Skip to main content

CNA a anulat o amendă pentru B1 TV

 

Publicitate

Consiliul Național al Audiovizualului a aprobat, în ședința de astăzi, solicitarea B1 TV de a anula o amendă de 5.000 de lei. Televiziunea de știri, alături de Realitatea TV și Antena 3, a fost sancționată, la jumătatea lunii trecute, pentru „fabricarea unui criminal”, după cum paginademedia.ro a scris AICI.

B1 TV a cerut anularea sancțiunii motivând că au fost difuzate pe post două știri, cu titlul Vinovat din greșeală, prin care a fost corectată informația eronată.

Cosmin Chițu a fost dat, în primăvara acestui an, drept asasin al unui profesor din cadrul unei școli de voluntari din Norvegia. Informația fusese preluată de Realitatea TV, Antena 3 și B1 TV, în mod eronat, din presa norvegiană.

În realitate, tânărul incriminat pe nedrept nu făcuse decât să se plângă de relele tratamente la care fusese supus în cadrul școlii în cauză. Potrivit unui articol publicat de Adevărul, în luna martie, eroarea ar fi provenit de la o traducere greșită cu Google Translate din norvegiană în română.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • pai cum sa amendeze CNA labe1tv care este o unitate de ofiteri conspirati din serviciul de dezinformare a chiorului ? n-asa tovarase coloneldeplin conspirat DGIA robert turcescu ?

Trimite un comentariu