Skip to main content

Jurnalul Național, executat silit de tipografia care a tipărit cărți din Biblioteca Pentru Toți

 

Publicitate

Tipografia SC G Canale & C SA anunță oficial licitația pentru marca Jurnalul Național, precum și motivele care au dus la această situație.

SC G Canale & C SA a cerut executarea silită a Editurii Intact, compania care deține Jurnalul Național, după prestarea unor „servicii de tiparire pentru sute de mii de exemplare de carte din colecția Biblioteca Pentru Toți si altele, marfuri care au fost livrate de prestator, primite de beneficiar si vandute de SC Editura Intact SRL catre terti”, au precizat reprezentanții companiei într-un comunicat trimis paginademedia.ro.

Pe scurt, din comunicat:

  • „Precizam că vânzarea la licitatie publica a marcii Jurnalul National a fost demarata in cadrul procedurii de executare silita initiate de creditorul SC G Canale & C SA impotriva debitorului SC Editura Intact SRL, in baza titlurilor executorii reprezentate de 171 de bilete la ordin fara acoperire emise de SC Editura Intact SRL si neincasate de creditor la scadenta”.
  • Contestarea cu rea-credinta de catre debitorul SC Editura Intact SRL a preturilor contractuale negociate si acceptate, dupa 3 ani de derulare a relatiei contractuale, exact in momentul inceperii procedurii de executare silita de catre creditor, reprezinta o dovada clara a lipsei de onorabilitate in afaceri si a intentiei directe a SC Editura Intact SRL de fraudare a intereselor financiare ale SC G Canale & C SA.
  • „Diseminarea in presa a unor informatii neveridice si tendentioase, in scopul inducerii in eroare a opiniei publice, reprezinta un aspect al strategiei neoneste pe care o cunoastem, o dezaprobam si pe care o vom combate pe toate caile legale, pana la recuperarea integrala a creantei noastre.”

 

Comunicatul integral, în continuare:

SC G Canale & C SA, in calitate de creditor al debitorului SC Editura Intact SRL, anunta vanzarea la licitatie publica a Marcii Jurnalul National apartinand SC Editura Intact SRL, pentru suma de 7,6 milioane de lei, in data de 29 noiembrie 2012, ora 11.00, la sediul BEJA Dumitrache si Dumitrache, din Bucuresti, B-dul Decebal nr.14, bloc S 6, scara B, etaj 6, apartament 42, sector 3, interfon 42.

Conditiile de participare la licitatia publica de vanzare a marcii Jurnalul National sunt vizibile pe site-ul Camerei Executorilor Judecatoresti Bucuresti, categoria licitatii.

Precizam ca vanzarea la licitatie publica a marcii Jurnalul National a fost demarata in cadrul procedurii de executare silita initiate de creditorul SC G Canale & C SA impotriva debitorului SC Editura Intact SRL, in baza titlurilor executorii reprezentate de 171 de bilete la ordin fara acoperire emise de SC Editura Intact SRL si neincasate de creditor la scadenta, ca urmare a refuzului dat de banci, din lipsa de disponibil in conturile debitorului.

Mentionam ca la baza relatiei comerciale dintre parti a stat un contract de prestari servicii incheiat legal in anul 2008, intre prestatorul SC G Canale & C SA si beneficiarul SC Editura Intact SRL, cu preturi negociate si acceptate de parti, in baza caruia SC G Canale & C SA a prestat pentru SC Editura Intact SRL, conform comenzilor beneficiarului, servicii de tiparire pentru sute de mii de exemplare de carte din colectia BPT si altele, marfuri care au fost livrate de prestator, primite de beneficiar si vandute de SC Editura Intact SRL catre terti.

Fata de refuzul debitorului SC Editura Intact SRL de a achita serviciile si marfurile livrate, creditorul prejudiciat SC G Canale & C SA a demarat legal executarea silita asupra bunurilor debitorului.

In aceste conditii, contestarea cu rea-credinta de catre debitorul SC Editura Intact SRL a preturilor contractuale negociate si acceptate, dupa 3 ani de derulare a relatiei contractuale, exact in momentul inceperii procedurii de executare silita de catre creditor, reprezinta o dovada clara a lipsei de onorabilitate in afaceri si a intentiei directe a SC Editura Intact SRL de fraudare a intereselor financiare ale SC G Canale & C SA.

Diseminarea in presa a unor informatii neveridice si tendentioase, in scopul inducerii in eroare a opiniei publice, reprezinta un aspect al strategiei neoneste pe care o cunoastem, o dezaprobam si pe care o vom combate pe toate caile legale, pana la recuperarea integrala a creantei noastre.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • La TV publicitatea curge în valuri. Publicul nu are nici un rol, trebuie doar să deschidă televizorul. Chiar şi pe "mute". :)

    În presa scrisă e mai greu, trebuie să convingi publicul să te cumpere, trebuie să ai conţinut. Cu Ciutacu în rol de editorialist, cu articole care nu fac decât să sintetizeze talk-show-urile antibăsiste şi caricaturi pe post de prima pagină, e normal ca Jurnalul Naţional să nu convingă.

    Comparaţi JN din anii '90 cu ceea ce apare acum. Cât de jos se mai poate?
  • nu inteleg de ce scot la vinzare brandul si nu valorifica cladiri, terenuri, mijloace de productie etc ale intact?
  • sunt pe pierdere de-o vreme; daca lumea nu-i mai cumpara, degeaba is puternici, poate puternici in datorii; presa scrisa e pe moarte

Trimite un comentariu