Skip to main content

Becali: Sergiu Nicolaescu a fost maxim cel mai mare om. Posturile TV, bulversate de moartea regizorului

 

Publicitate

“Sergiu Nicolaescu a fost maxim cel mai mare om!” Afirmația îi aparține lui Gigi Becali, pe RTV și este mai mult decât ilustrativă pentru posturile de știri, atunci când o personalitate trece în neființă.

Știrea cu moartea regizorului Sergiu Nicolaescu, în această dimineață, a pus în mișcare mașinăria grotescă a posturilor de știri în astfel de cazuri: lungeala nesusținută de informații a legăturilor directe (doar, doar mai vorbim puțin pe subiect), invitați pe lângă sau tangențiali legați de subiect, CV-uri încropite (am aflat că nu mai puțin de cnci filme regizate de Nicolaescu au fost nominalizate la Oscar). S-a vorbit până și despre fiul nelegitim al regizorului trecut în neființă.

Într-o zi de 3 ianuarie, posturile de știri s-au mișcat mai încet. Știrea avea peste 5.000 de vizualizări pe evz.ro când a fost dată și de Realitatea TV.

Ce a urmat?

Gigi Becali pe RTV, cu afirmația din titlu. Pe Realitatea TV, omul bun la toate Dorin Chioțea (care a prezentat și Revelionul) a vorbit minute bune despre Sergiu Nicolaescu.

Pe Digi 24, după conferința de presă de la Spitalul Elias, invitatul în studio era șeful secției social al postului. La B1 TV, Florin Condurățeanu povestea secvențe din filmul Cu mâinile curate și amesteca personalitatea lui Sergiu Nicolaescu cu personajele jucate de el în filme.

Și o exprimare din graba momentului: "Sergiu Nicolaescu a murit din cauza morții..."

Dacă ați sesizat derapaje pe posturile TV legate de dispariția lui Sergiu Nicolaescu, le puteți semnala sub forma unui comentariu la acest articol.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • Dãcât cel mai mare uom ?

  Cea mai buna televiziune de stiri pare a fi totusi Digi24 , mai sobra si non-cancan.
 • Ziua de ieri ne-a arata cam unde ne situam noi cu posturile astea asa zise de stiri..Sub limite penibilului...
 • De ce trebuie citat Fecali in legatura cu acest subiect? Ce, Fecali e cumva vreo somitate in domeniul cinematografiei, sau in vreun alt fel de domeniu, de fapt? Chiar trebuie sa aflu eu ce parere are Fecali despre orice se intampla pe planeta? Ma intereseaza? Nu!
 • Desi nu sunt din generatia de la revolutie am aparut pe lume ceva mai tarziu tin si acum bine in minte primul film romanesc vizionat, a fost a lui Sergiu Nicolaescu . Un mare actor un mare regizor ce face parte din epoca de aur a filmului romanesc , o mare pierdere pentru noi romanii . Odihneasca-se in pace.
 • Petrisor, multumesc pentru aprecieri si pt alaturarea onoranta de ilustrul critic de film Gigi Becali. Sunt fericit ca urmaresti Realitatea TV, inclusiv Revelionul nostru.
  Dar hai sa fim si seriosi: eu am povestit doua amintiri care ma leaga de Sergiu Nicolaescu: e vorba de o vizita fabuloasa la Kandahar si de o alta de neuitat in Coreea de Nord, unde "Serghiu" e cel mai cunoscut roman datorita Comisarului Moldovan. Raman la parerea ca audientele fabuloase ale filmelor sale sunt irepetabile.
  Dumnezeu sa-l odihneasca.
 • Si unde este senzaționalul? Jiji își da cu părerea in orice, mai ales la RTV, care este cea mai pe lângă subiect dintre toate posturile se știri, asta in general, cu prezentatori fără ABC-ul culturii generale.

Trimite un comentariu