Skip to main content

TRANZACȚIE. Disney a cumpărat franciza Star Wars pentru patru miliarde de dolari

 

Publicitate

Luke Skywalker se-nfrățește cu Mikey Mouse și cu Iron Man. Compania Disney a cumparat Lucasfilm, care deține franciza Star Wars, pentru suma de patru miliarde de dolari, conform Usa Today.

George Lucas (68 de ani), cel care deținea în totalitatea compania Lucas Film a primit, în urma tranzacției, jumătate din bani cash și cealaltă jumătate sub forma a 40 de milioane de acțiuni la Disney. Lucas va fi, pentru o perioadă, consultant pe partea de creație însă plănuiește să se retragă din afacere.

„În ultimii 35 de ani, una dintre plăcerile mele a fost să urmăresc cum Star Wars a trecut de la o generație la alta. Acum este timpul să dau Star Wars unei noi generații de realizatori de film”, a declarat George Lucas, citat de Usa Today.

„Marele ecran nu este singurul loc pentru poveștile galaxiei îndepărate. Suntem încântați și de potențialul francizei Star Wars pe TV”, a declarat Robert Iger, CEO Disney,

Această achiziție este a patra ca mărime făcută de compania Disney până acum, după Capital Cities/ABC (19,7 miliarde de dolari), Pixar (7,6 miliarde) și Fox Family (5,2 miliarde).

Compania plănuiește să lanseze Episodul VII din Star Wars în 2015. „Planul nostru este să lansăm câte un nou episod din Star Wars la fiecare doi ani”, a mai spus șeful Disney.

Fanii Star Wars au lansat pe internet mai multe fotografii ce parodiază tranzacția. Paginademedia.ro vi le prezintă în continuare:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Treptat-treptat paradigma lumii în care trăim se schimbă. Suntem sufocaţi de pozitivi şi pozitivism şi devine interzis să spui nu. Să negi, să contrazici indiferent de argumente. Totul trebuie să fie posibil, oricine trebuie să poată să facă orice.

Trimite un comentariu