul la un pret exorbitant); mai mult, documentele ce mi-au fost aduse la cunostinta de catre Rovigo si creditori, prin care se atesta ca domnul Elan S. si-a pierdut calitatea de actionar majoritar (fapt recunoscut ulterior de catre dansul in mass media), chestioneaza foarte mult asupra bunei credinte a acestuia, atunci cand vi se adreseaza, mai ales in acel fel greu de clasificat pentru un patron;

Sâmbătă dimineaţă, administratorul special a trimis un mesaj intern în care angajaţii erau anunţaţi că nu-şi vor plăti salariile pentru că Elan Schwartzenberg refuză să mai plătească salariile angajaţilor, după cum paginademedia.ro a scris AICI.

La rândul său, Schwartzenberg a contraatacat tot printr-un mesaj intern: “În ultimele săptămâni există o tendinţă exacerbată de a mă găsi ţap ispăşitor pentru orice posibilă sau inventată infracţiune care se întâmplă în ţara românească”, a precizat omul de afaceri.

Mesajul integral, în continuare:

Stimati colegi,

In urma mesajului domnului Elan S., ce reclama in consecinta lamuriri suplimentare, doresc sa va fac unele precizari.

Mi s-a propus din partea comitetului creditorilor, si am acceptat pe termen limitat functia de administrator special al Realitatea Media SA, doar dupa ce acestia au constatat starea de deriva administrativa a societatii, dupa cum urmeaza:

  • in conditiile in care publicitatea fusese vanduta in avans (pana-n septembrie a.c.), iar potentialele venituri atrase erau prognozate mult sub cheltuielile asumate, pentru a nu-si pierde posibilitatea recuperarii creantelor, creditorii au cazut de acord ca ar trebui sa intervina, inclusiv prin imprumutarea de sume de bani catre actionarul majoritar, prin care acesta si-ar fi putut onora obligatiile salariale catre dumneavoastra;
  • mai mult, constatandu-se ca , in urma unor demersuri comune ale administratorului judiciar (Rovigo) si actionarului majoritar, prin reprezentantii sai, brandul Realitatea fusese instrainat catre o firma cu actionari anonimi, la o suma derizorie, creditorii m-au mandatat sa fac toate demersurile legale pentru recuperarea brandului; acest lucru a fost realizat deja, brandul reintorcandu-se in posesia societatii Realitatea Media, protagonistii tranzactiei fiind insa azi in discutie cu organele de cercetare penala ale statului roman; faptul ca circa o treime dintre salariati au fost transferati pe o companie aflata sub influenta domnului Elan S., va poate sugera in plus intregul tablou al derivei administrative pe care o sugeram;
  • In aceste conditii, mesajul adresat dumneavoastra de catre domnul Elan S., mi se pare concordant cu demersurile sale de a pune societatea in dificultate, dar mai ales, contrar intereselor Realitatea Media, ce-ar avea nevoie urgenta de sprijinul creditorilor pentru a-si rezolva problemele pentru urmatorii ani; iar faptul ca dansul recunoaste ca nu mai doreste finantarea activitatii, inclusiv prin plata salariilor dumneavoastra (aceasta obligatie revenindu-i exclusiv!), confirma legitimitatea eforturilor mele de a convinge creditorii sa ne acorde un sprijin urgent; legat de afirmatiile concrete din mesajul domnului Elan S., va precizez ca domnul Sorin Enache este principalul meu colaborator inca de la preluarea mandatului, iar asa-zisul sprijin al domnului Elan S. din ultimele zile, s-a "concretizat" intr-o somatie expresa din partea companiei domnului Elan S. , prin care Realitatea Media ar trebui sa paraseasca spatiul Willbrook in zilele urmatoare (asa am aflat ca societatea domnului Elan S. ne subanchiriaza spatiul la un pret exorbitant); mai mult, documentele ce mi-au fost aduse la cunostinta de catre Rovigo si creditori, prin care se atesta ca domnul Elan S. si-a pierdut calitatea de actionar majoritar (fapt recunoscut ulterior de catre dansul in mass media), chestioneaza foarte mult asupra bunei credinte a acestuia, atunci cand vi se adreseaza, mai ales in acel fel greu de clasificat pentru un patron;

Am facut aceste precizari, cunoscand si respectand eforturile dumneavoastra din ultimele luni sau ani, nedorind sa va implic in niciun fel intr-o lupta ce nu va apartine, dar cu dorinta de a va informa corect despre situatia institutiei ce beneficiaza de serviciile dumneavoastra.

Asa cum v-am specificat si-n mesajul de sambata, facem toate eforturile sa reducem la minimum atat intarzierea salariilor, cat si neplacerile administrative cauzate de situatia in care ne aflam.

Cu stima,
Florin Bercea
administrator special Realitatea Media SA

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • telespectator telespectator
    Tocmai ca folosesc telecomanda, la fel ca alte milioane de telespectatori. De aceea ati ajuns la audientele acelea de tot rasul si in stare de faliment (insolventa). Sa va fie tarana usoara.
  • Zm Zm
    @telespectator de ce nu te uiti la CNN,BBC,CCTV,etc?De ce sa crapam noi ca tu nu sti sa folosesti telecomada de la tv?
  • telespectator telespectator
    Sper sa crapati toate televiziunile de stiri. Si veti crapa. Am vazut ce audiente mai aveti: 30-90 mii telespectatori. Eu, telespectator, vreu sa fiu informat corect; nu sa ma mintiti/manipulati. Ulciorul nu merge de multe ori la apa. Nu mai dau nici o ceapa degerata pe stirile (minciunile) voastre. Sa va fie tarana usoara!
  • codrut codrut
    aidan, am inteles perfect ce ai vrut sa spui cu afirmatia: "sunt tare nu-i asa?". Nu am spus niciodata ca ceea ce li se intampla angajatilor de la Realitatea este corect, drept. Ca si consumator de media imi aratam nemultumirea ca nu s-au putut impune ca singura realitate( pornind de la o afirmatie gen realitatea noua a lui Ghita, si cea veche). Am spus ca nu sunt buni pentru ca ii bate concurenta de-i rupe.
  • Writter Writter
    TVR plina de polemici despre care voi toti cei care ati lucrat sau lucrati acolo nu le dati de cap.Codrut spune ca daca nu ai o pila buna nu poti intra.Este absolut normal caci in TVR s-a trecut de mult timp la accesul pe baza de rubedenie sau incuscrire.Luati niste nume de barosani vechi din TVR la intamplare si o sa mai gasiti inca unul sau doi cu acelasi nume,mai mici,barosani in devenire.Plus ca sunt multi incuscriti si inruditi prin alianta.Deh! Daca nu cunosti pe unul din lantul acesta trofic,este posibil sa imbatranesti dand concursuri in TVR.
  • aidan aidan
    @codrut,frumos nume ai, am intrat acum 100 de ani prin concurs la tvr!pe vremea impuscatului! am dat chiar mai multe concursuri! la montaj.asa se numea atunci ceea ce azi se numeste editor imagine.o meserie superba!am dat o proba de cultura generala si am montat ad hoc niste cadre avand sarcina sa le pun in ordinea cronologica-logica. recunosc ca mi-a fost verificat si dosarul,asa era atunci, trebuia sa fii fara rude in strainatate si sa nu ai cazier.dar membru de partid n-am fost! never!
    stiu ce magarii se practica de multi ani in tvr. stiu copii harnici si capabili tinuti ani de zile pe colaborari de 300-500 roni pe luna neangajati, in timp ce parasute sau "parasuti" sunt angajati pe ochi frumosi adica pile!dar, repet, nu angajatii fac angajari! .factorii de decizie intr-o institutie, oricare ar fi ea, sunt directorii, presedintii, managerii. dreptul angajatului e sa-si faca munca pentru care a semnat fisa de post. sa nu renunti doar pentru un concurs sau doua neluate. ia-le ca experiente de viata si mergi mai departe.
    cand am zis ca-s tare,ma refeream la titulatura lunga si pompoasa a pdg-ului meu:presedinte director-general! nu una sau alta ci amandoua in una, ca magazinul victoria pe vremuri "50 de magazine intr-unul singur"!
  • suparat suparat
    alex...da, da, sigur, RTV nici nu mai lucreaza pe sculele REALITATII !!!
    studioul unde face emisiunea STRIBLEA cu tot ce este in el: camere, trepiezi, grila lumini, microfoane, regie, decor, cabluri, monitoare, regie, sunet, etc... oare ale cui sunt ??? a venit ghita cu ele de acasa. ti-am dat un exemplu simplu. mai studiaza problema !
  • alex alex
    RTV nu mai lucreaza pe sculele Realitatii. Regia din spatele prezentatorilor de la Realitatea e facuta din sculele recuperate de la RTV. Realitatea nu a cumparat mai nimic nou. Sunt aceleasi scule vechi.Promisiunile erau altele cand s-a plecat cu cortul.Ca facem, ca dregem. Regret ca n-am ramas la Ghita, ala macar da banii! Chestia asta cu deontologia si brand-ul o tine la sefi. Bizonul muncitor e incalzit de leafa , ca mancarea nu se da gratis!
  • kiko kiko
    zau? si tu ai picat la un concurs la tvr si evident, nu ai fost tu de vina, este? :P
  • Zm Zm
    @codrut eu am lucrat la tvr dar tot nu m-as intoarce acolo.am ales sa raman la privat dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa imi iau bani pe munca mea.nu conteaza care este patronul ghita sau elan sau voiculescu.
  • codrut codrut
    Daca tot ma intrebai daca esti tare, uite ce cred esti. Multi vor sa ajunga la tvr, dar dk nu ai o pila buna nu intri. Mergi la concursuri desi stii ca sunt aranjate, doar sa te distrezi sau sa vezi cum e.
  • aidan aidan
    @codrut, eu am ghinionul sa lucrez la tvr, alta trista never ending story. nu angajatii schimba macazul spre dosul ce urmeaza a fi pupat! ce naiba, ca doar n-ai 11 anisori! patronii directioneaza buzele postului! angajatii,in particular, nu dau o ceapa degerata pe invitatii politici ai patronului! fie ei de la pdl sau usl mai nou.suntem angajati sa ne facem treba pentru care am fost angajati nu sa facem greva ca nu ne place basescu sau antonescu! politicienii, pentru angajati sunt niste invitati si atat. pentru patroni insa, se schimba calimera! un politician pe val poate fi un dosar penal ratacit, sau pierdut, sau uitat. poate fi un teren bine situat si ieftin, poate fi o padure din moldova rasa!te implor, renunta la plural! nu muncitorii aia care pun lucrurile in miscare si le transforma in emisiuni hotarasc cine vine la ...cina! suntem la cheremul celor care ne sunt patroni sau/si directori, pedegei(la mine la tvr eu am presedinte director general!) sunt tare nu-i asa?suntem o tara de oameni prost platiti, cine isi permite sa-si piarda painea doar pentru ca nu-i plac invitatii patronului? unde ai avut norocul sa traiesti pana acum? sau inca te tin parintii? intreaba-ti parintii cum e cu impartialitatea si obiectivismul la serviciu. vor avea mult de povestit...la sfarsit intreaba-i si depre servilism. servilismul femeii de serviciu care n-are taria de caracter sa i-o zica de la obraz lui elan ca-i pupa undeva pe x, pe y, sau pe z. bucura-te ca inca nu cunosti odiosul malaxor de vieti numit serviciu. si nu ma refer la munca in sine.
    @suparat-ai omis sa spui ca angajatii asteapta sa-si ia salariile pe care le merita pentru ca si-au facut treaba!
  • codrut codrut
    Asta inseamna ca voi de la realitstea nu sunteti atat de buni pe cat va credeti. Nu ati avut nici o campanie importanta care sa va pozitioneze si sa va introduca in memoria telespectatorilor ca singura realitate. In plus nu ati fost deoc impartiali,sau obiectivi cum va dati. Ati fost servili, la voi veneau toti pedelistii.
  • suparat suparat
    "aidan"... cata dreptate ai !!! patronii se cearta, merg la sprit, se impaca, fac bani impreuna, si angajatii asteapta sa primeasca salariile !!!
    ghita, mare smecher, a facut, a dres, a negociat, si deodata are o televiziune gratis cu tot cu audienta... ca romanu' privitor la televizor nu baga de seama prea multe, el spune sec "la care realitatea te uiti ?
    la aia noua sau la aia veche.
  • aidan aidan
    @da/nu -aidan inseamna foc,poa' sa ma cheme foarte variat daca vrei sa-l anagramam:nadia, diana, adina,dania,adani,dar mie imi place foc. a te roade grija de nedreptati, desi nu esti implicat direct, este o manifestare a omului care gandeste si vede mai departe de lungul nasului. cu cat vom vedea mai bine ansamblul nu gaura de sobolan in care suntem impinsi sa traim cu atat mai repede ne vom putea alia si riposta in fata unor asemenea situatii aberante!de ce sa sufere cei care pun osul la greu? daca muncesc si muncesc BINE, de ce sa nu fiu platit? de ce sa suport EU dezavantajele incaierarilor "zeilor"? in tara asta patronii nu au NICIO RESPONSABILITATE? scrie in orice contract ca AU! de aia ma roade grija, pentru ca vad ansamblul si ma trec fiori! acum la moda distrugerilor sunt televiziunile si ziarele. acum cativa ani cfr-ul, fabricile, uzinele,crevedia. n-am citi o UMBRA de intelegere in postari, nu aici ca atunci nu citeam pagina de media, pentru angajatii decenti care-si faceau treaba! toti se bucurau ca moare capra cfr-ului! auzeam:"da-i dracu ca-s pline de bani" plini de bani impiegatii? mecanicii? vanzatoarele de bilete?femeile de serviciu?plini de bani erau doar directorii care cumparau suruburi cu 5 milioane vechi bucata! au fost aruncati in somaj zeci de mii de oameni. necolaiciuc a haladuit prin strainataturi s-a intors si e bine merci! da/nu, chiar nu vezi nemernicia? asa e peste tot:tvr,realitatea, giga tv, adevarul.nu cei care muncesc trebuie pedepsiti ci cei care, angajati sa faca performanta si platiti cu 6.000 -12.000 euro,duc institutiile de rapa prin INCOMPETENTA deciziilor luate! astia trebuie penalizati! nu dati amaratii afara si pastrati pe mii de euro cretinii!
    ghita- pai, ghita dintr-un post anonim si pierdut pe locul parca 57 la inceput, a ajuns sa fie cunoscut si recunoscut ca rtv! asta e o performanta! nu mai spun ca folosindu-se de sculele realitatii(si in ziua de azi) a se retine SI IN ZIUA DE AZI! a facut economii serioase necumparandu-le sau inchiriindu-le cum a facut realitatea! nu a trebuit sa se mute, nu a trebuit s-o ia de la zero, a pus gheara si a copiat pana i-a venit rau din arhiva realitatii pe care nici in ziua de azi nu a inapoiat-o stapanului de drept in totalitate! e clar ca el a fost castigatorul in toata tarasenia! toata magaria mai bine spus! un castigator poate fi si abject nu am folosit temenul in mod admirativ. ghita a castigat o televiziune peste noapte, scule de milione de euro gratis,arhiva gratis,mana de lucru rodata, chiar chipuri deja cunoscute care l-au ajutat sa avanseze!

Trimite un comentariu

sus