Skip to main content

Prima, TVR, B1, Realitatea și RTV riscă să rămână fără licență din cauza amenzilor neplătite

 

Publicitate

Mai multe posturi de televiziune vor fi obligate să aducă dovada plăți amenzilor primite în urmă cu șase luni, în caz contrar ar putea rămâne fără licență, la propunerea lui Valentin Jucan, membru CNA.

Jucan a prezentat în ședința de astăzi o situație a posturilor care nu și-au plătit amenzile în ultimele șase luni. Printre acestea se numără mai multe televiziuni locale, dar și posturile centrale B1 TV, Money Channel, Prima TV, Realitatea TV, Romania TV, TVR și postul de radio Kiss FM.

 

Propunerea a fost făcută în baza articolului 27 din Legea Audiovizualului, care prevede, printre altele, că licența unui post de televiziune poate fi ridicată dacă radiodifuzorul nu face dovada plății amenzii în termen de șase luni de la data aplicării.

Valentin Jucan: „Vă propun ca în situația în care până dacă marțea viitoare radiodifuzorii nu fac dovada  plății sancțiunilor vă propun ca, în baza legii, să le retragem licența. Au avut timp să plătească aceste amenzi sau să vină cu ordonanță de suspendare. Vă propun să le mai dăm răgaz până marți”.

Christian Mititelu, membru CNA, s-a opus propunerii – „Nu este rezonabil ca până marți să le ceri un lucru pe care nu l-ai mai cerut până acum și care oricum nu demonstrează dacă le-au plătit sau nu. Este doar o chestiune birocratică cu care încercăm să șicanăm anumite posturi sau nu”.

 

Lista amenzilor la posturile centrale:

 • B1 TV - o amendă de 5.000 de lei
 • Money Channel - o amendă de 5.000 de lei
 • OTV - o amendă de 50.000 de lei
 • Prima TV - 100.000 de lei.
 • Realitatea TV - 67.000 de lei
 • România TV - 90.000 de lei.
 • TVR - 85.000 de lei.

Propunerea a fost adoptată cu șapte voturi „pentru” și unul împotrivă.

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • sa le scoata si ... asa baga mai bune canale la noi in grile indiferent de retea mai ales la mn la dolce un pro 7 crime&inv discovery id cbs reality cbs drama etc. de abiastept sa iasa!!!
 • zxc m-ai dat pe spate(sau ca sa fi inteles trebuia sa scriu "mai") - > simbriasi,simbriasi ... ok sunt constient ca exista si "d'astia", in ziua de azi nu est pos puternic daca nu ai si postatci. Dar tu ce esti ma desteptaciune??? Purulentele ca tine cum ar trebui sa le numim???
 • deci cei care au contestat in instanta sanctiunile primite au fost destepti...si probabil vor avea cistig de cauza, ptr ca CNAul are juristi de calitate indoielnica, a se vedea procesele pierdute in fata OTV.
 • Smecheria lui Gusa este sa se ridice licenta Realitatii, iar el sa ramana cu Realitatea Plus. Greseala este a celor de la CNA, care in sedinta de astazi au acceptat sa acorde licenta "Realitatii plus" bazat pe faptul ca OSIM ar fi acordat deja lui Gusa marca Realitatea plus. In fapt, Gusa doar a aplicat pentru marca respectiva, procedura de acordare este la faza de primire contestatii. Deci cei de la CNA nu au stiut sa faca diferenta dintre o cerere depusa si o cerere aprobata. De vazut este si design-ul de sigla din cererea lui Gusa de la OSIM pentru "Realitatea Plus", sigla identita cu cea a Realitatii.
 • Valentin Jucan ar face bine sa se grabeasca sa-si depuna demisia, n-a zis el ca se gandeste sa plece de la CNA? Desi mi-e scarba de B 1 TV si Realitatea TV, le vreau in viata, vreau sa mai asist si eu la spectacole basiste, sa-l vad pe incruntatul de Turcescu incruntandu-se cu fata incruntata. Si mai ales pe tractorist. Si pe Gricore Tractorist Cartianu.

Trimite un comentariu