Skip to main content

Restructurări la TVR. La câți angajați vrea să renunțe conducerea televiziunii publice

 

Publicitate

Planul de restructurare. TVR ar urma să aibă, după procesul de restructurare și organizare, 2.340 de angajati, cu aproximativ 1.000 de angajați mai puțin, potrivit proiectului de "Program de redresare economică a SRTv", publicat de HotNews.ro.

Proiectul a fost avizat de Comitetul Director pe 25 august și urmează să fie discutat de Consiliul de Administrație pe 28 august. Pe lângă disponibilizări și renunțarea la TVR Info și TVR Cultural, documentul înaintează o serie de alte măsuri și chiar propuneri de modificări legislative. Printre acestea: transformarea "taxei" radio-TV în "contribuție" sau platăți mai mici pentru organismele de gestiune colectivă.

Potrivit documentului, care are 115 pagini, măsurile de redresare ale TVR ar trebui să readucă televiziunea publică pe profit în anul 2016.

Grila, contracte renegociate, eșalonari

Pe langa restructurări și renunțarea la TVR Info și TVR Cultural, măsurile propuse în program mai includ:

 • grile noi, in care se renunță "în proporție importantă" la emisiunile de 26 de minute, fiind preferate emisiunile 48-55 de minute. În noile grile, Jurnalul ar incepe la 20.00, fiind precedat de luni până joi de emisiuni de actualitate economico-financiară și urmat de talk-show-uri. Acestea ar fi urmate, de la 22.00, de filme/transmisiuni de sport
 • Renegocierea unor contracte cu distribuitorii de filme
 • revizuirea tuturor contractelor comerciale existente (inclusiv cele cu distribuitorii de energie electirca pentru colectarea taxei TV, renegocierea tarifelor cu SNR)
 • Eșalonarea rambursării datoriei fiscale pe durata a 7 ani, reesalonarea datoriilor comerciale prin renegocieri directe si plata lor intr-un credit bancar

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Depinde si de filmele difuzate.
  Daca este vorba de un serial ca Dr. House sau de un film artistic foarte cunoscut, ora 22:00 este o ora buna.
  Ora 20:00 este o ora potrivita pentru stiri, este ora la care erau difuzate stirile si inainte de "90 si multi ani dupa. Pro TV si Antena 1 si-au programat principalele emisiuni informative la ora 19:00 tocmai pentru a nu concura cu TVR-ul (pe atunci lider de piata).
  Emisiunea de dezbateri este la ora 21:00, pozitionata bine inaintea Sintezei Zilei de la Antena 3, actualul lider de piata in ce priveste talk-show-urile politice.
  Iar la 22:00 asa cum spuneam si mai sus, daca va fi difuzat un serial bun acesta ar rupe cateva puncte de rating (chit ca acesta concureaza si cu mai sus amintita emisiune de pe Antena 3 si cu emisiunile de divertisment ale Pro TV-ului si ale Antenei 1).
 • "La câți angajați vrea să renunțe conducerea televiziunii publice"

  Raspuns: la toti cei care au fost angajati de Lazescu si Culcer pe "usa din dos"!
 • cu stiri la ora 20, cand celelalte posturi deja incheie programele informative, au ajuns in situatia de a face rating subunitar in prime-time. cu talk-showuri dupa stiri, la ora 21, au decazut in halul asta. cine mai sta sa vada filme la ora 22???

Trimite un comentariu