Skip to main content

Grigore Cartianu, reclamat de jurnaliștii romi pentru discriminare

 

Publicitate

Organizațiile romilor au depus o plângere la Consiliul Național de Combatere a Discriminării împotriva jurnalistului Grigore Cartianu, director editorial Adevărul, și al trustului Adevărul Holding, potrivit unui comunicat.

Plângerea vizează editorialul Puciul țigănesc, pe care Grigore Cartianu l-a scris și l-a publicat în ziarul pe care îl conduce, în ediția de marți, 28 august 2012.

Semnatarii plângerii consideră că acest editorial „aduce atingeri grave demnității minorității rome din România, prin jignirile crase adresate reprezentanților etniei romilor”

Pe scurt, din editorial:

  • "Grozăvia din iulie-august trebuie să-i fi uluit pe liderii politici europeni mai ceva decât cohortele de pirande și puradei care, după deschiderea granițelor, au dat iama pe bulevardele orașelor din Occident”.
  • „Știți cum actioneaza balaoachesii: se agață de tine, iți cer bani, insistă, devin agresivi, te înjură, te scuipă, își sfâșie cămașa, își ridică fustele, iîți fură portofelul. Fac focul în față la Notre-Dame și pun pirostriile pe Champs-Elysees. Iar dacă încearcă să intervină un polițist, este stropit cu un jet de lapte țâșnit din țâță de pirandă".
  • "Se incheie, asadar, o tiganie care s-a intins pe doua luni, stricand vara natiunii romane. Sigur ca vor incepe alte si alte tiganii...", spune d-l Grigore Cartianu in editorialul sau.

Organizațiile semnatare au cerut Colegiului Director al CNCD sancționarea atât a jurnalistul Grigore Cartianu, cât și a trustului Adevărul Holding.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu