Skip to main content

Şefii editoriali ai tabloidului Libertatea şi-au dat demisia

 


Două demisii la Libertatea. Ana Niţă, redactor-şef al tabloidului Libertatea şi Irinel Antoniu, redactor-şef adjunct, şi-au anunţat astăzi demisiile.

Poziţia de redactor şef interimar a fost preluată de Daniel Gorgonaru, şeful secţiei politic.

Ana Niţă a condus redacţia Libertatea din 2006, după ce aproximativ jumătate din echipa ziarului, inclusiv redactorul şef de atunci, Adrian Halpert, au plecat la Adevărul Holding pentru a lansa viitorul Click!.

Până la ora redactării ştirii, cei doi demisionari nu au putut fi contactaţi.

CIFRE. Tabloidul Libertatea a scăzut la sub 100.000 de exemplare vândute în medie pe ediţie, potrivit ultimelor date BRAT. Cu 94.000 de exemplare vândute pe zi, Libertatea este cel de-al doilea ziar ca vânzări din România, după Click!, care vinde peste 130.000 de exemplare zilnic.

Vânzările ziarelor în primele luni din 2012, comparativ cu anul trecut:

Publicatie Vanzari ian-martie 2012 Vanzari ianuarie - martie 2011 Variatie
Click! 131.589 164.442 -32.853
Libertatea 94.530 102.043 -7.513
Romania libera 32.035 38.061 -6.026
Gazeta Sporturilor 31.584 35.467 -3.883
Cancan 29.396 37.430 -8.034
Adevarul 22.916 34.793 -11.877
Pro Sport 20.279 26.401 -6.122
Jurnalul National 18.837 27.091 -8.254
Evenimentul zilei 14.908 15.796 -888
Ziarul Financiar 7.384 10.386 -3.002
Curierul National 3.150 3.190 -40
Puterea 2.019 2.484 -465


Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • vergil vergil
    frustratul e doi: unul chelios, altu blond si fata palida. ce trist... ce trist canu ne putem canaliza pe ceea ce e cu adevarat important! ne-ar fi tuturor si fiecaruia mai bine...
  • Insider Insider
    :)) Frustratule, poate nu intelegi. NU sunt Balan. Daca as fi, nu ti-as da nici macar atentia pe care ti-am dat-o aici.

    In rest, felicitari pentru ca ai repetat, in si mai multe semne, aceleasi imbecilitati fara sens. A 5-a oara, cred, daca ma uit bine. Lasa-ma sa ghicesc: vei mai pune o data placa drept raspuns. Nu te mai obosi.
  • coleg coleg
    Mai Balane, mai tata, tu chiar nu-ti dai seama ca s-a terminat? Ce ai scris tu in ultimul an care sa merite circa 120 milioane, fara taxe, cat haliti tu si Comsa impreuna? iti spun eu: nimic, absolut nimic! Apropo, daca Comsa e asa solicitat de Eurosport, de ce nu-l iau la ei? Nu uita ca ziarul apare in fiecare zi si nu odata la sase luni. dar pentru asta transpira prostii aia cu 2000 de ron. Si tu transpiri in fiecare zi, dar pentru rezultatele de la pariuri. In plus, in locul tau, in loc sa scriu pe aici , m-as duce la biserica sa ma rog pentru sanatatea Anei, care, in prostia ei nemarginita, te-a primit inapoi pe mai multe lovele dupa vizita facuta la ceas de seara pe la trustul lui Conu' Dinu. Pacat ca nu v-ati inhaitat cu Chiotea, mentorul vostru in ale chiulului, poate acum Libertatea o ducea mai bine...
  • cineva care ii stie pe toti cineva care ii stie pe toti
    :))))) Balaneeee, ai ajuns ca Ivanovici si Carlsberg. :))))))) Te ai autoproclamat ca fiind "probabil" cel mai bun special din Romania. :)))) Nu te credeam un asa comunist in care cultul personalitatii s a dezvoltat la nivelul asta. :))))) Daca erai atent, n am contestat ca ai fi vreun prost sau lipsit de calitati jurnalistice. Nu, tati, doar am spus ca productia ta nu justifica salariul de 5000 6000 de lei. Adica, daca dai o bomba o data pe luna, la valoarea ta, e ok, nu?, pt 5000 6000 de lei. Mai umpli cu arhive si povesti de iubire despre morti de sute de ani si gata luna. Ti ai "justificat" salariul. :)))))) Totul in contextul in care colegii tai, mixtura aia buna si ea la ceva... aia de ale caror subiecte radeai... multi dintre ei au sub 2000 de lei... Ceva nu e n regula, nu crezi? Asta nu sesizezi in generozitatea ta spatiala. Pt a te remarca cineva, in afara de cele expuse ai omis sa prezinti alte semnalmente sine qua non pt un ziarist de Curte Noua, cum esti tu: limba mare si umeda plasata unde trebuie, la varf, la factorii decizionali dintr o redactie. I ai tocit urechile si dosul lui nita. I ai lustruit lantul de roackerita troglodita lui irinel. Totul cu limba aia a ta mare si cu rasul ala tamp. :))))

    Uite argumentele, "fabulosule". Bai, devii patetic. Stii ce inseamna un ziar, maestre? Printre altele, inseamna actualitate. Stii ce inseamna actualitate? Se pare ca nu. Uite, o sa te ajut sa afli ce inseamna. E posibil ca din vocabularul in care ai peste 1.000.000 de cuvinte, sa ti lipseasca unul> actualitate. ACTUALITÁTE, actualități, s. f. Ceea ce este actual; eveniment, întâmplare curentă, timpul de față, prezent2. ◊ Loc. adj. De actualitate = care se petrece sau interesează în clipa de față, care corespunde prezentului. ♦ Ceea ce este actual; (la pl.) evenimente curente, la ordinea zilei. [Pr.: -tu-a-] – Din fr. actualité. Cumva, faptul ca dai materiale exclusive despre barfele regale vechi de o suta de ani, ti se pare actual? Iti inteleg pasiunea pt arhivistica, dar aici, prietene, e un ziar. :))))))))) Bine, fraiera e aia care a aprobat publicarea. Exclusivitate mondiala. Serios? Alt termen care te a facut celebru, Balane. :))))) Pai, daca subiectul era in Romania, te asteptai sa vina francezul sa ti ia exclusivitatea mondiala? :))))))))) Intelegi, maestre? Intelegi puerilul situatiei, Ceausesculeeee? :)))))) O sa ti facem statuie, ma, si lu mutu ala de comsa, la fel. Prea sunteti buni amandoi si nu va vede nimeni. :))))))) Auzi, mut in redactie, comentator in afara ei. :))))))) Ce antagonism, nu? :))))))) De ce nu scrii la un ziar quality, Balane, daca esti asa cautat pe piata? Ai raspuns la intrebarea asta? Aaaaaa, aia nu accepta exclusivitati mondiale si exclusivitati din carti? :))))) Ce profani, mama lor de neaveniti. :)))))))

    Balane, din umilele mele cunostinte de limba romana, parca exprimarea corecta e "repeti" si nicidecum "te repeti"... E vorba de niste mecanica fina, care, surprinzator, pentru unul incomparabil la cunostinte de limba romana, iti lipseste. Offff, ai imbatranit. Te au uzat arhivele alea in ultimul hal. :)))))))) Sunt curios ce fel de ziarist erai daca nu se inventa internetul... :)))))) Intelegi retorica? Si acum, intentionat: "eu nu o sa ma repet, tu nu o sa te repeti, el nu o sa se repete, ei nu o sa se repete". :))))) Hai ca suna bine.... In aramaica, poate, dar nu in limba romana. :))) Te pup. :)))) Nu mai postez nicio replica. N ai cu cine, ba... Niste tarani... :)
  • Insider Insider
    Baiatule,
    Esti penibil, frustrat, lipsit de coerenta, argumente si arme sa porti o conversatie. Deci, frustrat. "Fost coleg cu voi" ti-a explicat cat se poate de frumos mai sus. Tu te repeti, te repeti pana devii obositor, ai spus aceleasi idiotenii de cateva ori, nu stii sa iesi din ura viscerala cu care-ti justifici si semnezi stirile de coloana si nu esti demn de crezare. Ca oricare alt frustrat, nu mai poti fi luat in seama sau ascultat. Si asta te macina probabil cel mai mult, ca pe orice alta mare valoare care sufera ca nu este observata de "mai marii presei" si care nu primeste coperta, spatiu sau atentie. E si simplu sa imi dau seama cine esti numai dupa "calitatile" enumerate. Sau poate ca nu, daca intelegi.

    Ramane cum am stabilit, esti un frustrat care latra tare. Fac pariu ca de fiecare data cand iesi cu Balan la tigara iti e rusine sa te uiti in directia lui, esti politicos si inconvoiat, dar sa ii mai si spui ce parere ai tu despre subiectele lui. Asta fac oamenii fara coloana. Zi mersi ca ai un job, fie el si de 2000 de ron. In curand n-o sa-l mai ai nici pe ala.
  • cineva care ii stie pe toti cineva care ii stie pe toti
    Penibil esti tu, cand refuzi sa accepti realitatea, Balane: ai un super salariu care nu se justifica. Te deranjeaza? Asta e realitatea. Bine, cat timp mai exista biblioteci si arhive pe net... O sa fii nr. one, la radio Erevan. :)))) Esti cu 10 clase peste toata redactia, intr adevar. Niciunul de acolo nu s a gandit sa dea EXCLUSIV din carti si arhive. :)))))))) Niciunul nu si a plasat limba atat de bine la cele doua demisionare, lipsite de orice urma de bun simt si omenie. Niciunul n a dat din codita asa cum ai facut o tu. Intr adevar, aici esti cu 10 clase peste toti... Ce i al tau e pus deoparte. Au mai incercat unii sa fure meserie de la tine, dar degeaba. Ai limba prea mare si prea umeda, atribut esential care le a lipsit.epigonilor :)))) Bai fabulosule. Ai luat o razna, tati. Te crezi super erou... De benzi desenate... Numai tu ai dat subiecte de prima pagina? Numai tu ai scris la ziarul asta? Specialule, care esti tu special. Nu mai poza intr un imaculat. Nu esti deloc asa. A rade de colegi impreuna cu soricioaica aia veninoasa de Nita, nu inseamna ironie, literatule. Inseamna si ironie, si perversitate, laolalta. Pt ca atunci cand radeai, puneai si o vorba "buna"... dar, vai, cum e lumea... Nu ti s a intors nimic inapoi... Ce nesimtiti :))) Ti se intoarce acum, pt ca din cate observ, mai sunt si alte persoane care si au dat seama cine esti. :))) Totul se intoarce, intr un fel sau altul pe lumea asta. Pe teren, cu tine, unde ti place. :))))))) pe "terenul reportajelor lor senzationale si pline de energie a cuvantului, pe abia 2000 de lei, cand altii haleau 5-6000 probabil doar ridicandu-si degetul mic de la mana stanga la cafea. " Pe terenul nostru, adica. :))))))))
  • fost coleg cu voi fost coleg cu voi
    @cineva care ii stie pe toti

    Andrei Balan si "ciudatul" lui partener, Andrei Comsa, au un singur mare argument in fata detractorilor frustrati: gramada de articole scrise (restul e cancan). Scrise excelent, cu mult har, oferind informatii exclusive si, mai presus de orice, batand recorduri de accesari pe net si de preluare pe TV si in alte ziare!!! Si asta fara a scormoni mizerii ieftine, fara a face spagi cu manelisti, fara a deconta in ziar prietesuguri de doi lei. Ca joaca la pariuri, au freza pe stanga si nu pe dreapta, unul e chel si altul e gras - conteaza mai putin pentru mine, ca cititor. Conteaza ce fac! Si chiar fac.
    Sa-mi arate cineva un singur om din redactia aia, unul singur, care se poate compara cu cei doi la nivel de cultura generala, cunoasterea limbii romane, inspiratie, stil de abordare, tupeu, onestitate, relatii chiar etc. Balan si Comsa sunt, fratilor, probabil cei mai buni reporteri speciali din presa scrisa. Sigur, nu au cum sa produca marfa in fiecare zi, dar asta nu inseamna ca-s lenesi. Pentru marfa zilnica sunt angajati altii, normal, utili si ei, f buni in ceea ce fac, redactia tb sa fie o suma de ziaristi variati.
    Cel putin zece materiale ale celor doi au fost citate la greu de televiziuni si preluate de ziare in ultimul an. Unele dintre articolele din ultimii ani au starnit controverse majore, memorabile (interviul cu fostul sot al Mihaelei Radulescu, marfa cu deshumarea lui Ceausescu, cea cu iubirea dintre Printul Charles si principesa Margareta etc), altele au fost reportaje superbe, destule au ramas in mintea concurentilor. Pentru ca fiecare jurnalist are mandria lui interioara, orgoliul lui propriu, cautati fiecare in propriile amintiri si incercati sa gasiti ceva prin care sa va comparati cu cei doi: nu prea va iese, va spun eu! Sau luati-va, simplu, la intrecere cu ei: nu va trebuie decat jum'a de ora, un pix si o coala de hartie sa vedeti ce produce fiecare.
    Si inca ceva: Comsa, "comentatorul nedescoperit", e un excelent om de sport, ar trebui sa fiti mandri ca printre voi se afla un coleg solicitat intens la Eurosport cand pe restul nu va baga nici dracu' in seama.
    In final, doua observatii: 1. pentru a avea oferte din alte parti trebuie sa fii bun, sa te vrea cineva, sa te fi citit careva, sa fi facut ceva prin care sa iesi din gloata de mediocri care a sufocat presa; 2. pentru a "baga subiecte pe vrajelile din carti" trebuie mai intai sa fi auzit de acele carti si apoi sa le mai fi si citit.
  • Insider Insider
    Esti penibil, vezi-ti de mizeria in care te balacesti tu si nu te mai lua de altii. Balan e zece clase peste toata redactia luata la un loc. A dat atatea subiecte de prima pagina cat n-ati citit voi carti toata viata. E normal ca-l mancati de cur pe Balan, pentru ca invidia e mare. Repet: invidie. Balan nu e obligat sa fie prietenul nimanui, pentru e o redactie, nu un orfelinat, si cu toate astea v-a facut bine multora, fara sa i se intoarca nimic inapoi. Daca tu confunzi ironiile cu perversitatea e pentru ca nu intelegi nici una, nici alta. Stai dracu jos, maimutoiule, n-ati dat un subiect 6 ani de zile si v-ati gasit acum sa comentati despre altii.
  • cineva care ii stie pe toti cineva care ii stie pe toti
    pentru trex, alias andrei balan... bai, tie chiar nu iti este rusine sa mai comentezi? erai un lingau si un pervers. radeai de subiectele colegilor tai, genialule. si tu, si mizerabila aia de scursura umana, ana nita... ce exemple de inalta tinuta si moralitate. publicai un material pe saptamana si uneori nici pe ala, pt ca erai prea ocupat de pariuri alaturi de mutul si ciudatul ala de partener al tau, comsa, marele comentator nedescoperit. si ca sa vezi ce pervers esti, acum tii partea mizeriei... normal... ai supt mult de acolo... zeci de milioane, luate pe lectura si pe barfe de acum sute de ani... ca un profesionist... vorbesti de exod la conud dinu? asta i super ipocrizie... pai tu ai fost primul care a plecat la click, ca sobolanii de pe vapor... ai plecat ca un mercenar pervers la cascaval. acum vb de exod. incredibil. pe teren cu tine, perversule. ce ironic esti vizavi de genialitate, can vine vorba de munca pe teren, pe care tu o faceai doar pt a merge la casele de pariuri. profesionistule. a, si pt a dezgropa subiecte moarte de sute de ani din tara... cate subiecte vii si de actualitate ai dat smechere? 3 din 10 vechi de mii de ani... asta i marja... iesi pe teren si baga subiecte vii daca esti super ziarist. lasa vrajelile din carti... Tu esti singurul din presa care publica EXCLUSIV din carti sau din arhivele ziarelor internationale :))))))). Un geniu intr adevar. Jos palaria, maestre! Ce usor e sa razi de altii de la inaltimea unui salariu de 5000 6000.... Prostii astia, gardienii cuvantului, genialii... Astia au tras pt ziar cand tu calculai cote. Nu cotele Dunării, pt vreun subiect.... Cotele pt pariurile tale. :)) Nu contest ca nu te duce neuronul, dar esti pervers si incorect. Ziarist bun, dar ai luat boala incurabilă "lene" si ai gasit modul prin care sa prostesti lumea, neavizatii, adică... Unul care stie cum e cu presa vede imediat cum faci materiale din carti si din arhive... Sper sa ti meriti salariul ala de 5000 6000 de lei pe viitor, dar la ce vrajeala ai si la ce talent la dat din coada pe langa stapanul care se nimereste, sigur te vei descurca. Doar esti genial. :) Imbibat de perversitate, numai pt tine, dar genial.
  • Redactor3 Redactor3
    Iar au inceput astia de la sait sa bage comentarii la greu. Copilasi, stati cuminti si nu mai dati din cioc, ca nu sunteti voi miezul. Si daca va duce saitul steagul, nu e numai meritul vostru. Nu e nici meritul lui Lembrau, care nu e decat o pila a lui Mihnea, stie tot Ringieru asta, si ca n-are nicio treaba cu saitul si cu onlainul. A mostenit o echipa gata facuta, fara sa transpire nimic. A pus si ea gura pe ei, a mai si stricat pe ici pe colo si gata performantele. Daca n-ar fi sprijinita, n-ar avea nici un rezultat. Daca o intrebi, habar n-are ce ea aia presa. In schimb Ana s-a pus rau cu ea fara sa-si dea seama ca se pune de fapt rau cu Mihnea. Ma uit pe aici si vad cum lumea o sustine sa fie red sef. Au luato razna cu totii. De-ar veni Halpert sau Chiotea si tot ar fi mai bine.
  • gigel gigel
    Va spun eu ca libertatea este dead and gone. poate doar site ul sa duca steagul. PLUS BONUS pe surse: in toamna se vor da iar oameni afara.
  • om din afara redactiei om din afara redactiei
    Ce amestec de nume! Libertatea au ridicat-o la numarul 1 echipa Adrian Halpert, Simona Ionescu, Dorin Chiotea, Cristi Stancu. Dar Stancu nu lasa Click!, ca acum e numarul 1. Simona Ionescu e deja la Libertatea cu un proiect, dar e redactor sef adj la Evenimentul zilei. Chiotea se misca bine pe tv . Doar Halpert e liber si cu potential. In rest...doar nume pe o lista.
    Anamaria Lembrau face super treaba pe on-line, ea si echipa ei stiu sa vanda cu titluri incitante orice stire. Cancan are mult de furca cu ea si Libertatea, caci site-ul Click! a pierdut demult batalia.
    Cei din redactie ar trebui sa priceapa ca Mihnea Vasiliu isi va alege un om care sa ridice ziarul nu sa-l ingroape.
  • Alupigus Alupigus
    Ersen, Coltuc, Patra, Stroila? Cine-s astia, ce-au scris la viata lor?
    Balan, Chiotea, Gorgo si Simona Ionescu? da, au ceva realizari, ii gasesti lejer pe google;
    Halpert si Stancu sunt niste profitori. Zero barati.
    Lembrau e pe langa subiect, e pila lui Mihnea.
  • Redactor Redactor
    Vezi sa nu. Hai sa fim seriosi.
  • Redactor Redactor
    Coltuc, tu esti ma?

Trimite un comentariu

sus