Skip to main content

29 Noiembrie. Ponta: Forma finală a ordonanţei o dau Finanţele şi Justiţia

 

Publicitate

PONTA DESPRE ORDONANŢA DE URGENŢĂ. Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că OUG care modifică Legea audiovizualului nu a fost publicată încă în Monitorul Oficial pentru că ministerele Justiţiei şi Finanţelor trebuie să dea forma finală a acesteia, în urma deciziei Guvernului de a se scoate din ordonanţă toate referirile la CNA, scrie Mediafax.

"Nu s-a publicat în Monitorul Oficial Ordonanţa pentru că Ministerul Justiţiei şi Ministerul de Finanţe, în urma deciziei de ieri din Guvern de a scoate toate referirile la CNA, trebuie să dea forma finală", a spus Ponta, răspunzând unei întrebări în acest sens.


Ponta a precizat că din OUG au fost scoase condiţiile impuse viitorilor membri ai CNA, el argumentând că tot ce se doreşte de schimbat la CNA poate schimba Parlamentul, nefiind o urgenţă.
Ponta: OUG pe audioviziual nu s-a publicat în Monitorul Oficial pentru că ministerele Justiţiei şi Finanţelor trebuie să dea forma finală


MRU CONTESTĂ ORDONANŢA. Liderul ARD Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, miercuri, că cere Avocatului Poporului să se sesizeze şi să conteste la Curtea Constituţională Ordonanţa de Urgenţă care modifică Legea audio-vizualului, arătând că prin această modificare CNA "este anulat" şi libertatea media "s-a dus", potrivit Mediafax.

Mihai Răzvan Ungureanu a spus că prin această Ordonanţă orice decizie care este adoptată de CNA intră în vigoare numai în condiţiile în care există o hotărâre judecătorească.

El a explicat că dacă un cetăţean este înjurat, calomniat, trecut prin noroi la un post de televiziune şi el se adresează CNA, această instituţie dă o decizie care nu intră în vigoare decât când se pronunţă instanţa judecătorească, adică "peste o lună, două, un an, doi, trei".

"În aceste condiţii, CNA este anulat. (...) Cerem Avocatului Poporului (...) să se sesizeze măcar acum şi să se adreseze Curţii Constituţionale spre contestare a acestei Ordonanţe de urgenţă care are adresant", a arătat Mihai Răzvan Ungureanu.
Ungureanu: Avocatul Poporului să conteste la CC Ordonanţa care modifică Legea audiovizualului


Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • George Stanica George Stanica
    pai daca mai trece pe la cele 2 ministere de ce a mai fost nevoie de ordonanta de urgenta?

Trimite un comentariu

sus