Skip to main content

Trei televiziuni, alături de publicitari împotriva ordonanței care interzice rebate-ul

 

Publicitate

Pro TV, Kanal D și Prima TV cer, alături de UAPR, Guvernului României să reevalueze proiectul de ordonanță de urgență privind modificarea și completarea legii audiovizualului, potrivit unui comunicat al Uniunii Agențiilor de Publicitate din România.

Zoe Vasilescu, Sales Director Pro TV, a declarat că postul pe care îl reprezintă și-a exprimat acordul ca acest act normativ să fie discutat cu toți actorii implicați în această industrie.

 Radu Florescu, președinte al Uniunii Agențiilor de Publicitate din România: “Elaborarea unui act normativ fără consultarea tuturor actorilor implicați din piață pune sub semnul întrebării corectitudinea reglementării acestei piețe. Vom continua să solicităm Guvernului României consultarea tuturor celor implicați, printr-un dialog deschis, transparent și constructiv.”

Comunicatul integral, în continuare:

București – 12 decembrie 2012: Pro TV, Kanal D și Prima TV se alătură demersului inițiat de Uniunea Agențiilor de Publicitate din România (UAPR), prin care solicită Guvernului României reevaluarea ordonanței de urgență de modificare și completare a legii audiovizualului nr. 504/2002, în urma unei discuții publice la care să participe, în mod activ, toți jucătorii industriei.

Potrivit oficialului Pro TV, Zoe Vasilescu, Sales Director, postul pe care îl reprezintă și-a exprimat acordul ca acest act normativ să fie discutat cu toți actorii implicați în această industrie.

Guvernul a adoptat aceste modificări fără a fi consultat, în prealabil, nici una dintre părțile implicate. Ulterior, UAPR, și-a exprima disponibilitatea și dorința de a participa activ în procesul de dezbatere publică a propunerilor de îmbunătățire a legislației în domeniul audiovizualului.

“Elaborarea unui act normativ fără consultarea tuturor actorilor implicați din piață pune sub semnul întrebării corectitudinea reglementării acestei piețe. Vom continua să solicităm Guvernului României consultarea tuturor celor implicați, printr-un dialog deschis, transparent și constructiv”, a declarat Radu Florescu, președinte al Uniunii Agențiilor de Publicitate din România.

Oficialii UAPR consideră că prin reglementarea propusă de OUG 504/2012 sunt afectate grav legile concurenței, principiile economiei de piața, dar și ale statului de drept.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Petrisor, nu rebate-ul sau intermediatul e problema acestei ordonante. Problema e foarte grava din punct de vedere juridic, pentru ca se incalca dreptul constitutional, platit cu sange de niste unii la timisoara si bucuresti, de asociere in scopuri comerciale sau non profit. comercial exact pe aceeasi speta miine se vor scoate in ilegalitate agentiile imobiliare, agentiile de turism, agentiile de brokeraj (bursa, asigurari etc) etc, poimiine vor zice ca platile nu se mai fac direct firma- firma, ci firma-stat-firma (daca vei mai vedea ceva si nu ti-or inventa 2000 de taxe, ca sa te lase fara bani), iar in final ceea ce va fi cel mai grav, inainte de alegeri vor interzice si dreptul la asociere in ong cu caracter civic si al ultimo, vor scoate in ilegalitate toate partidele, inafara de ale lor. Practic impotriva acestei ordonante nu trebuie sa fie jucatorii media, ci intreg poporul. nu stiu daca ai citit-o sau daca cei care comenteaza au citit-o, daca nu un lucru e clar : comunismul bate la usa.
  • Zoe, draga, cum se numeste firma prirn care intra "pachetele speciale" de publcitate in ProTV? Hai sa te ajut, incepe cu litera A...
    Normal ca nu vrei disparitia rebateului, nici, tu nici Sarbu, pentru ca atunci toti banii s-ar duce in conturile oficiale ale CME, nu la voi.
    In acest caz, voi ati fi putin deranjati, dar poati actiunile CME n-ar fi scazut de 25 de ori in trei anisori.

Trimite un comentariu