Skip to main content

Povești sângeroase din Castelul Bran și Cetatea Târgoviște, marca National Geographic

 

Publicitate

National Geographic Channel va continua seria Bloody Tales of Europe (Povești sângeroase din Europa) cu povești despre viața și personalitatea lui Vlad Țepeș.

Documentarul va fi realizat în România chiar în aceste zilei. Astfel, echipa National Geographic filmează astăzi, luni, la Castelul Bran, iar miercuri la Cetatea Târgoviște (pădurea de țepe).

Prezentatorii Joe Crowley și Suzannah Lipscomb au ajuns deja la București și vor filma împreună cu echipa True North Productions pentru aceste noi episoade.

Documentariști români implicați in acest proiect:

Matei Casacu este un istoric francez originar din România, luptător pentru drepturile omului. A studiat istoria la Universitatea București, studii pe care le-a terminat în 1969. Până la plecarea ilegală din România și stabilirea în Franța (1973), a fost cercetător la Institutul de Istorie „Nicolae Iorga” din București.
Doctor în istorie la Universitatea Paris I Sorbonne Panthéon (1979).
Membru al secție române a Ligii pentru Apărarea Drepturilor Omului, al Asociației pentru Apărarea Monumentelor Istorice din România.
În 2012 era director de cercetare la CNRS (centrul național de cercetări științifice), Paris.

Adrian Popescu – Cambridge Keeper. A avut diferite funcții în cadrul Societății Numismatice Române și mai apoi în cadrul Societății Numismatice Regale. Din acest an a devenit păstrător al monezilor și medaliilor în cadrul Fitzwilliam Museum,

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu