Skip to main content

Ce am aflat de la prima conferință CNA: soțul președintelui lucrează în TVR, vicele, fost președinte de bloc

 

Publicitate

Laura Georgescu, propusă pentru funcția de Președinte al CNA, a comentat, la întrebările jurnaliștilor, despre un posibil conflict de interese deoarece este căsătorită cu un angajat al televiziunii publice. Aceasta a dat un răspuns ironic: „Da, recunosc 'delictul' de a fi soția unui editor la programul de știri al Televiziunii Publice. Pornim într-un parteneriat firesc, cu mici dubii. Orice relație, credeți-mă, funcționează până la jumătatea drumului”, a declarat Laura Georgescu.

„Cum ar putea un editor care redactează știri să fie în conflict de interese cu funcția asimilată rangului de ministru, dar plătită sub salariul meu de consilier superior al Guvernului României de zece ani, să vină în contradicție cu deciziile unui organism colectiv, care înseamnă 11 membri și primele 4 instituții reprezentate aici?", a mai întrebat ea.

În aceeași conferință, Laura Georgescu a mai spus că în acest an și-ar dori să nu dea amenzi și că ar vrea să acorde televiziunilor premii de excelenþã televiziunilor care înțeleg să își asume respectarea reglementărilor legale și să facă ceva privind educarea gustului publicului.  „Vă cer să fim parteneri să redefinim interesul publicului versus gustul publicului. Niciunul dintre noi nu și-a dorit să fie procuror si nici anchetator. Ne costă mult să dăm amenzi de aceea cred că maximul de eficiență pe care să mi le propun este să nu dăm amenzi. De aceea, CNA va acorda premii”, a declarat Laura Georgescu.

La rândul său, Viorel Vasile Buda, proaspăt ales vicepreședinte al instituției, a declarat că a  „venit cu inima deschisă în colectivul CNA”. În plus, a ținut să precizeze, printre altele, că de-a lungul carierei a fost inclusiv administratorul blocului în care a locuit.  "Am lucrat în Maroc și în Franța, am master în drept administrativ și statutul funcționarului public, am fost președintele blocului în care am locuit, am fost președintele PNL Satu Mare, am fost deputat, am avut foarte multe activități. (...)Calitatea bună a vieții este direct dependentă de calitatea programelor media"

 

În plus, Monica Gubernat, nou membru în CNA, a precizat că are studii umaniste când a fost întrebată ce experiență are în media: "Am absolvit științe politice și comunicare și relații publice. Și de la aceste două instituții universitare am învățat să ascult păreri și să îmi formez opinii foarte bine demonstrate. De ce vreau CNA? Pentru că am un minor acasă și voi insista foarte mult pe protecția minorilor și pentru că pentru mine contează foarte mult viața privată", a mai spus Gubernat.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu