Skip to main content

Zece agenţii au format Clubul de media. Planul: un cod de etică şi un ghid pentru licitaţii

 

Publicitate

Zece agenţii de media din România s-au constituit în Clubul de media. Organizaţia îşi propune, printre altele, să dezvolte unui Cod de Etică şi un Ghid de reguli de organizare a unei licitaţii, cu criterii de selecţie a câştigătorilor.

Membrii clubului sunt:

  1. Brand Programming Network
  2. Initiative Media
  3. MEC Romania
  4. MediaCom
  5. Mindshare
  6. Optimedia
  7. Starcom MediaVest Group
  8. United Media
  9. Universal McCann (UM- parte din B.V. McCann Erickson)
  10. Zenith România

Ce vrea clubul?

"Să devină principalul for de reprezentare dedicat industriei de media, să promoveze corect şi constant industria de media şi să contribuie la creşterea profesionalismului şi conduitei etice de operare pe piaţa locală."

Ce spun reprezentanţii Clubului?

"Membrii Clubului cred şi acţionează după principii solide de operare pe piaţă, aliniate la standardele şi cerinţele internaţionale: transparenţă, etică în afaceri, spirit fairplay şi protejarea proprietăţii intelectuale. Printre obiectivele strategice ale Clubului se numără susţinerea şi construirea unei imagini pozitive a industriei Agenţiilor de media din România printr-un pachet specific de acţiuni precum: dezvoltarea unui Cod de Etică sau realizarea unui Ghid de reguli de organizare a unei Licitaţii şi stabilirea unor criterii de selecţie a câştigătorilor.

Totodată, activitatea Clubului vizează implementarea de acţiuni relevante pentru industria de profil, precum: studiile de audienţă, cercetările asupra veniturilor, etc."

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • rafy rafy
    o tara intreaga e nemultumita ca nu pica para malaiata
  • andreea andreea
    asta-i culmea! nu clientii organizeaza licitatii? ei nu au criterii, cod de etica, etc? mi se pare cartel toata ziua atita vreme cit este un club inchis. Ar fi interesant de vazut statutul acestei asociatii, cum au facut sa impiedice alte agentii sa intre acolo?
  • aidan aidan
    sa inteleg ca si dumneata ii trimiti afara din tara daca nu le convine? o tara intreaga e numultumita, ce-o sa faci singur in tara? te iei de mana cu ranjitul? si pe urma? bine spus restul e tacere...
  • Cucuianu Cucuianu
    Frate, cine te-a pus? Daca esti atat de disperat pleaca si fa ceva mai banos. O arzi ca fermierii aia din Alabama. Stii ca vine uraganul anual, dar stai ca boul si reconstruiesti. Macar nu te plange. Ori reconstruiesti, ori te cari din Alabama! Asta e situatia peste tot. Inginerii, doctorii, invatatorii, care produc si altceva decat "imagine" sunt mai prost platiti ca tine. Taci sau pleaca!
  • alecu alecu
    Pana la urma oamenii sunt egali doar in fata mortii, si nici acolo mereu ! Zoltan, felicitari ! Iata ca ai reusit sa-i aduni pe toti in aceiasi gasca. Macar, nu-i mai cautam in locuri separate:)
  • alecu alecu
    Foarte tare ! Sindicatul agentiilor de media ! Si toata lumea isi da cu parerea, inclusiv eu. Admir initiativa si obiectivul. Pana la urma, cine se aseamana se aduna si neghina se cerne de malai/faina. Maria Tudor, Stefan Iordache, Bogdan Enoiu, Prajisteanu si culminand cu pisi Oana Petrof...personalitati care mai de care interesante, cu roluri diferite, in functie de calitatile fiecaruia. Un fel de Clubul de la Roma al mediei. Deci, vai de angajati si vai de CLIENTI !
  • cristi cristi
    Esti prost tare helmut kohl
  • io io
    asta este scopul, de fapt! bine punctat!
  • sclavul de media sclavul de media
    Cucuiene, traiesti pe munca si pe salariile noastre de mizerie. Ce-ar fi sa pleci tu din industrie?!!! O sa vina si ea si vremea cand cei pe care consideri ca sunt platiti bine te vor azvarli de la balcon.
  • lorin lorin
    The Group si OND lipsesc. Ghici ghicitoarea mea: frica de Zoltan ia reunit pe "moralisti" in acest klan. Enoiu+Iordache+Prajisteanu+ Dumitrescu+si altii = 40 % din Zoltan . Asta-i rezultatul. Frica e unirea.
  • Printz Printz
    De ce oare din acest club select nu fac parte si clientii de publicitate? Si inca ceva, din cate stiu, licitatiile sunt organizate de clienti...nu inteleg cum vine asta: " Ghid de reguli de organizare a unei licitații, cu criterii de selecție a câștigătorilor". Sau va fi ceva de genul: Enoiu are Vodafone, bere, hai sa-l ajutam si cu o banca, ceilalti nu va bagati, Stefan are Rosia, Kanal, Avon, Billa, H&M...dar n-are telefonie, deci trebuie ajutat samd. Parca vad ca la prima sedinta vin toti cu rebate-urile pe masa. Si sa ma mai lase agentiile astea cu spiritul de fairplay...parca ar fi vorbele lui Ponta, declaratii frumoase in presa dar cutitul la gat furnizorilor de media.
  • Cucuianu Cucuianu
    Pentru cei care sunt nemultumiti de salarii, conditii, etc: Cine va forteaza sa ramaneti in sistem? Cine?
  • Sam Sam
    pai tu de ce crezi ca nu e si Zoltan :))) tocmai impotriva lui s-a facut alianta !!
  • monica monica
    am lucrat si am prietene care inca lucreaza si stiu care sunt salariile si beneficiile ( bine spus cosum - papica, comis, teamb ) - restul e tacere
  • Sebastian Dan Sebastian Dan
    sa nu puna de un cartel prin care vor sa controleze ei tot ce mișca pe piața :D

Trimite un comentariu

sus