Skip to main content

Antena 3 a scăpat de o amendă datorită Narcisei Iorga

 


Postul Antena 3 a scăpat de o amendă de 5.000 de lei datorită Narcisei Iorga, unul dintre cei mai aprigi critici ai televiziunii de știri din trustul Intact, care a decis să-și retragă votul acordat inițial. Sancțiunea a rămas, astfel, fără numărul minim de voturi pentru a fi acordată.

Publicitate

În ședința CNA de astăzi, forul audiovizual a decis, cu șase voturi din 10, sancționarea cu suma de 5.000 de lei a postului de știri Antena 3 pentru dezechilibru în campania electorală. S-a ajuns la această amendă după ce anterior fuseseră făcute alte două propuneri care nu întruniseră numărul de voturi: una de somație (din partea lui Răsvan Popescu, președintele CNA) și o alta de amendă de 10.000 de lei (la propunerea Narcisei Iorga).

Lorand Turoș, membru CNA, a făcut, la rândul său, o propunere de 5.000 de lei, aprobată de șase membri CNA, printre care și Narcisa Iorga.

După ce a fost luată această decizie, Narcisa Iorga a părăsit sala de ședințe, precizând că nu este posibil ca Antena 3 să primească o amendă atât de mică.

 

„Este inadmisibil ca președintele CNA să propună o a doua somație dupa derapajele comise de Antena 3 în aceasta campanie electorala, având în vedere că: 1. a mai avut o somație, 2.  Antena 3 este finanțată de familia unui candidat important al USL în aceste alegeri și postul este, de fapt, un instrument de propaganda prin emisiunile informative, lipsite de echilibru. Prin atitudinea celor care au vot majoritar,  CNA se transformă în apărătorul intereselor Antena 3”, a declarat Narcisa Iorga.

La puțin timp după, Narcisa Iorga a decis să nu mai revină la ședință și a transmis membrilor CNA că își retrage votul pentru amenda de 5.000 de lei.

După acest incident, membrii CNA au decis să renunțe de tot la analizarea rapoartelor de monitorizare din campanie.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Narcisa Norga te oftici? B1 nu are derapaje ? Banciu nu derapeaza? Mai sunt cateva zile si o sa plangeti multi .
  • Nu, n-am fost amenintata. Se gaseste si in text motivatia gestului meu: am protestat fata de atitudinea presedintelui CNA, sustinut de alti patru colegi. Dupa atatea derapaje inregistrate de Antena 3, cum e posibil ca presedintele CNA sa voteze impotriva unei sanctiuni minore, de aproximativ 2500 de euro si sa propuna somatie, desi postul mai avea inca una pentru aceleasi abateri. Somatia se aplica doar pentru abateri considerate minore, or in cazul acesta este vorba despre premeditarea incalcarii legii audiovizualului. Daca presedintele CNA face o astfel de propunere, eu nu inteleg decat ca CNA nu mai este garantul interesului public. Ca sa nu mai fac si legatura cu ordonanta de urgenta pentru modificarea legii audiovizualului sau cu recomandarile directe date de primul-ministru in direct la televiziuni despre care posturi ar trebui sanctionate de CNA...

Trimite un comentariu