Skip to main content

CME: După ultimele rezultate ne aşteptăm la integrarea în Time Warner. Nu urmărim să vindem nicio televiziune

 

ADRIAN SARBU - DIRECTOR OPERATIONAL - CMECentral European Media Enterprises (CME), companie care operează în România postul ProTV şi este condusă de Adrian Sârbu, se aşteaptă să fie integrată de Time Warner.

Publicitate

"Tendinţa actuală a pieţelor de publicitate în declin, împreună cu gradul de îndatorare, nu este sustenabilă pentru CME pe termen lung şi, prin urmare, ne asteptam la încorporarea în Time Warner (care deţine în prezent 49,7% din companie). Obtinerea de fonduri prin Time Warner ar reduce costurile pentru întregul grup", se arată într-un raport al J&T Banka şi publicat pe site-ul CME

CME a înregistrat în trimestrul al treilea venituri nete de 140,1 milioane de dolari, în scădere cu 25,4 milioane faţă de aceeaşi perioada a anului trecut.

În viitorul apropiat, potrivit raportului CME, scenariul cel mai posibil este că Time Warner îşi va creşte participaţia de la 49,7% la 50%. Dacă însă CME va emite acţiuni de 5 dolari, Time Warner îşi va creşte participaţia până la 79%.

În ciuda situaţiei economice dificile, CME nu urmăreşte să vândă o parte din televiziuni pe pieţe mici, aşa cum s-a speculat, se mai arată în documentul companiei care operează Pro TV în România.

"O vânzare de posturi TV pe pieţele mai mici, care au făcut obiectul unor speculaţii, ar contribui la îmbunătăţirea situaţiei financiare doar temporar şi nu ar fi în conformitate cu planurile de achiziţie europene ale principalului său acţionar, Time Warner", se arată în raportul J&T Banka.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus