Skip to main content

Neînțelegeri la CNA. Ședința, blocată din cauza OTV

 

Trei dintre membrii CNA s-au ridicat și au părăsit, pe rând, sala, după ce s-au purtat discuții aprinse pe marginea cazului OTV, lăsând ședința fără cvorum.

Publicitate

Cea mai vehementă a fost Narcisa Iorga, care a contestat analizarea cazului OTV tocmai astăzi, în condițiile în care consiliul nu a reacționat cât timp televiziunea lui Dan Diaconescu a făcut publicitate politică în afara campaniei, lucru interzis de lege.

Narcisa Iorga:

„Vreme de 2 ani de zile OTV a făcut publicitate politică în afara campaniei și a primit doar sancțiuni minore. Câtă vreme am permis doi ani de zile să facă publicitate politică deșănțată în afara campaniei electorale, câtă vreme premierul vine și trage CNA de urechi că nu sancționează OTV, eu vă spun că refuz să discut cazul OTV în această situație”.

Victor Ponta a declarat, luni, că solicită „nu ca prim-ministru, ci ca deputat, CNA să aplice legea pentru toată lumea. Încălcarea flagrantă, încălcarea tuturor regulilor, de către o singură televiziune, în condiţiile în care toate celelalte au respectat sau sunt sancţionate, denotă un regim juridic discreţionar, în care unii sunt mai egali decât alţii şi în care legea se aplică doar la unii, şi nu la ceilalţi", a spus Ponta, citat de Mediafax.

Narcisa Iorga a fost prima care a părăsit ședința, fiind urmată, la scurt timp, de Valentin Jucan și de Valeriu Deacă.

Ce au spus membrii CNA. 

Narcisa Iorga, membru CNA: "Nu putem să comparăm și nici să punem în aceeași oală cu ceea ce se face la OTV față de celelalte televiziuni."

  • "Constat că preocuparea noastră față de OTV este una în niște conjuncturi nu tocmai corecte, din punctul meu de vedere."
  • "L-am văzut pe șeful de campanie al USL, luni, la Antena 3, transmițând mulțumiri pentru felul în care Antena 3 a ajutat USL să ajungă la putere mai mult decât orice campanie electorale. În contextul acesta, eu vă propun să nu analizăm, cel puțin în formula actuală a CNA. Și să analizăm în formula viitoare, care va fi formată din opt propuneri din partea USL, adică din partea premierului care a spus zilele trecute că noi trebuie să ne facem treaba. Și din partea domnului Liviu Dragnea, lider al USL, care a felicitat Antena 3 pentru modul în care a ajutat USL să ajungă la putere."
  • "Am plecat duminică după ce ați refuzat să discutăm tot ce se întâmplă pe toate televiziunile. Câtă vreme nu am analizat tot ce s-a întâmplat pe toate posturile în ziua votului, înțeleg de ce ați spus că a fost o situație singulară."

Răsvan Popescu: "Duminică am fost opt și puteam să luăm aceste măsuri."

  • "Când am ajuns opt, dumneavoastră (Narcisa Iorga - n.r. -) ați plecat și am rămas fără cvorum. O dată în plus plecați ca să nu fie sancționați singurul post din România care a făcut campanie până în ultima clipă."
  • "Am încercat să convoc o ședință. Când am avut opt colegi, dumneavoastră ați plecat ca să nu putem vota."
  • Narcisa Iorga:  "Nu ați avut niciodată colegi în ziua votului. Ați spus întotdeauna că nu se pot lua sancțiuni în ziua votului. Acum, pentru că a spus domnul Ponta a spus OTV mă atacă și CNA nu intervine, ați considerat de cuviință să aduceți colegi care nu au venit niciodată la CNA în ziua votului în ultimii patru ani de mandat."
  • Ioan Onisei: "Trebuie să avem totul în față. Nu cred că putem să facem aprecieri corecte dacă nu vedem în ansamblu felul cum s-au comportat principalii radiodifuzori. Dacă e să gândim sancțiuni, ele trebuie să fie proporționale cu gravitatea faptelor."
  • Cristina Trepcea: "Duminică am avut cvorum. Cvorumul a fost descompletat de Narcisa Iorga care a considerat că nu se mai poate lucra. Dacă unul dintre membri a plecat doar pentru că a considerat că discutarea unui caz face pe plac unul lider politic ce ne facem?"
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Doamna Narcisa este pusa acolo sa isi faca treaba, nu sa plece de la sedinte cu ifose...sa nu sanctionam OTVul, care s-a transformat de mai bine de un an intr-o televiziune de partid...si incalca grosolan legislatia audiovizualului...

Trimite un comentariu