Skip to main content

Poveşti sângeroase din Castelul Bran şi Cetatea Târgovişte, marca National Geographic

 

Publicitate

National Geographic Channel va continua seria Bloody Tales of Europe (Poveşti sângeroase din Europa) cu poveşti despre viaţa şi personalitatea lui Vlad Ţepeş.

Documentarul va fi realizat în România chiar în aceste zilei. Astfel, echipa National Geographic filmează astăzi, luni, la Castelul Bran, iar miercuri la Cetatea Târgovişte (pădurea de ţepe).

Prezentatorii Joe Crowley şi Suzannah Lipscomb au ajuns deja la Bucureşti şi vor filma împreună cu echipa True North Productions pentru aceste noi episoade.

Documentarişti români implicaţi in acest proiect:

Matei Casacu este un istoric francez originar din România, luptător pentru drepturile omului. A studiat istoria la Universitatea Bucureşti, studii pe care le-a terminat în 1969. Până la plecarea ilegală din România şi stabilirea în Franţa (1973), a fost cercetător la Institutul de Istorie „Nicolae Iorga” din Bucureşti.
Doctor în istorie la Universitatea Paris I Sorbonne Panthéon (1979).
Membru al secţie române a Ligii pentru Apărarea Drepturilor Omului, al Asociaţiei pentru Apărarea Monumentelor Istorice din România.
În 2012 era director de cercetare la CNRS (centrul naţional de cercetări ştiinţifice), Paris.

Adrian Popescu – Cambridge Keeper. A avut diferite funcţii în cadrul Societăţii Numismatice Române şi mai apoi în cadrul Societăţii Numismatice Regale. Din acest an a devenit păstrător al monezilor şi medaliilor în cadrul Fitzwilliam Museum,

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus