Skip to main content

CME: După ultimele rezultate ne așteptăm la integrarea în Time Warner. Nu urmărim să vindem nicio televiziune

 

ADRIAN SARBU - DIRECTOR OPERATIONAL - CMECentral European Media Enterprises (CME), companie care operează în România postul ProTV și este condusă de Adrian Sârbu, se așteaptă să fie integrată de Time Warner.

"Tendința actuală a piețelor de publicitate în declin, împreună cu gradul de îndatorare, nu este sustenabilă pentru CME pe termen lung și, prin urmare, ne asteptam la încorporarea în Time Warner (care deține în prezent 49,7% din companie). Obtinerea de fonduri prin Time Warner ar reduce costurile pentru întregul grup", se arată într-un raport al J&T Banka și publicat pe site-ul CME

Publicitate

CME a înregistrat în trimestrul al treilea venituri nete de 140,1 milioane de dolari, în scădere cu 25,4 milioane față de aceeași perioada a anului trecut.

În viitorul apropiat, potrivit raportului CME, scenariul cel mai posibil este că Time Warner își va crește participația de la 49,7% la 50%. Dacă însă CME va emite acțiuni de 5 dolari, Time Warner își va crește participația până la 79%.

În ciuda situației economice dificile, CME nu urmărește să vândă o parte din televiziuni pe piețe mici, așa cum s-a speculat, se mai arată în documentul companiei care operează Pro TV în România.

"O vânzare de posturi TV pe piețele mai mici, care au făcut obiectul unor speculații, ar contribui la îmbunătățirea situației financiare doar temporar și nu ar fi în conformitate cu planurile de achiziție europene ale principalului său acționar, Time Warner", se arată în raportul J&T Banka.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu