Skip to main content

Serial nou la Kanal D: Suleyman Magnificul, o producție care a stârnit controverse în Turcia

 

Publicitate

Kanal D lansează luni, 10 septembrie, de la ora 20.00, serialul Suleyman Magnificul Sub domnia iubirii (titlu original: Muhtesem Yuzyil).

Producția este o călătorie în orientul secolului al XVI-lea, când la conducerea Imperiului Otoman vine sultanul Suleyman Magnificul, cel care prin puterea armatelor sale va amenința creștinitatea și face din Imperiul Otoman o superputere a lumii.

Serialul este filmat într-un decor ce imită Palatul Sultanilor din Istanbul (Topkapi). Costumele personajelor -  rochiile și bijuteriile femeilor, dar și vestimentașia bărbaților de la Curte - sunt recreate după moda vremii, potrivit reprezentanților postului.

Producția a stârnit controverse și proteste puternice în Turcia, pentru ca sultanul Suleyman este prezentat din ipostaza de om cu vicii și pasiuni și nu ca un erou al istoriei. Criticii au invocat și o prea mare libertate a scenariștilor în interpretarea evenimentelor istorice și a vieții sultanului.

 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Serialul este de exceptie.Singura problema este atunci cand sunt la munca si nu-l pot viziona.Reluarea este la ora 1.40 AM.Ar fi ideal ca reluarea episoadelor sa fie la o ora acceptabila - a doua zi pana-n ora12.00 AM.Poate citeste cineva mesajul si ne ajuta in grila de program Kanal-D.Multumesc.
 • Buna seara!
  Felicitari pentru acest serial care are "de toate"!Astept cu nerabdare fiecare episod!Saptamana trecuta,luni,parca,durata difuzarii serialului a fost mult mai mare ca de obicei si mi-a placut foarte mult!
  Ceea ce nu s-a mai repetat,n-ar fi rau sa mariti durata unui episod, sigur nu s-ar supara nimeni!
  Insa, m-a deranjat foarte tare multimea intreruperilor pentru reclame,astfel ca filmul a durat mult mai putin.Probabil a trebuit sa recuperati de saptamana trecuta.........
  Sunt foarte enervante aceste reclame dese, la scurt timp dupa terminarea unei alte reclame, astfel incat filmul propriu-zis se scurteaza foarte mult!.
  In acest fel, cred ca oamenii, in timp nu vor mai avea rabdare sa urmareasca multimea reclamelor din episoade si se vor rezuma la a vedea extrase din episoadele anterioare.
  Va multumesc ca ati avut rabdare sa cititi acest comentariu si, poate, veti face ceva in acest sens!
 • kiko esti prea prost ca sa intelegi ceva din viata asta. du-te pe facebook si da like la poze cu gagici. mars la colt!
 • here we go again... acelasi scandal ar fi fost si la noi daca un serial despre stefan cel mare l-ar fi prezentat drept curvar (cum a fost, in realitate) si crud (degraba varsatoriu de singe nevinovat, cum spune poetul) in loc sa il faca mare si sfint si pupator de icoane...

Trimite un comentariu