Skip to main content

TVR se pregătește de concedieri. Ce spune contractul colectiv de muncă

 

Publicitate

Reprezentanţii Patronatului şi cei ai SPUSTv au convenit ca procesul de restructurare din TVR să respecte prevederile actualului contract colectiv de muncă. Anunțul a fost făcut în cadrul Adunării Generale extraordinare care a avut loc astăzi.

Reprezentanţii administraţiei TVR au informat membrii Adunării Generale a SPUSTv că în urma procesului de restructurare vor recurge la concedieri colective.

Potrivit unei informări a TVR, Claudiu Săftoiu a declarat că nu vor fi afectate drepturile salariaţilor stipulate în actualul Contract Colectiv de Muncă.

În comunicatul TVR nu se precizează numărul de oameni care vor fi concediați.

Ce prevede Contractul Colectiv de Muncă

Potrivit Contractului Colectiv de Muncă din SRTv adoptat în prima parte a acestui an și valabil până în 2013, obținut de HotNews.ro, în cazul concedierilor colective salariații disponibilizați beneficiază de compensații individuale în funcție de vechimea în instituție. Mai precis:

 • salariații cu vechime neîntreruptă între 0 și 5 ani - echivalentul a 3 salarii de încadrare
 • salariati cu vechime neîntreruptă între 5 și 10 ani - echivalentul a 5 salarii de încadrare
 • salariații cu vechime neîntreruptă de 10 ani sau peste - echivalentul a 10 salarii de încadrare.

Același document prevede că "în situația în care astfel de compensații vor fi suportate din bugetul statului, ele nu vor mai fi acordate și de către angajator".

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Da. Lacatul pe gura si initiativa politica a unora.

  TVR-UL ar tebui sa functioneze pe alte criterii. Fara ... ,,lacate"!
 • erata- scuze, am scris iacovei dar cred ca locovei.
  @danutu- inca mai e de furat din tvr asa ca inca nu se pune lacat. se dau afara cei cu cele mai mici salarii, fara pile si muncitori. pot paria de pe acum ca cei cu cate 5 rude angajate vor ramane, desi exista o lege care interzice angajarea rudelor intr-o institutie platita din bani publici!numai aplicarea acestei legi si ar fi rezolvat exesul de angajati, dar ei vor ramane multi, rude si uniti!pleaca cei fara o ruda.singuraticii. clanurile strang randurile si raman!
 • @marin iacovei-nu are nimeni interesul sa cerceteze,crede-ma! pdg-ul stie foarte bine cu cine are de-a face, dar acum colaborarea asta il "coafeaza" asa ca nimeni nu va face nimic in acest sens. tvr trebuie sa dispara din dorobantilor 191 si va disparea in urmatorii ani. de prin 2008 doreau parcele de pamant in buricul bucurestilor!
 • Ar fi firesc sa se cerceteze ceva m,ai indeaproape trecutul dubios, slabele performante si subordonarile politico-financiare (grupul de la TV Neptun si inenarabilul Nicusor Constantinescu, cel ce adoarme in intersectii fiind beat mor) ale numitului ZGABERCEA CRISTIAN parasutat de USL ca principal sfatuitor al atit de modestului intelectualiceste ELVIS CLAUDIU SAFTOIU.

Trimite un comentariu