Skip to main content

O decizie a instanței îl pune pe Sorin Enache administrator special la Realitatea. Enache: Mă gândesc dacă revin. Gușă: Decizia nu are obiect

 

Publicitate

UPDATE: "Nu știu sigur dacă vreau să mă întorc la Realitatea TV", a declarat Sorin Enache în exclusivitate pentru Paginademedia.ro. "O rezervă este faptul că nu vreau să reprezint, in niciun fel, interesele acționarului majoritar, în cazul în care acesta este familia Vîntu." Declarațiile lui Sorin Enache, în articol.

Nou episod în războiul pentru Realitatea TV, dintre Cozmin Gușă și Elan Schwartzenberg. Instanța a admis ieri, o contestație a Adunării Generale a Acționarilor, astfel că Sorin Enache ar fi administrator special al Realitatea Media. Cozmin Gușă și Florin Bercea, administratorul special de acum, spun că decizia nu are obiect și nu se poate aplioca. De ce, în continuare:

Devizia instanței a fost luată după ce Adunarea Generală a Acționarilor Realitatea Media a contestat numirea actualului administrator Florin Bercea.

"Este o decizie fără consecințe juridice", a declarat Cozmin Gușă pentru Paginademedia.roFlorin Bercea, actualul administrator special, a declarat pentru Paginademedia.ro:

"Eu am fost numit provizoriu administrator special de către instanță la 28 iunie. Ulterior, am fost confirmat de către Adunarea Generală a Acționarilor din luna iulie.

Adunarea Generală a Acționarilor a contestat prima hotărârea, cea din iunie, iar aceasta s-a judecat ieri. Cum între timp am fost confirmat, recursul nu are obiect."

Sorin Enache: Nu știu sigur dacă mă întorc la Realitatea. O să mă sfătuiesc cu avocații

"Nu știu sigur dacă vreau să mă întorc la Realitatea TV", a declarat Sorin Enache în exclusivitate pentru Paginademedia.ro.

Sorin Enache:

"O să mă sfătuiesc cu avocații, dar și cu oamenii de acolo, să văd ce este de făcut. Nu doresc în mod special să mă întorc. Pentru mine, decizia Curții de Apel a fost o reparație morală."

"Am contestat, în vară revocarea mea din poziția de administrator special. Ieri a fost termenul. Au fost două procese spearate: unul a fost contestația revocării, pe care era normal să o fac, iar celălalt a fost contestația Adunării Generale a Acționarilor. Sunt plăcut surprins că s-a admis contestația mea."

Sorin Enache spune că unul din motivele pentru care are rezerve să se întoarcă ține de asocierea cu numele lui Sorin Ovidiu Vîntu.

Sorin Enache, pentru Paginademedia.ro:

"În primul rând, trebuie să văd care este poziția avocaților. DIn vară și până acum au mai fost a Adunări Generale ale Asociaților."

"Unul din motivele pentru care am rezerve este faptul că nu vreau să reprezint, sub nicio formă, interesele acționarului majoritar, în cazul în care aceste este familia Vîntu."

Sorin Enache a fost înlăturat de la conducerea postului în urmă cu câteva luni, când a fost schimbată și întreaga conducere editorială a postului (Cozmin Gușă este, în prezent, director editorial al postului).

Acționarii majoritari ai Realitatea TV sunt, în prezent, copii lui Sorin Ovidiu Vîntu, Ioana și Ionuț Codrin, după cum a dezvăluit o anchetă RISE Project publicată de Paginademedia.ro AICI.

RISE Project a obținut din Cipru documentele firmei offshore Bluelink Comunicazione Ltd –acționarul majoritar (86,5%) al stației TV din România. În prezent, fiica și fiul lui Vîntu (Ioana și Ionuț Codrin) dețin împreună 82% din compania cipriotă și, implicit, controlul asupra Realitatea TV. În același timp, Ioana Vîntu este directorul Bluelink Comunicazioni, fiind numită în această calitate pe 10 aprilie a.c.

Citește și:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • @florica- scuze de intarziere dar de doua saptamani ne tinem demni in calea asupritorilor din tvr. sobolanii vechi din tvr nu se mai arata la mustati. unii sunt in concedii medicale de multisor chiar daca, ei impreuna cu boala lor, se simt foarte bine! noii sobolani fac spume si bat pasul pe loc pentru ca au intocmit acte cretine atacabile in justitie si noi, ce era sa facem? le-am atacat!. luni e prima infatisare. revolutia din 89 a fost cel mai bun lucru care ni se putea intampla. am gresit, toleranti fiind, ca i-am lasat pe primii rasariti sa ne conduca. timpul le va rezolva. deja multe se schimba. daca a infrunta hotii e ceva ce imi intuneca mintile si inima, spune-mi, rogu-te, ce mi le poate lumina? acceptarea jafului? sa-i dau hotului si chilotii din sertarul de care nu stia? sau sa-i trag o bata peste ochi, in casa mea ocrotita prin lege?
 • Iluzii iluzorice!!! De care revolutie vorbesti, Nadia ... aidan ? :( Cunosc "sobolani" care au crezut in ea si si-au riscat pielea...doar cà atunci cànd te frigi cu ciorba, sufli si in iaurt. Esti plin de venin si ura, ceea ce iti intuneca mintea si inima. Adevarul e cu totul altul.
 • Este incredibil cum un politician ratat precum Cosmin Gusa s-a inscaunat director editorial la o televiziune. Ma uit la Realitatea si vad oameni noi, emisiuni noi care ii fac jocurile acestui individ. Poate explica publicului dl Gusa de unde a facut atatia bani, ca doar din gargara e greu de crezut. Iar daca tot da lectii tuturor politicienilor, de ce nu mai candideaza in alegeri?!
 • o fi sau n-o fi 2012 anul final sau al inceputurilor dar sigur pentru angajatii realitatii e un montagne russe! oamenii aia, pe langa faptul ca sunt neplatiti de au uitat de cand, au avut parte de suisuri si coborasuri, mutari, vin ai nostri, pleaca ai nostri, ba nu pleaca, ba sunt pe drum, vin, nu mai vin, poate ca vin, iesi afara, n-am nevoie de voi, ba am, ba n-am, ba am, dar fara bani! suntem un popor apt de supravietuire! cati sefi, sefuti, sefusori au avut oamenii de la realitatea pana acum? ei or mai sti? e rau si la mine, desi zilele astea la greva a fost chiar bine, i-am huiduit pe saturate, le-am cantat cantece patriotice cum ar fi "multumim din inima partidului" si le-am explicat ca patronatul, conform legislatiei in vigoare, este obligat prin regulamentul de functionare sa ne dea de lucru. a fost chiar frumos! or sa ne dea peste bot cand le-o veni apa la moara, dar cat de bine ne-am simtit!
  merita!au stat ascunsi ca sobolanii si n-au iesit decat dupa ce am plecat cu totii din curte. merita sa-ti pierzi cu demnitate locul de munca! nimic nu-i mai eliberator decat momentul in care-l "pocnesti" si tu in gura pe ala de te-a lasat fara dinti! m-am simtit ca la revolutie!
 • Sa ne anunte si pe noi cineva din Wilbrook daca se vede vre-o miscare pe la Dana secretara prin birou,daca se fac ceva modificari pe acolo adica daca se schimba firma de paza,sau alte miscari importante.Curiozitatea ne omoara :).

  Un fost coleg.
 • Cozmin Gusa declara ca decizia e "fara consecinte juridice", dar el reprezinta GMG, care nu mai e recunoscuta ca facand parte din Comitetul Creditorilor. Mai baiatule, jos labele de pe Realitatea TV!!! Esti in afara legii!
 • Nu mi se pare reala declaratia data de Sorin Enache,este incredibil ca un om care a lucrat si a luat destui ani multi bani de la SOV,direct prin salariu si indirect cum a stiut mai bine si mai mult sa spuna ca nu vrea sa isi asocieze numele cu fam Vintu.Probabil ca are pilnul facut ,iar recunostinta (numai pentru faptul ca a avut incredere in el
  si nu a fost controlata nici o miscare alui) este poveste de adormit copiii.Rusine
 • Cateva clarificari. Ieri Curtea de apel a admis recursul declarat de catre Sorin Enache impotriva incheierii judecatorului sindic prin care a fost revocat din functie in mod nelegal. De fapt, nu asta e stirea cea mai importanta, ci faptul ca tot ieri curtea de apel a desfiintat incheierea judecatorului sindic prin care au fost numiti in Comitetul Creditorilor SC GMG MEDIA BOX SA, ASOCIATIA SALARIATILOR DIN SNP PETROM si SINDICATUL NATIONAL PETROM-ENERGIE. Prin urmare, in chestiuni legate de Realitatea chiar nu mai are sens ca pe viitor sa-l intrebati pe Cozmin Gusa, intrucat el reprezinta interesele SC GMG MEDIA BOX SA, care in acest moment nu mai face parte din Comitet...

Trimite un comentariu