Skip to main content

TRANZACŢIE. Disney a cumpărat franciza Star Wars pentru patru miliarde de dolari

 

Publicitate

Luke Skywalker se-nfrăţeşte cu Mikey Mouse şi cu Iron Man. Compania Disney a cumparat Lucasfilm, care deţine franciza Star Wars, pentru suma de patru miliarde de dolari, conform Usa Today.

George Lucas (68 de ani), cel care deţinea în totalitatea compania Lucas Film a primit, în urma tranzacţiei, jumătate din bani cash şi cealaltă jumătate sub forma a 40 de milioane de acţiuni la Disney. Lucas va fi, pentru o perioadă, consultant pe partea de creaţie însă plănuieşte să se retragă din afacere.

„În ultimii 35 de ani, una dintre plăcerile mele a fost să urmăresc cum Star Wars a trecut de la o generaţie la alta. Acum este timpul să dau Star Wars unei noi generaţii de realizatori de film”, a declarat George Lucas, citat de Usa Today.

„Marele ecran nu este singurul loc pentru poveştile galaxiei îndepărate. Suntem încântaţi şi de potenţialul francizei Star Wars pe TV”, a declarat Robert Iger, CEO Disney,

Această achiziţie este a patra ca mărime făcută de compania Disney până acum, după Capital Cities/ABC (19,7 miliarde de dolari), Pixar (7,6 miliarde) şi Fox Family (5,2 miliarde).

Compania plănuieşte să lanseze Episodul VII din Star Wars în 2015. „Planul nostru este să lansăm câte un nou episod din Star Wars la fiecare doi ani”, a mai spus şeful Disney.

Fanii Star Wars au lansat pe internet mai multe fotografii ce parodiază tranzacţia. Paginademedia.ro vi le prezintă în continuare:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mercadee mercadee
    Treptat-treptat paradigma lumii în care trăim se schimbă. Suntem sufocaţi de pozitivi şi pozitivism şi devine interzis să spui nu. Să negi, să contrazici indiferent de argumente. Totul trebuie să fie posibil, oricine trebuie să poată să facă orice.

Trimite un comentariu

sus