Skip to main content

DIN ZIARE. Porcii circulă liber prin EVZ. Prezumție de nevinovăție originală în Jurnalul

 

Publicitate

Evenimentul zilei avertizează: “Porcii circulă liber”. Jurnalul Național interpretează în mod original prezumția de nevinovăție, ca fiind una “relativă”. Și tot Jurnalul “execută” câțiva membri CNA.

Câteva selecții Paginademedia.ro din presa ultimei săptămâni:

Pericolul porcilor liberi din Evenimentul zilei

Evenzimentul zilei trage un semnal de alarmă: “Porcii circulă liber. Ce pericole ne pândesc”, se întreabă ziarul în titlu.

Pentru a întări titlul despre libertatea grohăitoarelor, subtitlul scoate în evidență un comportament anormal, din proprie inițiativă, al tineretului porcin: “Purceii din gospodăriile populației au început să meargă din decembrie la abatoarele autorizate”.

Inițiativa porcinelor este eroică. “Sătenii câștigă un ban în plus, dar fermele mari se simt amenințate de pesta porcină”, continuă subtitlul.

Și prezumția de nevinovăție este relativă. O interpretare originală în Jurnalul Național

Orice se poate spune despre presa românească, doar că duce lipsă de inovație nu. Am avut un interviu comentat, un altul inventat, acum este rândul prezumției de nevinovăție să fie redefinită.

Probe zdrobitoare împotriva lui Cioacă”, titrează Jurnalul Național. După un articol din care este cât se poate de clar că criminalul Elodiei este Cioacă, autorul ține să precizeze de ce nu a aplicat prezumția de nevinovăție. Nota autorului din Jurnalul este de antologie:

"Nota autorului: Prezumția de nevinovăție este o prezumție relativă, care poate fi oricând răsturnată prin proba contrară."

Cinci membri CNA, executați de Jurnalul

Jurnalul Național îi pune la zid pe cinci membri CNA care au reclamat la Comisia Europeană modificarea de către Guvern a Legii audiovizualui. Titlul: “Haita celor cinci din CNA se smiorcăie la ușa UE”. Subtitlul: “Banda băsiștilor din audiovizual, ajunsă în minoritate, țipă că nu-și mai poate face mendrele”.

Într-un articol care amestecă opinia cu faptele, autorii, Dan Constantin și Gabriela Antoniu, se dezlănțuie împotriva lui Gelu Trandafir, Ioan Onisei, Narcisa Iorga, Valentin Jucan și Mircea Valeriu Deacă.

Narcisa Iorga este “politruca însămânțată cu fanatism ideologic de Ana Pauker”, Gelu Trandafir este “pârâcios de mic", iar Ioan Onisei este “bun la cenzură”.

Ziarul din grupul Intact punctează că “Schimbările normale de legislație, pentru a aduce instituția audiovizuală în principii europene, nu pot fi înghițite de haita celor cinci băsiști, care se plâng la UE”.

Începutul articolului:

“O tempora! Greu au trecut vremurile de glorie ale Tribunalului Inchizitorial al Audiovizualului românesc pe când trimişii băsismului în instituţia statului, numită CNA, instituiseră Marea Cenzură.”

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • de antologie ar putea fi faptul ca, daca ai citi o definitie a prezumtiilor din dreptul romanesc, ti-ai da seama ca prezumtia de nevinovatie este chiar una relativa, nu una absoluta.

Trimite un comentariu