Skip to main content

NOU CONFLICT PE CABLU. Discovery Channel nu se mai vede pe platforma Digi a RCS

 


Postul Discovery Channel a fost scos, azi dimineață de pe platforma de televiziune Digi deținută de operatorul RCS&RDS.

Publicitate

Potrivit unei poziții oficiale a celor de la Discovery, “acordul de retransmisie între Discovery și RCS expiră pe 30 noiembrie”.

“În această dimineață, am aflat că RCS&RDS a scos Discovery Channel de pe platforma Digi Satelit. Suntem foarte dezamăgiți de ceea ce se întâmplă și credem că părerea telespectatorilor contează; îi încurajăm să și-o exprime contactând operatorul de cablu cât mai curând”, spun oficialii Discovery în poziția trimisă Paginademedia.ro.

Oficialii Discovery spun că “până în prezent, RCS a respins toate ofertele noastre comerciale, astfel încât nu s-a putut ajunge la un nou acord. Precizăm că nu am cerut, în niciun moment al negocierilor, creşterea tarifelor pentru distribuția canalelor noastre.”

Și alte canale Discovery au fost afectate.  Astfel, Discovery World a fost scos din toate pachetele, iar din unele oferte au dispărut TLC și Animal Planet. Oficialii Discovery spun că schimbările s-au făcut "fără să ne informeze sau să trimită notificări abonaților săi în prealabil."

Mutarea vine în contextul în care RCS a lansat de curând, două posturi proprii de documentare, Digi Life și Digi World. Un alt canal, Digi Animal World, este în pregătire și urmează să fie lansat în curând.

Până la ora redactării articolelor, oficialii RCS nu au răspuns întrebărilor Paginademedia.ro legate de scoaterea postului Discovery din grilă.

În luna august a acestui an (înainte ca RCS să-și lanseze propriile canale, posturile Discovery WorldDiscovery TLC RomâniaDiscovery ScienceInvestigation Discovery au fost scoase din pachetul de bază al RCS&RDS. La vremea respectivă. întrebat de Paginademedia.ro dacă scoatere acestor posturi are vreo legătură cu apariția noilor canale de documentare, Bogdan Chirițoiu (project manager Digi Wold și Digi Life) a răspuns:

„Cred că este vorba e o întâmplare. Noi aveam aceste canale în plan de mai multă vreme. Aceste posturi au fost în pachetul de bază, pentru un an, ca o promoție. Canalele nu au dispărut ci au fost mutate în pachetele superioare.”

Discovery Channel, scos de pe RCS total în Ungaria

Discovery Channel a fost scos deja de pe rețelele RCS din Ungaria, atât de pe rețelele de cablu, cât și de pe platforma digitală.

În Ungaria, mutarea a fost făcută marți, 20 noiembrie.

Citește și:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Ai avea dreptate, dar cablistii incaseaza ilegal taxa pt tvr-uri - legea ii obliga sa le dea gratis , dar dau spaga- si nici nu vireaza banii la tvr-uri,ii pastreaza.
  • aveti dreptate, a decazut per total, dar sa nu uitati ca nu aveti toata ziua sa va uitati la toate emisiunile lor, pe toate programele lor. Eu sunt multumit sa aiba 3-4 seriale bune pe science, unul pe animal planet hd, si poate 1-2 pe world. In rest de TLC, Investigation si altele ma pot lipsi. Tot timpul e loc de mai bine cand vine vorba de documentare.
  • am aflat si yo zilele astea despre ce se intampla acuma cu discovery...o MARE PROSTIE...daca au scos din grila discovery dupa..chiar ca NU mai ai la nimica la ce te uita la TV...
  • mos tagarta ,esti unul din foarte multi ofticosi care nu sunt abonati la digi si se roaga de maicasa in fiecare zi sa schimbe operatorul de cablu
  • Cred ca multi au uitat ce insemna Discovery acum 10 ani. Din ce era atunci a ramas doar brand-ul. Acum contine numai reality showuri de 2 lei fara nici o valoare educativa. Nu ca noile posturi ar fi mai bune... documentare de mana a doua. :(
  • Ai foarte mare dreptate. Canalul acesta a decazut semnificativ in ultimii ani. Cred ca cei care acum sar ca este scos fie au uitat ce era inainte Discovery sau nu au stiut niciodata... fie nu s-au mai uitat de multa vreme pe acest canal.
  • Eu am doar o intrebare....de ce nu se discuta si despre scoaterea din grila a programelor Nat Geo?eu unu raman la DIGI doar pentru net(sunt din Slatina ) aici doar ei au pe fibra ..dar nu sunt de acord cu ce fac ei...adica asta cu scoaterea Discovery de pe grila ce inseamna ?doar sa faca loc a ceea ce ei numesc incredibil boombastic si restu cuvintelelor venite din gura unor asemenea invitati de pe OTV ...asta e am ajuns sa fim condusi de oameni fara studii si tu stai si te uiti doar.

Trimite un comentariu