Skip to main content

Gușă vrea o licență pentru un nou post: Realitatea Internațional

 

Publicitate

Cozmin Gușă vrea o televiziune de știri la nivel internațional. Firma sa, GeoPol a trimis către Consiliul Național al Audiovizualului o solicitare de licență pentru un post TV cu numele Realitatea Internațional.

Potrivit reprezentanților CNA, Realitatea Internațional  va emite în țările din jurul României: Moldova, țările din fosta Iugoslavie, inclusiv Macedonia.

Realitatea Internațional va avea un studiou la București, altul la Bruxelles și câte unul în capitalele țărilor în care va fi prezentă. După modelul Euronews, crawl-ul va fi în limba fiecărei țări. Potrivit informațiilor paginademedia.ro, costurile sunt estimate la aproximativ 12 - 15 milioane de euro, pe o perioadă de 3 - 4 ani.

GeoPol este deținută de Cozmin Gușă (50%) și Maricel Păcurariu (50%).

Petrișor Obae: Câți oameni vor fi atrași din zona Realitatea TV în noul proiect? 

Cozmin Gușă: Nu pot să știu exact câte din resursele umane vor fi mobilizate și într-un proiect și în celălalt, dar, în mod evident, vorbim de două proiecte separate, Realitatea TV și Realitatea Internațional.

De ce acest proiect?

Aveam această idee de mai mulți ani. Încă de când am gândit dezvoltarea proiectului Money Channel în plan regional mi-am dat seama că o televiziune regională de business este o nișă mult prea îngustă și am decis să dezvolt un nou proiect de televiziune de știri și actualitate europeană și regională. Beneficiul pentru brandul Realitatea este creșterea valorii lui pe piețele vecine, dar mai ales pe piața europeană, element care ne va putea ajuta foarte mult la viitoarele negocieri de parteneriate internaționale, la posibile vânzări parțiale sau chiar totale.

Poate creditorul să facă așa ceva?

Dacă este în planul de reorganizare, da.

Va înghiți noul proiect Realitatea Internațional actualul post Realitatea TV?

Nu. Cele două posturi sunt complementare. În România, va emite Realitatea TV, iar la nivel internațional va fi Realitatea Internațional. Emisiunile de pe Realitatea TV care merită vor fi traduse și în țările în care se va vedea Realitatea Internațional.

Faptul că vor fi retransmise o parte din programele Realitatea TV traduse, cu sigla și numele postului, va asigura o notorietate la nivel european.

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Banuiesc totusi ca d-nul sri-ist Gusa va avea un minim de bun simt incat sa solicite o licenta sub o alta denumire, altfel va intra intr-un iures juridic de care nu va scapa f curand, acumuland tot felul de plangeri/cereri de natura penala sau civila din partea detinatorilor drepturilor asupra marcilor/licentelor “realitatea”, incepand de la concurenta neloiala si terminand cu plangeri penale legate de modul artificial in carere si-a majorat creanta GMG… la toate acestea se adauga si plangerile legate de prejudicial de imagine creat Realitatii prin prezenta ta total insipida si lipsita de continut in emisiunile Realitatea TV… probabil ca si un student de anul 1 de la SNSPA ar face analize politice mai pertinente decat el…mai mult decat atat, moralitatea sa mai mult decat indoielnica o face pana si pe mai vechea lui prietena laura andresan mai credibila...
  • Exista la CNA solicitarea trimisa de GeoPol pentru licenta Realitatea International. Informatia a fost confirmata de reprezentantii CNA.
  • gusa minte inca o data! licenta de realitatea international exista si inca de mult. se vroia de pe vremea lui vantu extinderea in serbia, italia, spania - in general tarile unde exista o anumita pondere de romani in primul rand. in al doilea rand Gusa n-are bani sa traverseze da' sa tina o televiziune. se bucura pt. fiecare om care pleaca pentru ca nu trebuie sa-l mai plateasca. mai mult: nici nu-i plateste pe cei care pleaca pentru munca depusa in luna ce tocmai a trecut.
  • banuiam de demult ca va veti prabusi intr-o zi, nu puteati continua prea mult in halul ala de dezinformare; acum s-a facut putina curatenie
  • @radu- dar la ce schisme si rasturnari de domnie a fost supusa realitatea intr-un an calendaristic nu te-ai gandit? a fost vantu, apoi ghita, apoi, elan, apoi dana secretara & gusa& maricel si lucrurile nu par a se aseza. ce audiente sa faca oamenii aia cand li se schimba macazul editorial din trei in sase luni? presupun ca iti face placere sa dai in cel cazut. e de mirare ca inca mai au acuratete si transmit la ce cutremure au fost! esti genul care are fluturi in stomac de placere cand moare capra vecinului? paguboasa traire.
  • D-le Obae, daca tot v-a preocupat subiectul Realitatea, nu credeti ca ar fi fost normal sa-l intrebati pe Dl. Gusa de ce nu a platit salariile oamenilor care lucreaza/au lucrat la Realitatea TV daca are atatia bani de investit intr-un proiect de anvergura Realitatea International? Sau e un "interviu" pe care l-ati primit prin e-mail?
  • De cand a venit Gusa la Realitatea TV s-a ales praful si pulberea de acest post de stiri, mai are putin si va fi intrecut la audienta si de Taraf TV
  • A si inca ceva.Stie cineva ce s-a intamplat de nu s-a reintors la "volanul" realitatii ca administrator special domnul Sorin Enache?Si din cate citisem intr-un comment din articolul de acum 2 saptamani GMG parca nu mai era creditor principal.Ce mai cauta in wilbrook reprezentatii GMG si de ce mai iau ei decizii in acest caz?
  • Asta nu e in stare sa plateasca actualii angajati + colaboratori+firme care presteaza pt Realitatea Media si ne minte intr-un mare fel ca o sa investeasca el 12-15 millionnes de Euros intr-o televiziune Internationala si Intergalactica.Mie imi miroase a o tentativa gen Ghita-RTV cand incepuse pe crawl-ul Realitatii sa ruleze frecventa pe care va putea fi receptionat noul lui post si asa nascandu-se Raitaru TV. Gusa o sa falimenteze Realitatea Media si va incerca sa isi deschida el o televiziune cu angajatii actuali ai Realitatii.Dupa alegerile din decembrie o sa il vedeti pe binefacatorul si binevoitorul domn Gusa ce decizii va lua in legatura cu soarta televiziunii.Parerea mea inca o data si este una personala este ca Realitatea media va intra in faliment.

Trimite un comentariu