Skip to main content

Amenzi în cazul Ioana Tufaru. Antena 1 - 50.000 de lei, Pro TV - 30.000 de lei

 

Publicitate

Antena 1 a fost amendată cu 50.000 de lei pe motiv că încalcă legislația privind protecția minorilor prin difuzarea unor imagini indecente cu Ioana Tufaru îmbrăcată sumar. La rândul său, Pro TV a fost taxat cu 30.000 de lei pentru difuzarea unei casete fără acordul Ioanei Tufaru.

Consiliul Național al Audiovizualului a primit 21 de reclamații în cazul Ioana Tufaru referitor la modul în care posturile au difuzat emisiuni în care a fost prezentată cazul acesteia. Emisiunile discutate au fost Acces Direct, Un show păcătos, ambele de la Antena 1, și Happy Hour de la Pro TV.

Happy Hour a difuzat o înregistrare în care ea povestea cum s-ar fi prostituat, în timp ce Acces Direct și Un show păcătos a dat imagini ce o prezentau pe Ioana Tufaru îmbrăcată sumar, în lenjerie intimă şi ciorapi plasă.

Reprezentantul Pro TV – „Vreme de doi ani, Ioana Tufaru a fost ajutată prin intermediul televiziunii de diverse companii, ONG-uri. Nimeni nu a spus atunci că Ioana Tufaru ar fi bolnavă, toată lumea i-a plâns de milă. Vreme de doi ani, cât i s-au plătit operațiile sau dentistul, nimeni nu a spus nimic. Ea a fost prezentă la TV vreme de doi ani.”

Gelu Trandafir, membru CNA – „De ce să fi reacționat în acești doi ani, pentru că a fost ajutată? Acum a fost pusă în ipostaze neplăcute. Una e când ajuți pe cineva și alta e când îl pui în situații umilitoare.”

Cristina Trepcea: Nimeni nu critică pe nimeni că a ajutat-o ci faptul că după ce a fost ajutată au făcut-o „câine de circ”.

Mirela Bomboe, reprezentantul Antena Group: Noi, când am încheiat contractul cu ea, am avut această dovadă că ea nu este în evidența bolnavilor cu probleme psihice. Echipa Acces Direct a ajutat-o să facă curățenie în casă, va fi ajutată să-și facă și acele operații estetice. Noi nu i-am adus nicio acuzație. A venit să-și prezinte punctul de vedere, toate filmările au fost făcute cu acordul ei.

Ioan Onisei, membru CNA – Ar trebui să analizăm aceste emisiuni și din altă perspectivă, protecția minorilor. Vă amintesc că aceste emisiuni sunt difuzate la o oră accesibilă minorilor. Acces direct a avut nu mai puțin de șapte ediții pe această temă.

Mihai Mălaimare, membru CNA – Sunt extrem de necăjit că s-a făcut din drama unei mari actrițe un subiect de tabloid. V-ați bătut joc de memoria unei actrițe fabuloase. Mi-a fost studentă și dintre toți studenții ea a fost cel mai teribil student.  Era tulburată de nefericirea de a avea un astfel de copil. Ați construit subiectul pentru că ajutorul dat fetei n-a fost dezinteresat pentru că acum îi reproșați că ați ajutat-o.

Întrebată de Narcisa Iorga dacă Ioana Tufaru are vreun contract semnat cu Antena Group pentru aparițiile la emisiunile trustului, reprezentanta postului a răspuns: „Există acord de difuzare scris pentru toate prezențele ei la Antena Group.”

Cristina Trepcea – Noi aici nu discutăm de ce au crescut-o părinții cum au crescut-o sau că trăiește cum trăiește. Noi trebuie să discutăm ce apare pe TV. Problema noastră este că televiziunile suferă clar de sociopatie pentru că nu pot face diferența dintre bine și rău. Trebuie să limităm posibilitatea ca publicului să i se facă rău. Putem să protejăm publicul să nu înghită asemenea mizerii, la toate orele. Noi nu putem fi decât cei care sancționează pentru că în România e interzisă prin constituție cenzura, dar autocenzura nu e interzisă, ei se obligă că valorile pe care le au sunt cele pe care noi suntem puși să le apărăm. Trebuie să se regleze în așa fel încât să se respecte legea.

Ioan Onisei – cred că demersul de la RTV este unul salutar. Evident că e cu totul altceva decât s-a întâmplat la pro și Antena 1. Ratingul este o circumstanță agravantă, potrivit codului.

Lorand Turoș – nu exista prevederi care sa sancționeze prostia. În audiovizual se mai produc și deșeuri și nu prea ne ocupăm cu salubrizare.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Este trist ca aceste televiziuni faimoase in Romania nu si-au dat seama ca mesajul transmis poporului roman prin emisiunile lor este de denigrare la adresa tuturor persoanelor care au dificulati psihice.In opinia mea Ioana este usor de manipulat .De ce? Invitati in emisiunile voastre un psihiatru ,un psiholog si porbabil va fi in stare sa puna un diagnostic Ioanei numai vazand comportamentul ei si descrierea voastra a ceea ce ati gasit in casa ei.,as putea spune sintomi .Daca ea sufera de o anumita afectiune nu este vina ei s-au a parintilor ei..vina este a lipsei de servicii pe care o tara civilizata trebuie sa le asigure cetatenilor ei.Daca nici in cazul ei nu s-a gandit nimeni pana acum ca are nevoie de un TUTORE care sa-i gestioneze banii ,tigarile ,sa o invete cum trebuie sa se comporte.....ea este cu mintea la nivelul unui copil de 10 -12 ani..probabil gresesc...In tarile mai dezvoltate asfel de persoane stau in apartamente protejate si urmarite de anumite servicii sociale ,sunt create pentru ei locuri de munca speciale iar de la ei nu se pretinde sa lucreze 8h pe zi ca de la o persoana normala....in Italia de exemplu pana anul trecut SISTEMUL SANITAR aloca pentru ingrijirea acestor tipo de utenta ,o sa ramaneti socati 150€pe zi........aceste servici in ROMANIA exista?????mai am o intrebare......daca o persoana nu se duce sa faca un control psihiatric ,avand semne evidente de ceva tulburari, o obliga vre-o lege s-o faca?
 • "ea nu este în evidența bolnavilor cu probleme psihice"... Poate in evidenta directiei medicale, blonavii psihici nu au undeva un birou unde tin evidente.
 • @marius- asa ar fi corect, dar fata nu e tocmai ok la mansarda si s-ar gasi imediat cineva care s-o lasa fara un leu. este o victima cu aparenta de normal. saraca de ea! ea nu face diferenta intre moral si imoral. sper ca cuiva sa-i pese de ea si s-o ajute sa nu cada si mai jos decat a cazut deja! ce bine i-ar fi prins o mama.ioana tufaru este o victima!
 • Oare ce gandeste Ioana apropo de amenzile astea... Daca tot ei i-au stricat imaginea, tot ei sa-i revina sa banii din amenzi! nu?
 • Este inacceptabil ce se intampla. De ce nu se sesizeaza CNA-ul atunci cand apar fotomodele dezbracate pe la tv? Mi se pare discriminare.
 • foarte bine! si sa-si ceara scuze publice! ce-au putut sa-si bata joc de amarata aia! i-as dezbraca si i-as obliga sa umble imbracati ca ioana tufaru. in ciorapi de curva si in chiloti! sa vad, le-ar placea?
 • In sfarsit cineva ia atitudine!
  Stirile, emisiunile, dezbaterile pe diverse teme, sunt prezentate DOAR ca sa aduca audienta. Nimeni nu s-a gandit pana acum ca prin difuzarea unor anumite informatii televiziunile "hranesc" si alimenteaza violenta din randurile adolescentilor, care duce la agresivitati in scoli, adolescentii se identifica mereu cu "protagonistii" stirilor difuzate, se cred zmei si invincibili. Nu numai in randurile lor exista agresivitate, uitati-va ce e in trafic, toti claxoneaza, iti taie fata, injura, sar la bataie, peste tot "deranjezi" pe cate cineva si toata lumea a tafnoasa. Valoarea noastra, a membrilor societatii actuale, este data de masina pe care o conducem, de eticheta hainelor pe care le imbracam, in cartierul unde locuim, in detrimentul scolilor absolvite sau a cartilor citite. Acum, la mare pret sunt fitele, aerele, si cat de tare injuri. Modelele noastre de reusita in viata sunt personaje din lumea asa-zis mondena cum ar fi: Becali, Moni, Bianca, Cruduta etc.
  Cultura este lasata in urma, in derizoriu. La ce bun sa urmezi scoala cand iti poti "aranja" viata alaturi de un barbat plin de bani sau eventual traind din fraierirea celorlalti?
  Aici este problema cea mai mare, in goana lor dupa audienta facila, televiziunile promoveaza subcultura, mizeria umana si agresivitatea. Asta ne place si asta ne dorim! Suntem un popor pierdut, daca vom continua asa.
 • Capatos iar a calcat pe bec. Dar ce e 50.000 lei la incasarile de miliarde de lei pe care le aduce emisiunea respectiva. CNAul se face ca munceste, A 1 se va face ca plateste sanctiunea respectiva, "divertismentul" desentat va continua, se vor reintoarce pe sticla alte "vedete" fabricate de televiziuni, gen Pamela de RO, Moculeasca, Nikita, Zavoranca si Bahmu' etc...

Trimite un comentariu