Skip to main content

Ce am aflat de la prima conferinţă CNA: soţul preşedintelui lucrează în TVR, vicele, fost preşedinte de bloc

 

Publicitate

Laura Georgescu, propusă pentru funcţia de Preşedinte al CNA, a comentat, la întrebările jurnaliştilor, despre un posibil conflict de interese deoarece este căsătorită cu un angajat al televiziunii publice. Aceasta a dat un răspuns ironic: „Da, recunosc 'delictul' de a fi soţia unui editor la programul de ştiri al Televiziunii Publice. Pornim într-un parteneriat firesc, cu mici dubii. Orice relaţie, credeţi-mă, funcţionează până la jumătatea drumului”, a declarat Laura Georgescu.

„Cum ar putea un editor care redactează ştiri să fie în conflict de interese cu funcţia asimilată rangului de ministru, dar plătită sub salariul meu de consilier superior al Guvernului României de zece ani, să vină în contradicţie cu deciziile unui organism colectiv, care înseamnă 11 membri şi primele 4 instituţii reprezentate aici?", a mai întrebat ea.

În aceeaşi conferinţă, Laura Georgescu a mai spus că în acest an şi-ar dori să nu dea amenzi şi că ar vrea să acorde televiziunilor premii de excelenþã televiziunilor care înţeleg să îşi asume respectarea reglementărilor legale şi să facă ceva privind educarea gustului publicului.  „Vă cer să fim parteneri să redefinim interesul publicului versus gustul publicului. Niciunul dintre noi nu şi-a dorit să fie procuror si nici anchetator. Ne costă mult să dăm amenzi de aceea cred că maximul de eficienţă pe care să mi le propun este să nu dăm amenzi. De aceea, CNA va acorda premii”, a declarat Laura Georgescu.

La rândul său, Viorel Vasile Buda, proaspăt ales vicepreşedinte al instituţiei, a declarat că a  „venit cu inima deschisă în colectivul CNA”. În plus, a ţinut să precizeze, printre altele, că de-a lungul carierei a fost inclusiv administratorul blocului în care a locuit.  "Am lucrat în Maroc şi în Franţa, am master în drept administrativ şi statutul funcţionarului public, am fost preşedintele blocului în care am locuit, am fost preşedintele PNL Satu Mare, am fost deputat, am avut foarte multe activităţi. (...)Calitatea bună a vieţii este direct dependentă de calitatea programelor media"

În plus, Monica Gubernat, nou membru în CNA, a precizat că are studii umaniste când a fost întrebată ce experienţă are în media: "Am absolvit ştiinţe politice şi comunicare şi relaţii publice. Şi de la aceste două instituţii universitare am învăţat să ascult păreri şi să îmi formez opinii foarte bine demonstrate. De ce vreau CNA? Pentru că am un minor acasă şi voi insista foarte mult pe protecţia minorilor şi pentru că pentru mine contează foarte mult viaţa privată", a mai spus Gubernat.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus