Skip to main content

CNA respinge trecerea mai multor licențe Guerrilla la Realitatea FM

 

Consiliul Național al Audiovizualului a decis, cu unanimitate de voturi, respingerea solicitării Realitatea Media de a schimba 21 dintre licențele Radio Guerrilla în Realitatea FM, post ce retransmite programele Realitatea TV. Florin Bercea, administratorul special Realitatea Media (companie care operează inclusiv Radio Guerrilla), a declarat, în fața membrilor CNA, că modificarea ar avea loc din rațiuni de business. „Alipindu-ne de notorietatea Realiatea FM ne propunem să atragem mai mulți bani din publicitate”, a declarat Bercea.

Publicitate

Cum a motivat reprezentantul Realitatea Media modificarea:

Florin Bercea, administrator special Realitatea Media:

 „Este o decizie de business care a avut la bază două motive. În primul rând notorietatea postului Realitatea FM și, în al doilea rând, faptul că intenționăm ca la nivel național să construim o rețea de posturi care să fie de tipul news fm, informaiv, cu o anumită structură. Și alipindu-ne de notorietatea Realiatea FM ne propunem să atragem mai mulți bani din publicitate. În momentul de față traversăm o perioadă de insolvență și orice economie sau venit suplimentar fac ca aceasta perioadă să fie cât mai scurtă”.

Christiam Mititelu, memebru CNA:

"Răspunsul pe care l-am primit nu cred că e concludent. Din moment ce Radio Guerrilla va funcționa în continuare, nu văd ce economii faceți scoțându-l de pe 21 de frecvențe și înlocuindu-l cu retransmisia unui post de televiziune. Cunoașteți vreun exemplu din Europa în care se creează un post de radio care preia doar emisiuni de televiziune?"

Florin Bercea:

„Nu cunosc  în Europa o astfel de situație însă noi ne-am făcut niște analize și încercăm să realizăm acest lucru sperăm noi cu succes. Există niște evalurăi pe business și pe banii pe care i-am putea încasa din publicitate care ne dau speranța că este o decizie bună de management”

Narcisa Iorga, membru CNA:

 „Consider că nu este vorba de o solicitare de modificare de denumire ci o modificare de licență în sensul modificării grilei de programe. În momentul în care Radio Guerrilla a obținut 25 de licențe, reprezentanții postului au venit cu argumente ca să susțină acea grilă. Aceste licențe sunt un bun al statului. Consider că o modificare atât de severă a programului nu poate să aibă loc atât de ușor. Aș dori să ascult argumentele reprezentanților editoriali ai Radio Guerrilla și v-aș propune amânarea dacă nu respingerea.”

Cozmin Gușă, director editorial Realitatea Media, a declarat săptămâna trecută, pentru paginademedia.rocă mișcarea „este o treabă internă trustului”: „Reorganizăm media în trust pentru a maximiza potențialul de piață atât al Radio Guerrilla, cât și al Realitatea FM”.

Care sunt riscurile în momentul în care Radio Guerrilla, un post cu o anumită audiență pierde acoperirea? „Suntem o companie privată care își asumă decizii manageriale pentru profit”, a mai spus Cozmin Gușă.

 

Vasile Buda, vicepreședinte CNA: Am votat nu. Prin aceasta înțeleg că pot veni oricând cu o altă solicitare, în care să se țină cont mult mai bine de ce s-a spus aici.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • lool .... astia vorbesc de realitatea media si voi va dati cu dintii in fundul pro-lui. realitatea media n-a investit in fm nici macar 1% din cat a investit pro-ul. Au licenta din 2003 parca si n-au facut nimic. BAAAA .... NIMIC ! Au dat drumu la un fm tonomat din 2005 pana in 2007 iar in 2007 s-au umflat cand au vazut ca face voiculescu news fm si ...ce sa vezi ...genialii au bagat sunetul de la tv...pana in 2009 cand a venit turcescu si a facut radio-ul praf. apoi l-au rupt in paishpe in 2011 cand a venit ghitza si-a zis : " eu platesc, eu le f** ". adica vantu' i-a inchiriat "garsoniera" numai ca vroia sa mai vina sa faca si el un dus din cand in cand. eh, uite ca n-a tinut si a trebuit sa-si ia asta mobilierul si sa-si caute alta "garsoniera".
  Iar cand au luat TV-ul din casa presei si l-au dus in wb, au uitat sa mai dea drumul si la radio.
  Bai oameni buni, REALITATATII MEDIA ar trebui sa i se ia toate frecventele FM, nu sa i se mai dea. Nu sunt in stare de ele ? PA !
  Eu le-as da unui radio care arata ca poate. Si asa as face cu toate fm-le care nu respecta niste grile cu minim de continut. Nu iei frecventa in FM ca sa dai sunetul de la TV. Mi se pare, pana la urma si concurenta neloaiala facuta celorlalte TV din RO. Eu, in locul lor, as depune plangere la CNA pentru asta.
 • Licentele s-au acordat unui post de stiri, iar PROFM a pastrat buletinul de stiri.
  Intr-adevar ar fi de bun simt sa foloseasca dublurile actuale pentru DanceFM-ul (ex PROFM Dance) din Bucuresti, ca nu prea mai exista un radio pe nisa asta in tara, postul e chiar bun.
 • Fiecare are cate ceva de rezolvat pe la CNA. Daca concurentii i-ar reclama pe cei de la Pro, sunt sigur ca si cei de la Pro ar gasi cate ceva sa reclame vis-a-vis de ei.
  Totusi, ceea ce face Pro cu frecventele e un scuipat in fata statului roman.
 • MirceA, ai perfecta dreptate. Mie mi se pare dubios si faptul ca nimeni de la concurenta nu comenteaza despre treaba asta. CNA-ule, frecventele de care isi bate joc Pro-ul, irosindu-le, nu sunt bun al statului?
 • Ca tot s-a deschis discutia, nimeni nu observa ca Info Pro inca exista (in acte) insa, pe frecventele sale emite Pro FM program local ?!
  Info Pro a castigat o licenta nationala, la fel ca Europa FM. Trecand peste faptul ca nu au pus-o in functiune in cele 24 de luni pe care le prevedea legea, acum exista doar pentru a retransmite Pro FM. Mai mult, in cele mai multe cazuri se retransmite programul local Pro FM pe frecvente care ar trebui sa faca parte dintr-o retea nationala !!!
  Toate astea au dus la situatii aberante in care sunt orase in Romania in care Pro FM se aude pe 5 sau 6 frecvente. Nu exista, la aceasta ora, in tara, un post care sa concureze Pro FM la acoperire. Nici macar Romania Actualitati !
  Si asta deoarece CNA a inchis ochii, ani de-a randul, la o serie de ilegalitati care se perpetueaza si au ajuns acum sa fie privite ca un lucru normal.

Trimite un comentariu