Skip to main content

Nou mail intern la Realitatea. Mădălina Rădulescu, după ce a fost schimbată de noul director executiv

 

Publicitate

REACŢIE. Mădălina Rădulescu răspunde într-un mail trimis redacţiei Realitatea TV, după ce Mura Frânculescu, noul director executiv al postului, a decis schimbarea conducerii editoriale a postului.

Paginademedia.ro vă prezintă integral mesajul intern, în continuare.

Madalina Radulescu, Carmen Ungureanu si Sorin Kosz exercita atributiile de coordonare editoriala in temeiul contractelor incheiate cu S.C. Realitatea Media SA”, se arată în mailul intern, trimis de Mădălina Rădulescu.

„Nici contractele comerciale, nici contractul de munca nu pot fi modificate prin decizie unilaterala, orice astfel de modificare fiind lovita de nulitate.
In concluzie, contractele celor trei urmeaza sa se deruleze in continuare in conformitate cu clauzelele continute de acestea”.

În acelaşi mesaj, Mădălina Rădulescu spune că administrator special al Realitatea Media este Raluca Bădiţoiu, urmare a Adunării Generale a Acţionarilor care a avut loc la 14 august.

„In consecinta, solicitam pe aceasta cale domnului Florin Bercea si doamnei Mura Franculescu sa se abtina de la orice acte sau fapte care au ca scop modificari in structura si in activitatea Societatii”, se mai arată în mesaj.

CONTEXT: Mai mulţi şefi din zona editorială a postului Realitatea TV au fost schimbaţi de Mura Frînculescu, noul director executiv al staţiei,după cum Paginademedia.ro a scris AICI. Este vorba despre Mădălina Rădulescu, Carmen
Ungureanu şi Sorin Kosz.
Totodată, a fost înfiinţat un Consiliu Editorial responsabil de coordonarea zilnică a activităţii editoriale ce are următoarea componenţă: Carmen Ghita, Bebe Nicola, Vera Secrieru, Cristi Marin, Dan Duca, Raluca Fintea, Bianca Oanea, Costi Rogozanu, Cristian Nedelcu, Ada Dumitrescu.

Mailul complet trimis redacţiei Realitatea de către Mădălina Rădulescu, intrat în posesia Paginademedia.ro, în continuare:

In atentia:

EXPERT INSOLVENTA SPRL, administrator judiciar al Realitatea Media SA – domnului Emil Gros

Domnului Florin Bercea
Colegilor din REALITATEA MEDIA SA

Ca urmare a mesajului transmis in cursul zilei de astazi, 21.08.2012, de domnul Florin Bercea, printr-un mail intitulat “Info”, prin care acesta aducea la cunostinta decizia de revocare a urmatorilor: Madalina Radulescu, Carmen Ungureanu si Sorin Kosz din functiile de coordonare editoriala pe care le acestia le detin, va facem cunoscut punctul nostru de vedere:

1. Adunarea Generala a Actionarilor REALITATEA MEDIA SA. din data de 14.08.2012 a decis revocarea domnului Florin Bercea din functia de administrator special si confirmarea doamnei Raluca Baditoiu in aceasta functie.

Potrivit Legii societatilor comerciale nr. 31/1990, hotararea actionarilor isi produce pe deplin efectele, atat timp cat nu a fost suspendata ori anulata de instanta judecatoreasca competenta, in speta Tribunalul Bucuresti, ceea ce nu s-a intamplat pana in prezent. Mentionarea hotararii actionarilor in registrul comertului nu are ca scop decat opozabilitatea acesteia fata de terti, fara ca lipsa mentiunii sa afecteze valabilitatea deciziei actionarilor.
Potrivit Legii nr. 85/2006 privind procedura insolventei, numirea administratorului special este atributul exclusiv al adunarii actionarilor. De altfel, hotararea actionarilor cu privire la numirea doamnei Raluca Baditoiu in functia de administrator special a fost publicata in Buletinul Procedurilor de Insolventa la data de 16.08.2012
In concluzie, in cadrul Societatii, decizia actionarilor este pe deplin aplicabila de la data emiterii acesteia, astfel incat domnul Florin Bercea nu mai detine functia de administrator special al Realitatea Media SA.
Pe cale de consecinta, masurile intreprinse de Florin Bercea dupa aceasta data, inclusiv numirea doamnei Mura Franculescu in functia de director executiv, nu mai au niciun temei legal si nu isi pot produce efecte. Cu atat mai mult cu cat aceasta numire nici nu a fost inregistrata in conditiile legii, iar doamna Mura Franculescu nu are la ora actuala alt raport juridic cu Societatea decat cel stabilit in baza unui contract de cesiune de drepturi de autor, care nu-i confera atributii de conducere ori de luare a unor masuri cu privire la organigrama si modul de functionare a Societatii.
Ca urmare, nici deciziiile luate de doamna Mura Franculescu – care nu beneficiaza de o numire legala in functie – nu pot produce niciun fel de efecte juridice.

2. Madalina Radulescu, Carmen Ungureanu si Sorin Kosz exercita atributiile de coordonare editoriala in temeiul contractelor incheiate cu S.C. REALITATEA MEDIA SA. In cazul Madalinei Radulescu si al lui Sorin Kosz sunt contracte de prestari servicii, incheiate intre doua societati comerciale, iar in cazul lui Carmen Ungureanu, este un contract individual de munca.

Nici contractele comerciale, nici contractul de munca nu pot fi modificate prin decizie unilaterala, orice astfel de modificare fiind lovita de nulitate.
In concluzie, contractele celor trei urmeaza sa se deruleze in continuare in conformitate cu clauzelele continute de acestea, intrucat Madalina Radulescu, Carmen Ungureanu si Sorin Kosz inteleg sa-si indeplineasca toate obligatiile contractuale asumate, atat timp cat contractele sunt in vigoare si isi produc efecte.

3. Cu toate ca la data de 10.08.2012 dl Florin Bercea a fost notificat de domnul Emil Gros, reprezentantul EXPERT INSOLVENTA SRL, asupra faptului ca a fost convocata Adunarea Actionarilor in vederea alegerii unui nou administrator special al REALITATEA MEDIA SA si ca se impune ca, pana la desemnarea acestui,a sa nu mai fie adoptate masuri care sa afecteze si/sau sa modifice in vreun fel activitatea Societatii, domnul Florin Bercea a ignorat aceasta atentionare si incearca in continuare sa implementeze masuri de acest gen, dovedind astfel o totala rea-credinta, precum si faptul ca lucreaza impotriva intereselor Societatii.

In consecinta, solicitam pe aceasta cale domnului Florin Bercea si doamnei Mura Franculescu sa se abtina de la orice acte sau fapte care au ca scop modificari in structura si in activitatea Societatii.

De asemenea, solicitam administratorului judiciar EXPERT INSOLVENTA SRL, prin domnul Emil Gros, sa intreprinda toate masurile necesare pentru stoparea actiunilor abuzive ale celor doi si sa o sprijine pe doamna Raluca Baditoiu in exercitarea functiei de administrator special al REALITATEA MEDIA SA, luand act de vointa actionarilor cu privire la desemnarea persoanei care sa exercite aceasta functie.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • lulu lulu
    sorin kosz este un incompetent care habar n-are de nimic decat de smecherii dar pacaleste cu fatza aia de extraterestru
  • Robert Robert
    Daca as fi in locul actionarilor Realitatea as incerca o vanzare a postului catre un alt trust, sa se ocupe de el unii care stiu management.
  • Catalin Catalin
    Realitatea tv si-ar putea reveni daca nu ar avea o conducere atat de proasta. De hotii de la Romania Tv sau Reitaru sau rtv ca nici ei nu stiu exact cum ii cheama nu au ce comenta ca ei si acum stau cu cururile pe scaunele Realitatii tv, moacele lor si acum sunt transmise de aparatura Realitatii tv, HOTII DE LA RTV SA MAI STEA DRACU PE CURUL LOR SI SA NU MAI MUSTEDIN AL ALTUIA.
  • stres stres
    ''cel din interior'' hai Brr. faptul ca stai 24 de ore la munca nu inseamna neaparat ca esti profesionist, ca excelezi in meserie. ce au adus nou acesti oameni, ce proiecte,ce gandire de mare anvergura au cacat in cele mai mult de 10 ore de munca? televiziunea asta merge asa cum merge, din inertie si datorita oamenilor mici, de la producatori simpli, reporteri pana la femeia de servici, nu datorita unor proiecte destepte. aceasta televiziune duce o lipsa acuta de o echipa de conducere cu viziune.
  • camelia moise camelia moise
    rugam angajatii Raitaru TV sa se abtina de la comentarii. E greu sa vorbesti cu o barna in ochi despre paiele altora!
  • Insider Insider
    Nu e normal sa schimbi conducerea editoriala in felul acesta. Sorin, Carmen si Madalina chiar n-au treaba cu vreun patron, sunt oameni seriosi care isi vad de lucru si baga cate cel putin zece ore pe zi la munca. Moda asta de a schimba din mers conduccerea chiar e o prostie, pt ca oamenii astia au creat acest colectiv la Realitatea TV.
  • BR BR
    Realitatea Tv este doar o ciorba reincalzita dupa momentul scindarii...pacat, a fost o perioada in care acest post de televiziune chiar reprezenta ceva pe piata media. Acum...este un fel de satelit B1. Pacat...mare pacat
  • TT TT
    Basescu TV scrie pe voi… nu ca ar fi un lucru rau… dar…
  • RT RT
    Un contract se poate incheia unilateral, inclusiv contractul de munca. In acest caz e mai complicat da' se poate restructura postul si tot esti dat afara.
    Se vede disperarea pe Madalina si nu inteleg de ce se expune in acest fel. De ce oare iese cu pieptul inante si se baga in discutii care nu o privesc?
    De cand un director de programe e interesat de AGA si Expert Insolventa? Oare e vocea lui Sorin Enache?
  • Hash Hash
    Madam Mura a facut rahatul praf in TVR de se da atat de batoasa intr-un post ca asta ? Ce o califica sa faca fitele astea ? :))
    Sarmana paparuda !
  • kiko kiko
    intarita-i, drace :DDDDD

Trimite un comentariu

sus