Skip to main content

Eveniment dedicat filmului documentar, în weekend, la București

 

Publicitate

Pentru doua zile Bucureștiul devine capitala industriei filmului documentar. Documentary Campus Germania și DocuMentor România organizează, în weekendul 10 - 11 noiembrie, întrunirea anuală a profesioniștilor din domeniul producției, finanșării și difuzării filmului documentar.

 În cadrul evenimentului vor fi proiectat două filme documentare de referinșă pentru succesul productiilor Est-Europene și vor face obiectul studiului de caz, potrivit reprezentanților evenimentului.

Primul este Ultima ambulanță din Sofia, film regizat de bulgarul Ilian Mitev, un documentar ce urmărește echipa unei ambulanțe care încearcă să țină în viață cu mijloace proprii un serviciu de urgență aflat în descompunere.

Cel de-al doilea este Rabbit a la Berlin, realizat de autorul polonez Bartek Konopka, nominalizat la Oscar 2010 pentru cel mai bun documentar de scurt metraj. El spune povestea divizării dintre Est și Vest prin intermediul iepurilor care duc o viață idilică în zona nimănui aflată intre cele doua ziduri ale Berlinului. Studiul de caz va fi susținut de Anna Wydra, producătorul filmului.

Evenimentul este deschis celor care lucrează în domeniu, autori, producători, finanțatori, directori de programe și commissioning editori din televiziuni dar și profesioniștilor din media interactivă si creatorilor de conținut multiplatformă.

Termenul până cand se pot face inscrieri este data de 8 noiembrie 2012, iar participarea este gratuită. Înscrierile se fac AICI.

Sâmbăta, 10 noiembrie, vor avea loc patru workshop-uri.

  • Kate Quilton, Multiplatform Commissioner, Channel 4, UK va conduce sesiunea dedicata dezvoltarii si crearii de idei pentru platforme multiple iar Elizabeth McIntyre, Head of Production & Development, Discovery Networks, UK va fi expertul pentru dezvoltarea de serii si formate pornind de la o singura idee.
  • Edwina Cooper Senior Reversioning Producer, Discovery Communications, UK va sustine un workshop despre versionare si prezentare a unei productii pentru posturi de televiziune internationale iar Joanne Reay Executive Producer Cinema, Terra Mater Factual Studios, va explica ce insemna si cum se face un documentar hibrid.
  • Heribert Schneiders, MDR, Germany si Aurelian Nica, Original Production Manager, HBO, Romania dezvaluie cine este interesat de subiecte din Europa de Est si care sunt cerintele pentru succes, Elizabeth McIntyre, Head of Production & Development Factual, Discovery Networks, UK prezinta cine este, cum opereaza si ce productii cauta cel mai de succes canal de documentare din lume, Discovery.
  • Suzanne McKenna, Head of Science, History and Documentaries, BBC World, UK explica ce tipuri de documentar se vand la nivel global. Ioana Avadani, Centrul pentru Jurnalism Independent va modera simpozionul dedicat televiziunilor publice din Europa de Est cu participarea reprezentatilor MDR Germania, TVR Romania si a producatorului independent Anna Wydra din Polonia.
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu