Skip to main content

VIDEO. Becali, un nou derapaj. Cultul Creștin Baptist, o "sectă" pentru Becali

 

Publicitate

Becali, în fața unor noi acuzații de discriminare. Cultul Creștin Baptist a trimis o sesizare către mai multe instituții din România și din afară în legătură cu atitudinea europarlamentarului față de baptiști, despre care a spus că fac parte dintr-o „sectă” și că nu are nevoie de voturile lor.

Documentul a fost trimis către mai multe instituții, printre care Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, CNA, Senatul României, Camera Deputaților, Parlamentul European, Consiliul Europei și către ambasadele SUA, Marii Britanii și Germaniei.

„Decât să cer votul unei secte, mai bine n-am nevoie de niciun vot, toată viața mea. Stau închis în curte la Pipera și nu mă interesează și nu vreau să mă voteze niciun baptist. (...) Da, ei sunt români, să fie sănătoși. Mie să nu-mi dea niciun vot niciun sectant și niciun pocăit să nu-mi dea niciun vot că n-am nevoie de niciun vot. Voturi satanice nu vreau”, a spus Becali în gura mare în emisiunea Ediție specială cu Ionela de la România TV, în data de 23 noiembrie.

Cu toate acestea, Becali nu s-a arătat deranjat de atei: „Măcar ateul nu crede. Nu am nicio problemă, el nu crede.”

 

Becali a derapat și într-o ediție a Știrilor Serii, de la România TV, din data de 27 noiembrie, în care i-a numit sectanți pe foști membri ai PNG care au trecut recent la PDL.

Din sesizarea Cultului Creștin Baptist din România:

 • „Cultul Creștin Baptist din România, legal recunoscut în România (...), își exprimă pe această cale dezacordul ferm față de declarațiile defăimătoare, lipsite de adevăr și insultătoare pentru comunitatea de credincioși baptiști, făcute de domnul Gigi Becali în cadrul unor emisiuni ale postului de televiziune România TV.”
 • „Adoptarea nefericită a unui discurs prin care domnia sa insultă o comunitate semnificativă din populația țării nu este în sine un gest demn de Mântuitorul nostru Isus Hristos, pe care domnia sa afirmă că Îl mărturisește. Domnul Gigi Becali demonstrează astfel că nu înțelege valorile creștinismului și ale dialogului democratic din Europa secolului XXI, în ciuda faptului că reprezintă România în calitate de europarlamentar.”
 • „Considerăm că postul România TV trebuie să adopte măsurile necesare pentru a preveni și evita, în cadrul emisiunilor difuzate, afirmații care defăimează și denigrează cetățenii țării și instituții recunoscute oficial de legile României. Solicităm postului România TV să prezinte credința creștină baptistă într-o manieră care reflectă corect valorile și convingerile avute de baptiști”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Nu ramane nici-o data nepedepsit atacul impotriva copiilor lui Dumnezeu.
  Acolo, unde este are ragaz sa mediteze asupra celor ce-a declarat.
  eu il sfatuiesc sa citeasca pilda vduvei.
 • I-a dat Dumnezeu ceva mai mult, daca tot a cerut, nu in casa din Pipera, ci din camera de la Rahova. Poate acolo isi va face timp sa citeasca biblia, si sa o lase mai moale cu Steaua si politica.
 • ce dobitoc poate fi acest infractor becalian... pai amicul lui de partid, vadimache dilimache, e baptist :)
 • pt vasile
  dupa logica ta,oricine poate jigni,defaima sau chiar ostraciza un alt om sau o grupare de oameni ,avand ca fundament o asa zisa credinta ,fie ea crestina sau nu.cu alte cuvinte un baptist poate spune despre ortodocsi ca sunt uneltele diavolului bazandu-se pe o intelegere proprie a unor valori sau credinte,un catolic poate spune despre un penticostal ca e demn de bagat la inchsoare pt ca nu se inchina la fecioara maria samd...
  judecarea afirmatiilor lui becalii nu sunt facute pe baza unui fundament laic sau religios,afirmatiile lui producand evident un disconfort persoanelor de alta religie decat cea ortodoxa.in sensul acesta este normala o atentionale publica cu privire la aceste derapaje ideologico-dictatoriale mai cu seama ca dl becali dovedeste inca odata ca nu cunoaste catusi de putin credinta baptista,bazata exclusiv pe invatatura lui Hristos prezentata in Biblie.
  la replica "cine stabileste daca baptistii sunt de la diavol? Ei? :)"-am incheiat citatul,as putea intoarce intrebarea schimband "baptistii" cu ortodocsi,catolici etc dar nu o voi face,voi extrapola punand doar intrebarea ,Tu al cui esti?al lui Hristos sau.....
  nu uitati ,Hristos a murit pt noi toti,nu becali,nu pavel,nu apolo( cititi 1 corinteni capitolul 3 )
  cu dragoste in Hristos,un baptist...
 • . “Cultele” sau “sectele” nu sunt de la Dumnezeu, ca sa folosesc un limbaj mai cult.
  Dar de unde sunt Vasile? Ai tu stiinta ca nu sunt de la Dumnezeu?
  Ai gasit asta scris in Biblie undeva?
  Legi laice au doar ortodocsi, baptisti adopta legile tarii in care traiesc si daca pentru homosexuali si tigani exista discriminare, si pe o comunitate care crede in ceva, tot discriminare se numeste!
 • in inregistrarea respectiva becali a dat o dovada in plus la cat de aerian,paralel si echidistant este de acest subiect: al cultelor recunoscute de stat si cel al sectelor! Ortodocsii si celelalte culte neoprotestante( Baptistii, Penticostalii,Crestinii dupa Evanghelie,etc) au ca si ghid Biblia!!!! ortodocsii nu il au pe Hristos al lor si celelalte culte neoprotestante au un alt Hristos! Este o singura credinta,un singur DOMN- ISUS HRISTOS!!! ne etichetam ca fiind o tara crestina....si anumite exemplare,de gen Becali...spun asemenea aberatii pe un post TV public! cum spuneam mai sus...e in necunostinta de cauza! pe mine ma invata Biblia sa-l iert si sa ma rog pt el ca sa i se descopere Dumnezeu,sa fie mantuit !! in cer nu vor merge baptistii,sau ortodocsii cu aceste ''etichete''...ci vor merge acei ce l-au primit in viata lor pe Isus Hristos ca Domn si Mantuitor si prin viata de dupa convertire au dovedit ca Isus Hristos le-a schimbat viata!!!
 • Ce simpatica e asta:"își exprimă pe această cale dezacordul ferm față de declarațiile defăimătoare, lipsite de adevăr și insultătoare" - cine stabileste daca baptistii sunt de la diavol? Ei? :)
 • Titlul este simptomatic pentru confuzia care domneste in capetele multora dintre cei care au comentat acest subiect.
  1) Becali a facut aceste afirmatii ca ortodox, nu ca cetatean roman. Adica nu ca laic. Si din punct de vedere ortodox, are dreptate. "Cultele" sau "sectele" nu sunt de la Dumnezeu, ca sa folosesc un limbaj mai cult. El a spus la TV ceea ce Biserica sustine de 1700 de ani. Ca exista "una, Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca Biserica". Intrebati orice preot, asa gandeste. Propun sa-i deferim pe toti Parchetului General si Ministerului Adevarului.

  2) Ceea ce faceti dvs, ca si baptistii, e sa-l judecati dupa legile LAICE. Ceea nu este corect, deoarece laicul, statul NU POATE reglementa ceea ce gandeste, crede cineva. Ce vrea sa obtina cultul baptist anuntand "ambasada SUA"? Ce autoritate teologica este CNCD? Acest fel de a gandi demonstreaza reziduurile comunistoide din capetele autorilor, care cred ca statul e Dumnezeu si poate reglementa inclusiv...gandirea!

  3) De cand este "derapaj" sa sustii ca nu vrei ca niste oameni au niste credinte care sunt impotriva propriilor credinte? Acuzandu-l pe gigi de derapaj, baptistii nu fac decat sa faca ceea ce a facut si el: spun ca ceea ce crede el este rau. Plus: vor sa fie si pedepsit pentru asta! Si se folosesc de corectitudinea politica pentru a obtine acest lucru.

  Asta cum se cheama?

  P.S. As vrea sa stiu cum se face ca userul "azd" ne face pe toti "ortohoti", sugerand ca toti ortodocsii sunt hoti si nu se intampla nimic...

Trimite un comentariu